Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η βάση μιλάει… Ας την ακούσουν όλοι – Ετοιμάζεται πρόταση για να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο


Επιμέλεια : Σάββας Σεληθωμάς
Από το Documento Χρήστος Κυμπιζής

Η βάση μιλάει… Ας την ακούσουν όλοι

Αυτό που ακούμε από τις ομιλίες των μελών εχθές και σήμερα είναι ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.

Εάν περάσει η πρόταση για νέες εκλογές προέδρου… μέσα σε σε πέντε μήνες ξανά, αυτό θα ήταν αυτοκαταστροφικό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η κοινωνία θα γυρίσει τη πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ένα κόμμα που είναι η μόνη ελπίδα για την κοινωνία να σταματήσει τον “ΟΛΕΘΡΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΝΔ”.

Η απαξίωση στο πολιτικό σύστημα και στη στην πολιτική σκηνή της χώρας μας σε μία από τις 4 εξουσίες, θα γίνει ακόμα πιο εμφανής και με μεγαλύτερο ποσοστό.

Η πληροφόρηση που έχουμε είναι πως “Ετοιμάζεται υπογραφόμενο κείμενο πρόταση για να μην γίνουν εκλογές για πρόεδρο”
  
Συνεχίζεται για τρίτη μέρα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Και ενώ άπαντες περιμένουν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, υπάρχει μια φημολογία πως ετοιμάζεται πρόταση από Συνέδρους, να μην διεξαχθούν τώρα εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου, ώστε το κόμμα να επικεντρωθεί στα προβλήματα της κοινωνίας και στις ευρωεκλογές.

Πάντως, όπως λένε κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου στο documentonews.gr, μετά από όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, μια τέτοια κίνηση «δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα».

Όπως καταλαβαίνουμε, αυτή η πρόταση -αν και εφόσον κατατεθεί- θα είναι αντίθετη και στον Αλέξη Τσίπρα και στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρώτος την Πέμπτη μέσω ανακοίνωσης πρότεινε εκλογές και ο δεύτερος στην ομιλία του, σήκωσε το γάντι και είπε ότι «προσφεύγει στις ρίζες» του, δηλαδή στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα μέσα στη μέρα…

.

“Φιλιππικός” … του Παύλου Πολάκη για Τσακαλώτο – αποχωρήσαντες:

“Φιλιππικός” … του Παύλου Πολάκη για Τσακαλώτο – αποχωρήσαντες: “Όχι Ευκλείδη, εσύ και οι πέριξ σου φταίτε … οι αρχιτέκτονες της ήττας του 2019 και οι επικεφαλής της μη αντιπολίτευσης και της υπονόμευσης του 2019-23”
Με σκληρό τρόπο απάντησε ο Παύλος Πολάκης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που χτές με σχόλιό του επιτέθηκε ανοιχτά στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ως τον μόνο υπαίτιο της διαρκούς υποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μετά!

Η σκληρή απάντηση του Παύλου Πολάκη:
ΟΧΙ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ!!
Εσυ και οι πέριξ εσου ΦΤΑΙΤΕ!!
-Όταν τον Οκτώβρη του 2018 το μαξιλάρι είχε φτάσει σχεδόν 30 δις ευρώ και αντί να το πεις στην κυβέρνηση συνεχισες να το μεγαλώνεις μέχρι τα 37-38 δις το Μάιο του 2019 για να το κάνεις αντικειμενικά δώρο στο Μητσοτακη και στους τραπεζιτες για το σχέδιο Ηρακλης!!
-Εσυ φταις που αντί να πούμε τότε τον Οκτώβρη του 2018 πως σταματαμε τη μεγέθυνση του μαξιλαριού γιατί φτάνουν τα 30 δις γι αυτό νομοθετούμε τη 13η σύνταξη,μειώνουμε τον Ενφια,μειώνουμε μια σειρά φόρους και πρακτικά αυξάνουμε τη ρευστότητα στην αγορά ,συνέχιζες να φορολογείς τα μεσαία στρώματα τα οποία μας γύρισαν την πλατη γιατί και όταν τρέχαμε να τα νομοθετήσουμε αυτά τον Μαρτη Απρίλη που μάθαμε πως το πλεόνασμα είναι 37 δις ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΝΕΙΣ!!

Ο Μπάιντεν επιλέγει νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ έχοντας κατά νου τη Ρωσία

Οι ειδικοί εξηγούν την απόφαση του Μπάιντεν να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ρούτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ
Κείμενο: Ilya Abramov, Evgeny Pozdnyakov

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας εμφανίστηκε προηγουμένως στην κούρσα για τη θέση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τελική ευθυγράμμιση στη συμμαχία γίνεται πλέον εμφανής. Τι έκανε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιλέξουν τον Rutte και πώς πρέπει η Ρωσία να αντιμετωπίσει την υποψηφιότητά του;

Ο πρόεδρος του Λευκού Οίκου Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε για τη θέση του επόμενου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Όπως γράφει το Politico , επικαλούμενο πηγές, η γνώμη των Αμερικανών πιθανότατα θα ωθήσει περισσότερους συμμάχους της Ουάσιγκτον να αξιολογήσουν θετικά την υποψηφιότητα αυτού του υποψηφίου.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή τα δύο τρίτα των χωρών της συμμαχίας είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Μαρκ Ρούτε. Σύμφωνα με τους συντάκτες του δημοσιεύματος, εάν ένας πολιτικός γίνει γενικός γραμματέας της οργάνωσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλο αριθμό προκλήσεων. Πρώτα απ 'όλα, μιλάμε για συνέχιση της «πορείας σύγκρουσης με τη Ρωσία».