Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ !...


Τις ενστάσεις, τις παρατηρήσεις και τις θέσεις της σχετικά με το υπό συζήτηση φορολογικό κατέθεσε η ΓΣΕΕ, με ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς αγνοήθηκε προκλητικά.
Με τα προτεινόμενα, από την κυβέρνηση, μέτρα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν άμεσα και δυσανάλογα φόρους και χαράτσια ενώ οι οικονομικά ισχυροί θα απολαμβάνουν προκλητική ασυλία με απαλλαγές, διαγραφές και παραγραφές των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Βάσει των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται ξεκάθαρα ότι επιχειρείται η συνέχιση της μονομερούς και άδικης εισπρακτικής λογικής φορολογικών μέτρων που καρατομούν μισθούς και συντάξεις ενώ αφήνουν ανενόχλητους τους φοροδιαφεύγοντες και τους φοροκλέπτες..

BLOOMBERG: Η ΥΦΕΣΗ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ


Το πρακτορείο Bloomberg σε εκτενές δημοσίευμά του σκιαγραφεί την απελπιστική κατάσταση χιλιάδων Ελλήνων της μεσαίας τάξης.
Σαν “παράδειγμα” φέρνει τη συγκλονιστική ιστορία της Αναστασίας Καραγαιτανάκη. Η 57χρονη αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρηση της λόγω της οικονομικής κρίσης, κοιμάται πλέον σε ντιβάνι δίπλα στο ψυγείο στην κουζίνα και ζει από φιλανθρωπίες ανθρώπων που τη βοηθούν δίνοντάς της φαγητό αλλά και ινσουλίνη για την 84χρονη μητέρα της.
Η κ. Καραγαιτανάκη, αναγκάστηκε άλλωστε να επιστρέψει στο σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας της λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Χιλιάδες Έλληνες, αναφέρει το Bloomberg , όπως η κ. Καραγαιτανάκη, δεν μπορούν να λόγω της κρίσης να πληρώσουν για τα τρόφιμα ή τα φάρμακά τους.

ΣΤΑ 650€ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ – ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ 40%


Θα μας τρελάνουν..... ΓΖ

Τις «τελικές» προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για το φορολογικό θέτουν επί τάπητος ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο σύστημα, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο κατά 92 εκατ. ευρώ, 869.000 οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα, θα φορολογηθεί από το 2014 (οικονομική δήλωση 2015) το αγροτικό εισόδημα που φοροδιαφεύγει, όχι ως εισόδημα του Έλληνα αγρότη, αλλά ως «μαύρο» εισόδημα των μεσαζόντων. Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση, θα μειώσει την τιμή των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι.
Τέλος, ευνοούνται, μέσω σημαντικής μείωσης της φορολογίας, οι μικρομεσαίοι εισοδηματίες από ενοίκια, ενώ αυξάνουν ελαφρώς οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Με απόντες τους εκπροσώπους των τραπεζιτών, διεξήχθη στην Επιτροπή Οικονομικών η ακρόαση των φορέων επί του νομοσχεδίου για τις εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων και κινητών τίτλων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και ρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτζος, απείχαν απ’ την συνεδρίαση επικαλούμενοι ειλημμένες υποχρεώσεις – ο δεύτερος στο εξωτερικό -, αλλά και μη επαρκή μελέτη των διατάξεων για το Ταμείο. Δέχθηκαν, ωστόσο, να παραστούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη, «αφού μελετήσουν τις σχετικές διατάξεις ενδελεχώς».

Σκόπελος για Μόντι ο Μπερλουσκόνι: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές


Την απόφαση να αποσύρει τη στήριξή του στη Βουλή και τη Γερουσία από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, ανακοίνωσε το κόμμα του «Λαού της Ελευθερίας». Η κίνηση της μπερλουσκονικής δεξιάς αυξάνει τον κίνδυνο πτώσης της κυβέρνησης. Την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Φαμπρίτσιο Τσικίτο.
Ο γραμματέας του κόμματοςΑντζελίνο Αλφάνο σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δήλωσε ότι «δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση». Ο Αλφάνο αναμένεται αύριο να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, προκειμένου να εξηγήσει την κίνηση του κόμματος να αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση. Πάντως ο Αλφάνο δήλωσε τους δημοσιογράφους ότι «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός».

ΚΑΤΣΕΛΗ: ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ «ΡΗΞΗΣ» ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Η ΡΙΚΣΣΥ


“Η κυβέρνηση επέλεξε τη λογική της πλήρους υποταγής”, καθιστώντας την Ελλάδα “κράτος χωρίς καμία εθνική κυριαρχία στη διαχείριση των οικονομικών της και εξαρτημένη αποικία στα χέρια επίδοξων ληστών”, επισημαίνει σε αποκλειστική συνέντευξή της στο Pheme.gr η πρόεδρος της “Κοινωνικής Συμφωνίας” κυρία Λούκα Κατσέλη.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο και την πολιτική κίνηση ΡΙΚΣΣΥ, η κυρία Κατσέλη υπήρξε ιδιαιτέρως επικριτική. “Η διαφορά μας είναι καθαρά ιδεολογική και πολιτική. Προσωπικά διαγράφηκα δυο φορές μέσα σε τέσσερις μήνες γιατί καταψήφισα συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της τότε Κυβέρνησης, δηλαδή τα εργασιακά και την συνέχιση της πολιτικής της βίαιης λιτότητας”, τονίζει μεταξύ άλλων.

ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ

http://kartesios.com
Είναι προφανές. Δε μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα. Η καχυποψία δεκαετιών φαίνεται πως τώρα κορυφώνεται. Λες κάτι, γράφεις κάτι κι αυτός που σε ακούει ή σε διαβάζει ψάχνει να σε εντάξει κάπου, να βρει τα κίνητρά σου, να σε περιορίσει ως εκπρόσωπο «κάποιου».
Αυτόματα γίνεται. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι το ίδιο κάνουμε. Δεν υπάρχει αντικειμενική προσέγγιση. Δεν επικοινωνούμε για να επικοινωνήσουμε, αλλά για να πείσουμε. Να κυριαρχήσουμε. Να υπερασπιστούμε το ένα ή το άλλο. Δε μας κατηγορώ. Απλώς διαπιστώνω ότι γίναμε θύματα σε μια μάχη άλλων για την κατάκτηση της εξουσίας.