Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Για την αξιοπιστία της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc (Βίντεο)


Η ίδια εταιρεία λίγο πριν της εκλογές της 6ης Μάη



 Είναι τελικά πολύ καλό να κρατάς αρχείο. Πολύ εύκολα μπορεί ο αναγνώστης να συγκρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που παρουσιάστηκε σήμερα, στο κεντρικό δελτίο του Alpha. Παραθέτουμε τα αποτελέσματά της στο ερώτημα «ποιό κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε αν είχαμε σήμερα εκλογές» και ταυτόχρονα παραθέτουμε βίντεο με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου «Διέξοδος», στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6 Μάη.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ....ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ !!!

 Η πρώτη μεγάλη αυθόρμητη συγκέντρωση κατά της νέας κυβέρνησης Πικραμένου, οργανώθηκε  από σύσσωμο τον πολιτκό κόσμο, σε μια προσπάθεια να μαζέψουν όλοι ψήφους διαμαρτυρίας ως αντιπολίτευση.                        
Με σύνθηματα όπως «Όχι άλλη Πίκρα» και «Η Πίκρα δεν τελείωσε το ’73», τα κόμματα εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να βρεθούν, έστω και για λίγο, εκτός κυβέρνησης, προκειμένου να συσπειρώσουν όσους περισσότερους αγανακτισμένους ψηφοφόρους μπορούν.
Η επιτυχία, πάντως, της συγκέντρωσης, τόσο σε όγκο όσο και σε παλμό, ήταν τέτοια, ώστε αρχηγοί και στελέχη των (πρώην) μεγάλων κομμάτων δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους. Κάποιοι, μάλιστα, έδειχναν τόσο ικανοποιημένοι που βρέθηκαν για λίγο από την «άλλη» πλευρά, που έκαναν τη σκέψη να παραμείνει η κυβέρνηση Πικραμένου και μετά τις εκλογές, ώστε να αρχίσουν κι εκείνοι να καταγγέλλουν το μνημόνιο, μπας και ξαναγυρίσουν κάποιοι οπαδοί τους.

Πέθανε η Donna Summer

 Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα ΤMZ και όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ η βασίλισσα της Disco Donna Summer έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 63 ετών . Η Donna Summer έπασχε από καρκίνο και άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Φλώριδα.Η ερμηνεύτρια του ‘’ Last danse’’ και ‘’Hot stuff ‘’ είχε βραβευθε  με 5 Grammy.


Η ερμηνεύτρια των μεγάλων επιτυχιών, όπως το Love to Love You Baby, το Last Dance και φυσικά το I'm So Excited, υπέκυψε στην ανίατη ασθένεια, ενώ βρισκόταν στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι βγάζει η σφυγμομέτρηση των μπούκηδων για Αλέξη, Αντώνη και αποχή

Τι βγάζει η σφυγμομέτρηση των μπούκηδων για Αλέξη, Αντώνη και αποχή
Τα μεγαλύτερα στοιχήματα από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους πέφτουν τις ημέρες αυτές για το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών. Θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η Ριζοσπαστική Αριστερά το πρώτο κόμμα, όπως βγάζει η τάση σήμερα, ή στην πορεία θα τον ανακόψει ο Σαμαράς με διάφορες κεντροδεξιές (και μη) βοήθειες;

Όσοι έχουν σχέση με τα σχετικά γραφεία στοιχημάτων, μαθαίνουν ότι τα πονταρίσματα είναι μεγαλύτερα και από αυτά που έπεφταν για τα ασφάλιστρα κινδύνου ή και για την πτώχευση της χώρας (και τα οποία συνεχίζονται, για να μην ξεχνιόμαστε).

Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είναι ότι τα άλλα δύο (και τρία για να ακριβολογούμε) πολιτικά πρόσωπα δεν παίζουν πια τον ρόλο που έπαιζαν πριν ένα μήνα. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχήματα.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
http://topontiki.gr

Αντικομμουνιστικές υστερίες ...

Μου είχαν λείψει οι αντικομμουνιστικές υστερίες! Επιτέλους αποκαθίσταται η τάξις!
Παρακολουθούσα χτες τον κύριο Λυκουρέτζο,τον κύριο Πρετεντέρη , την κυρία Τρέμη , τον κύριο Λοβέρδο, τον Αδωνη ...!
Ομοβροντία! Οι κομουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια! Τις γυναίκες! Τα χωράφια!
Μπράβο ρε μάγκες! ανοίξτε τώρα και τα νησάκια για καλοκαιρινά θέρετρα!
Κάθιζαν τους εκπροσώπους του Σύριζα στο σκαμνί και άρχιζαν την ανάκριση για κάθε κόμμα και παρένθεση του προγράμματος του!
Ποιοι αλήθεια;  Αυτοί που επί 2,5 χρόνια αγνοούσαν επιδεικτικά ακόμα και την ύπαρξη του; Και οι άλλοι που 30 μήνες δεν μπήκαν στον κόπο να τους φιλοξενήσουν ούτε σε ένα πάνελ;
Αλήθεια κύριε Λυκουρέντζο μπήκατε ποτέ στον κόπο να διαβάσετε έτσι διεξοδικά το πρόγραμμα του
δικού σας κόμματος; Αν ναι, πείτε και σε μας τους χαχόλους σε ποια από τα σημεία του ήσασταν συνεπείς;

El Mundo: Μήπως τελικά ο Παπανδρέου είχε δίκιο;

Με τίτλο «Και αν ο Παπανδρέου είχε δίκιο;» και υπέρτιτλο «Αντιδράσεις στη νέα προκήρυξη εκλογών» η ιστοσελίδα της El Mundo φιλοξενεί άρθρο της απεσταλμένης της στην Αθήνα Irene Velasco.

Το άρθρο αναφέρεται στο δημοψήφισμα που θέλησε να κάνει ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου στα τέλη του 2011 και που τελικά όπως αναφέρει το άρθρο «στοίχισε στον Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική του σταδιοδρομία».

Μετά από τρία χρόνια ισχυρής κρίσης και σκληρών περικοπών, ήταν αρκετά προβλέψιμο ότι οι ελληνικές εκλογές της περασμένης 6ης (Μαΐου) θα μετατρέπονταν σε ένα είδος δημοψηφίσματος επί των επιβληθέντων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα από την επονομαζόμενη ‘Τρόικα’ ( Ευρώπη, ΕΚΤ και ΔΝΤ) εις αντάλλαγμα των δύο οικονομικών διασώσεων που της δόθηκαν.

Γιάννης Βαρουφάκης: Πρόταση 3.0

Γιάννης Βαρουφάκης: Πρόταση 3.0Τι θα έπρεπε να προτείνει ο κ. Hollande στην κα Μέρκελ

Σήμερα όλοι μας εστιάζουμε στο κατά πόσον ο κ. Schauble και οι λοιποί ισχυροί της Ευρώπης πραγματικά το εννοούν όταν απειλούν την Ελλάδα με εκπαραθύρωση από την ευρωζώνη ή αν μπλοφάρουν. Κατανοητό. Θλιβερό, όμως, συνάμα καθώς, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με εμάς, η Ευρώπη καταρρέει.
Μια προσεκτική ματιά προς Μαδρίτη, Άμστερνταμ, Ρώμη, Δουβλίνο και Λισαβόνα αποκαλύπτει το μέγεθος της Κρίσης. Ο κ. Hollande, καθ’ όλα συντηρητικός πολιτικός (ανεξάρτητα από τις προεκλογικές του κορώνες), δεν διακινδυνεύει σήμερα τον γαλλο-γερμανικό άξονα για το θεαθείναι αλλά επειδή «τρέμει» την ώρα και την στιγμή που αποκαλυφθεί η ανικανότητα της Γαλλικής οικονομίας να παραμείνει δεμένη με την Γερμανική στο πλαίσιο της σημερινής αρχιτεκτονικής του ευρώ.

Γαλλία: Κατά 30% μειώνει τους μισθούς της η κυβέρνηση Ολάντ

Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ (αριστερά), με τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό Η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας, που σχηματίστηκε υπό τον νεοεκλεγέντα Σοσιαλιστή πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, διέταξε μείωση της τάξης του 30% στους μισθούς του προέδρου και των υπουργών του, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου AFP.

Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που έλαβε χώρα σήμερα, 17 Μαΐου.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν-Μαρκ Ερό, εξηγώντας ότι πρόκειται για τήρηση μίας προεκλογικής υπόσχεσης του κ. Ολάντ. Ο Σοσιαλιστής ηγέτης είχε πει ότι η περικοπή των κυβερνητικών μισθών θα «έθετε ένα παράδειγμα» για τη Γαλλία.

Mega παραπληροφόρηση και συγγνώμη

TΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Είχαν το θάρρος να βγουν δημόσια και να ζητήσουν συγγνώμη! Ιδού τι μετέδωσε το mega, ζητώντας συγγνώμη από τους τηλεθεατές του...

"Fund-Γύπας" πίσω από το ομόλογο των 436 εκατ. ευρώ


Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το 90% των 436 εκατ. ευρώ που πλήρωσε χθες, Τρίτη, το ελληνικό Δημόσιο για το ομόλογο που έληγε πέρασε στην κατοχή του "Dart Management Fund".
Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά "Vulture Funds" ("Funds-Γύπες") που εδράζεται στις Νήσους Cayman και έχει ιδρυτή τονKenneth Dart.
Η τακτική των συγκεκριμένων funds δεν είναι και τόσο πολύπλοκη: αγοράζουν ομόλογα χωρών που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και σε περίπτωση που αθετήσουν την υποχρέωση πληρωμής κινούνται νομικά.
Ο μεγαλύτερος όγκος των ομολόγων αγοράστηκε στα 60-70 σέντς του δολαρίου, έτσι το Fund αύξησε το κεφάλαιο του μέχρι και 40% αφού πληρώθηκε στα 100 σεντς.

"Μας έπιασαν σε στιγμή αδυναμίας", δήλωσε ο σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στην αμερικάνικη εφημερίδα.

Από την πλευρά του, ο Jason Manolopoulos διαχειριστής του Dromeus Capital Fund τόνισε ότι "η απόφαση της πληρωμής είναι ένα τεράστιο λάθος. Αφήνει χώρο και πυρομαχικά στα Funds να επιτεθούν".

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ?



Του ARVIND SUBRAMANIAN *, Financial Times

Η χρεοκοπία θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και η συνεπακόλουθη μετάδοση της κρίσης θα είναι ζημιογόνος για την Ευρώπη. Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση. Η συζήτηση που διεξάγεται περιστρέφεται μόνο στο πόσο ισχυρή θα είναι η μετάδοση της κρίσης και ποιος θα πρέπει να είναι ο χειρισμός για τα υπερχρεωμένα κράτη αλλά και για τους μεγάλους χρηματοδότες της Ε.Ε.
Μήπως, όμως, η συζήτηση κινείται σε λάθος βάση; Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη για το σύστημα στο οποίο πραγματικά ποτέ δεν ανήκε... Μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης!

Υπάρχει ένα σενάριο που παραγνωρίζεται, βάσει του οποίου η χρεοκοπία δεν καταλήγει σε καταστροφή για την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η πραγματική και πιο υπαρξιακή απειλή για την ευρωζώνη είναι πολύ διαφορετική. Σε αυτό το σενάριο εκείνοι που γελούν τελευταίοι είναι οι Έλληνες.
Ας δούμε, όμως, αυτό το σενάριο.

Οι δύο επιλογές

thumb
Ο αέρας που πνέει στην Ευρώπη μπορεί να μην εί­ναι επαναστατικός, σίγουρα όμως δεν είναι... κο­πανιστός. Είναι θυελλώδης. Κι αυτό δεν έχει να κάνει απλώς με τα αποτελέσματα των γαλλικών και των ελληνικών εκλογών και την αύξηση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να κάνει με το πλήρες αδιέξοδο του μοντέλου διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης και την αμφισβήτηση των - εθνικού χαρακτήρα - γερμανικών ηγεμονικών επιδιώξε­ων.

Η λυσσώδης καταστροφολογία, με την οποία νυχθημερόν βομβαρδιζόμαστε από media και εγχώριους τοποτηρητές των εποπτών, δεν έχει να κάνει με αυ­τή καθεαυτή την εγχώρια πολιτική τάξη. Στόχος της είναι η δυναμική που αυτή μπορεί να αποκτήσει. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, σε εποχή παγκοσμι­οποίησης, εκτός από την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων, αστραπιαία κυκλοφορούν οι πληροφο­ρίες και οι ιδέες.

Τσίπρας: Δεν φοβάμαι τους ξένους αλλά την 5η Φάλαγγα, τον Έλληνα Εφιάλτη

Τσίπρας: Δεν φοβάμαι τους ξένους αλλά την 5η Φάλαγγα, τον Έλληνα Εφιάλτη«Ας μας δώσει ο λαός δύναμη. Ζητάμε να συνειδητοποιήσει πως οι επικείμενες εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση ως την πιο σημαντική στη Μεταπολίτευση.

«Υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή και την αποικιοκρατία και ένας που έχει μεν κινδύνους, αλλά έχει και ελπίδα και αξιοπρέπεια» επεσήμανε δίνοντας το πλαίσιο του διλήμματος και των επόμενων εκλογών, τόνισε δε «αν όχι εμείς, τότε κανείς»,

Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει η κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων. «Αν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων και ενός τραπεζικού λόμπυ το οποίο παίζει πολιτικά παιχνίδια» τόνισε ο Α. Τσίπρας. «Δεν φοβάμαι τους ξένους αλλά την 5η Φάλαγγα, τον Έλληνα Εφιάλτη» είπε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος




Στο πρόσωπο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένου, κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός για την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών. Οι έξι πολιτικοί αρχηγοί που μετείχαν στη συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέληξαν στον κ. Πικραμμένο, μετά από συνεδρίαση περίπου μίας ώρας.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο κ. Παπούλιας πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρόταση που έγινε δεκτή από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, πρότεινε τον κ. Γεράσιμο Αρσένη.