Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Αφροαμερικάνος νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Λος Άντζελες

Ένας Αφροαμερικάνος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες στον τόπο του συμβάντος.
Οι Αρχές δεν κατονόμασαν το θύμα, ανακοινώνοντας μόνο ότι ήταν 30 χρονών. Κανένας από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε κατά το συμβάν.

Σύμφωνα με τον υπαστυνόμο Μπράντον Ντιν, ο άνδρας «έφυγε τρέχοντας» μόλις τον πλησίασαν, αφήνοντας το ποδήλατό του πίσω. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πιάσουν περίπου ένα τετράγωνο πιο μακριά. Εκείνη τη στιγμή ήταν, είπε ο Ντιν, που ο νεαρός «χτύπησε στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς», ενώ παράλληλα πέταξε ένα σωρό ρούχα που κρατούσε στο χέρι.

«Οι αστυνομικοί παρατήρησαν τότε ότι ένα μαύρο ημιαυτόματο όπλο βρισκόταν μέσα στον σωρό με τα ρούχα», συνέχισε ο υπαστυνόμος.
Τότε και οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με τον Ντιν. Ο άνδρας δέχτηκε πολλές σφαίρες και σκοτώθηκε επί τόπου.

«Είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο και επιτέθηκε σε αστυνομικό», υποστήριξε ο Ντιν, αναφέροντας ότι ήδη διενεργείται έρευνα.

«Ψάχνει» για θερμό επεισόδιο ο Ερντογάν;

Οπιο κρίσιμος ίσως μήνας στα ελληνοτουρκικά μετά το 1974 μπορεί να αποδειχθεί ο Σεπτέμβρης που διανύουμε, με τον Ταγίπ Ερντογάν να απαντά στην εντεινόμενη διεθνή πίεση για διάλογο με κλιμάκωση της ατζέντας των διεκδικήσεων.

Η διπλή και ευθεία απειλή πολέμου όχι μόνον κατά της Ελλάδας αλλά ακόμη και κατά της Γαλλίας, το σκηνικό νέας διπλωματικής κρίσης που έστησε χθες το τουρκικό ΥΠΕΞ καταγγέλλοντας «συγκέντρωση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Καστελλόριζο» και οι ενδείξεις αναβάθμισης της επιχειρησιακής κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο θεωρούνται απο έμπειρους διπλωματικούς κύκλους ως μηνύματα υψηλής επικινδυνότητας που βάζουν τα ελληνοτουρκικά σε «μια απρόβλεπτη τροχιά 25 ημερών».

Ο βασικός φόβος είναι ότι, μέσα απο αυτήν την τροχιά, ο Ταγίπ Ερντογάν θα επιδιώξει να δημιουργήσει τετελεσμένα πριν απο την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου. Και ένα πιθανό όχημα προς αυτά τα τετελεσμένα θα μπορούσε να είναι η μεταφορά της έντασης δυτικά της Κρήτης με άδειες για έρευνες στην περιοχή του τουρκολυβικού συμφώνου.