Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Πρετεντέρη


Το πρωτο θέμα νίπτει τας χείρας του για τον Πρετεντέρη.

“Αναφορικά με το εξώδικο του Κ. Βαξεβάνη στην ιστοσελίδα “Thema Radio” δηλώνεται ότι σχετικά με το θέμα αυτό έχει υπάρξει πλήρες ρεπορτάζ την 12/07/2020 στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Δεν αφαιρούμε ούτε προσθέτουμε οτιδήποτε. Το “επίμαχο” της εκπομπής ούτως ή άλλως έχει αφαιρεθεί από τον σχετικό ιστότοπο. Παραθέτουμε ως υποχρεούμεθα νομικά και λόγω δεοντολογίας το εξώδικο του Κ. Βαξεβάνη.

Εξώδικη Δήλωση ”
Πηγή: protothema.gr

Η απόλυτη απαξίωση των χυδαιολογιών κατά του Κώστα Βαξεβάνη και των εργαζόμενων στην εφημερίδα Documento, από τον ίδιο τον ραδιοσταθμό από τον οποίο εκτοξεύτηκαν! Πιο συγκεκριμένα με εξώδικη δήλωσή της η ιδιοκτησία απορρίπτει επίσημα το περιεχόμενο της εκπομπής του δημοσιογραφου Γιάννη Πρετεντερη με τις αθλιότητες κατα του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και της γνωστής εφημερίδας, ενω ανακοινώνει οτι κατεβασε το περιεχόμενο της εκπομπής και υπενθυμίζει πως το ιδιο το Πρώτο Θέμα είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ τον Ιούλιο του 2020 ότι τα 3 εκατ. πήγαν στην τσέπη Καλογρίτσα!

Μετά το εξώδικο που έστειλε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, το Πρώτο Θέμα, όχι μόνο «κατέβασε» την κατάπτυστη εκπομπή στην οποία ο Γ. Πρετεντέρης τον εμφάνιζε ως «μπατίρη» που «έφαγε 3 εκατομμύρια με τον Καλογρίτσα», αλλά με ανάρτησή του θυμίζει πως η εφημερίδα ήταν αυτή που αποκάλυψε την αλήθεια για την υπόθεση.

Ο Όμιλος Μαρινάκη διαφημίζει «έτοιμη δεξαμενή 800.000 ψηφοφόρων» ως «κρυφό χαρτί» στις εκλογέ

Μία εξέλιξη με την οποία στην κυβέρνηση «εκτιμούν πως θα αλλάξουν οι ισορροπίες στο εκλογικό σώμα» φιλοξενεί εφημερίδα του ομίλου Μαρινάκη στο πρωτοσέλιδό της, περιγράφοντας ουσιαστικά μία επιχείρηση νόθευσης του εκλογικού σώματος από την κυβέρνηση που είναι «έτοιμη», μέσω της πλατφόρμας για την εγγραφή των ομογενών «που θα ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους», την ώρα που τα συστημικά μέσα ενημέρωσης πυκνώνουν τις δημοσιεύσεις εκλογικών δημοσκοπήσεων.

«Το κρυφό χαρτί για τις κάλπες» διαφημίζουν στο πρωτοσέλιδό τους «Τα Νέα», αποκαλύπτοντας κυβερνητικές διεργασίες που προβληματίζουν για την δημοκρατικότητα των σχεδιασμών του υπουργείου Εσωτερικών και των υπολοίπων κυβερνητικών παραγόντων. Ακόμα και το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας κάνει λόγο για «αλλαγή των ισορροπιών στο εκλογικό σώμα», αναφερόμενη σε «έτοιμη δεξαμενή 800.000 ψηφοφόρων», περιγράφοντας επί της ουσίας τη νόθευση του εκλογικού σώματος, εν μέσω διαρροών για εκλογικούς σχεδιασμούς.

Το δημοσίευμα περιγράφει τη ζέση της κυβέρνησης να «κλείσει γρήγορα και η τελευταία εκκρεμότητα» για το ζήτημα της ψήφου των ομογενών, το οποίο χρησιμοποίησε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ακόμα η αναφορά του πρωθυπουργού σε τοποθέτησή του το περασμένο φθινόπωρο για «όσους έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και θα έχουν δικαίωμα ψήφου από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους χωρίς να επιστρεψουν».

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε περίπου 500.000 Έλληνες πολίτες που έφυγαν από τη χώρα από το 2008 και έπειτα, και ακόμα ειδικότερα, στην «προσέλκυση 150.000 στα εκλογικά κέντρα που θα στηθούν στις χώρες διαμονής τους», υπογραμμίζοντας μάλιστα τις αναφορές «έμπειρων στελεχών» του κόμματος για τον αριθμό αυτόν των ψηφοφόρων πως «αλλάζει δεδομένα, κρίνει αυτοδυναμίες».