Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Οι χορηγοί του Big Brother αποσύρθηκαν, του φασισμού όχι



Φωτεινή Λαμπρίδη
«ΟΑντώνης. Είναι 30 ετών από την Κρήτη, γεννημένος στο Λονδίνο. Αντώνη, μήπως μπέρδεψες το Big Ben με το Big Brother; Είναι κοπέλι Κρητικό και είναι και bar tender με gay δεν κάνει ούτε χωριό γιατί τον πιάνει temper». 

Με το παραπάνω κειμενάκι, μας σύστησε μέσω των social media η ίδια η παραγωγή του ΣΚΑΪ τον πολλά βαρύ Αντώνη, που υποστήριξε ανοιχτά την κουλτούρα του βιασμού και της ομοφοβίας, σε live μετάδοση. Όχι απλά γνώριζαν τις πεποιθήσεις του, αλλά τις διαφήμιζαν κιόλας. Αν δει κανείς μάλιστα αρκετά από τα βίντεο με τη συμμετοχή του που προηγήθηκαν, θα αντιληφθεί πως μια χαρά πέρασαν από το κανάλι όλα τα ρατσιστικά και ομοφοβικά του σχόλια, χωρίς να ανοίξει μύτη. 

Μέχρι που τον πήραν χαμπάρι πολίτες ενεργοί, χρήστες των social media και ανάγκασαν το κανάλι να απολογηθεί και να τον διώξει από το παιχνίδι. Ο όμιλος θορυβημένος από την απαίτηση να διακοπεί το reality show, έσπευσε να μας πείσει ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. «Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά» έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, λες και δεν είναι αυτονόητο δικαίωμα της κάθε γυναίκας αυτό, λες και μας κάνει χάρη!

«Ο Όμιλος ΣΚΑΙ», συνεχίζει η ανακοίνωση «με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων». Μια άνω τελεία για ένα σύντομο rewind.