του Θανάση Καρτερού
Ο Καρτερός ζητά πολύ απλά να πουν αυτό που θέλουν.Την πλειοψηφία του Σύριζα?
Την έχουν αλήθεια στον κόσμο που ψήφισε Σύριζα?
Γιατί δεν ρωτούν τους ψηφοφόρους τους?
Οι βουλευτές εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους τους και σε αυτούς πρέπει να απευθύνονται όταν έχουν δίλημμα και όχι σε καταστατικά.
Του Θανάση Καρτερού στην ΑΥΓΗ
Ας είμαστε ειλικρινείς. Να έχει ο καθένας, βουλευτής ή υπουργός, την άποψή του, να τη διακινεί και να τη δημοσιοποιεί, ακόμα και σε κρίσιμες περιπτώσεις, είναι ελευθερία γνώμης. Απόλυτη, σεβαστή και αναπαλλοτρίωτη, έστω κι αν κάποτε -δείχνει να- δυσκολεύει τα πράγματα για το κόμμα ή την κυβέρνηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι διαφέρει και σ' αυτό από τα αστικά κόμματα. Παράδειγμα; Σε καίρια υπουργεία βρέθηκαν ουκ ολίγοι με αποκλίνουσες -σε διάφορες κατευθύνσεις- από τη "γραμμή" απόψεις.
Να ψηφίζει όμως κανείς στη Βουλή αντίθετα με την πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε θέμα ζούμε - ή - πεθαίνουμε είναι άλλο πράγμα. Δεν είναι πολιτική γνώμη, είναι πολιτική πράξη. Και σαν πολιτική πράξη οφείλει κανείς, με όλη τη συντροφική διάθεση, να την κρίνει. Γιατί στην πολιτική πράξη μετρά όχι μόνο η συνείδηση, οι διακηρυγμένες προθέσεις, αλλά και το αποτέλεσμα. Η επίδρασή της στους συσχετισμούς, στην εικόνα της κυβέρνησης, την ενότητά της. Και φυσικά στα σχέδια του αντιπάλου.