Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ύπατη Αρμοστεία OHE: Η αστυνομία εξαφάνισε 150 Σύρους πρόσφυγες στον Έβρο;

Όπως αναφέρει η οργάνωση, το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου, η Υ.Α. δέχτηκε πληροφορίες ότι περίπου 150 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά, κρατούνταν από αστυνομικές δυνάμεις σε περιοχή του βόρειου Έβρου, μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα το πρωί της ίδιας μέρας.
Οι πληροφορίες, οι οποίες προήλθαν από μέλη της ομάδας των νέο-εισερχομένων καθώς και φερόμενους ως συγγενείς τους, ανέφεραν ειδικότερα την ύπαρξη 70-80 ατόμων στον περίβολο εκκλησίας του χωριού Πραγγί, κοντά στην Ορεστιάδα, καθώς και άλλων 80-90 ατόμων σε παρακείμενη δασική περιοχή.
Μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, οι οποίες δεν επιβεβαίωσαν τα ανωτέρω, κλιμάκιο της Υ.Α. μετέβη στο Πραγγί, τις πρώτες βραδινές ώρες της ίδιας μέρας. Κάτοικοι του χωριού ανέφεραν πως είδαν μια ομάδα περίπου 80 αλλοδαπών, που βρισκόταν νωρίτερα στην εκκλησία, να μεταφέρεται με οχήματα της αστυνομίας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λόρδε μου, δεν πάτε καλύτερα για ψάρεμα;

Λόρδε μου, δεν πάτε καλύτερα για ψάρεμα;
Βαρυσήμαντο λόγο εκφώνησε ο πρωθυπουργός στη χτεσινή σύναξη των ηγετών της ΕΕ. Λόγο σπαραξικάρδιο. Το θέμα του ήταν η ανεργία των νέων στην Ελλάδα. Η τοποθέτησή του ήταν πιο σπαραξικάρδια ακόμα και από την αντίστοιχη που είχε κάνει πριν μερικούς μήνες από κινεζικού εδάφους. Κάθε πρωί που ξυπνάει – είχε πει τότε από την Κίνα ο κ.Σαμαράς - το πρώτο πράγμα που τον απασχολεί είναι οι νέοι. Και, συγκεκριμένα, οι άνεργοι νέοι...

Το ίδιο μάλλον θα πρέπει να συμβαίνει κατά το πρωινό ξύπνημα της κυρίας Μέρκελ, των κκ.Σόιμπλε, Ολάντ, Μπαρόζο, Ρομπάι (αν υποθέσουμε ότι αυτός ξυπνάει ποτέ…) κλπ. Απόδειξη: Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες οι ηγέτες της ΕΕ μαζεύτηκαν για να καταλήξουν στην εφαρμογή προγραμμάτων «αντιμετώπισης» - όπως τα αποκαλούν - της ανεργίας των νέων.
Δε θα σταθούμε στο πού θα πάνε τα λεφτά που αποφάσισαν να διαθέσουν (σ.σ.: στο πώς, δηλαδή, αυτά τα λεφτά θα μοιραστούν ανάμεσα στους… εργοδότες και όχι στους ανέργους). Θα σταθούμε στο ποσό, στο ύψος των χρημάτων, με το οποίο σχεδιάζουν να «αντιμετωπίσουν» την ανεργία:
Πρόκειται για 6 δις ευρώ!