Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

«Γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά σε ιδιωτικές κλινικές;»

Ερώτηση 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης για την πραγματική εικόνα των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία και την χρηματοδότηση των ιδιωτικών κλινικών από την κυβέρνηση με 30.000.000 ευρώ!

Επτά μήνες μετά την έναρξη της πρώτης φάσης της πανδημίας, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει ενισχύσει τις ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά μεροληπτεί διαρκώς υπέρ των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση άφησε να περάσει πολύτιμος χρόνος, που κερδήθηκε με τη συλλογική και κοινωνική ευθύνη των πολιτών, χωρίς να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ, παρά την πλαστή εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει με πλασματικούς αριθμούς.

Το θέμα έφερε σήμερα στη Βουλή η Δώρα Αυγέρη με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, την οποία συνυπογράφουν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία και τις ΜΕΘ τους αποκλειστικά για ασθενείς με COVID-19, προωθώντας παράλληλα στα ιδιωτικά νοσοκομεία τις υπόλοιπες ιατρικές πράξεις, όπως τις χειρουργικές. Οι ασθενείς απευθύνονται για αυτές τις υπηρεσίες στο ΕΣΥ, αλλά τα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν, καθώς παραμένουν αβοήθητα από το κράτος, υποστελεχωμένα και φορτωμένα με όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας.