Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Όταν τα μέτρα προστασίας πρέπει να αναλάβουν οι καπιταλιστές ο κίνδυνος του κορωνοϊού μειώνεται από την «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση!


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να κατατάξει τον κορωνοϊό ως απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζομένους, μια κίνηση που θα επιτρέψει στους εργοδότες στην ΕΕ να εφαρμόζουν λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας απ’ αυτά που θα έπρεπε εάν ο ιός θεωρούνταν απειλή υψηλού επιπέδου!

Συγκεκριμένα, η «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση, ταξινόμησε τον κορωνοϊό με κίνδυνου επιπέδου 3, σε έναν κατάλογο με τέσσερα επίπεδα, στον οποίο το επίπεδο 4 είναι το ανώτερο. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ ένας ιός επιπέδου 3

«μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ανθρώπινη ασθένεια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζομένους· μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο διάδοσης στην κοινότητα, όμως συνήθως υπάρχει διαθέσιμη αποτελεσματική προφύλαξη ή θεραπεία», όπως περιγράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Χωρίς να υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας – και αφού πρώτα έβαλαν σε καραντίνα όλη την Ευρώπη, εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι και προβλέπεται να βρεθούν στην ανεργία και τη ανέχεια, αφού δεν στήριξαν τα λαϊκά εισοδήματα – το διευθυντήριο των Βρυξελλών αποφασίζει ότι ο κορωνοϊός είναι χαμηλού επίπεδου απειλή για τους εργαζομένους!

Ρωσία: Δημοσίευμα για το ενδεχόμενο πολέμου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οδηγεί σε κάποιες σκέψεις

Ένα εντυπωσιακό από διάφορες απόψεις άρθρο εμφανίστηκε σε γνωστό ρωσικό φιλοκυβερνητικό ιστοχώρο (VZGLYAD), που θεωρούμε ότι αξίζει τον κόπο να αναγνωσθεί με προσοχή στην Ελλάδα, καθώς προσφέρεται για μια σειρά από ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Από το πόσο επιφανειακά και εν τέλει διαστρεβλωτικά προσεγγίζεται η ελληνοτουρκική διένεξη στο στρατιωτικό πεδίο. Από τις αριθμητικές συγκρίσεις χωρίς εξέταση ποιοτικών παραμέτρων, έως τον τρόπο με τον οποίο η εξέλιξη των ελληνοτουρκικών αλληλεπιδρά με τη διένεξη στο ανώτατο στρατηγικό επίπεδο, αυτό του γεωστρατηγικού πλανητικού ανταγωνισμού Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας…

Αρχικώς βγήκε το κείμενο εχθές ουδέτερο, μέχρι εκεί που ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις του αναλυτή Τκατσένκο. Σήμερα όμως επανέρχεται ως κεντρικό θέμα, με εμπλουτισμένο περιεχόμενο και κυρίως με έναν τίτλο που εγείρει την απορία τι είναι αυτό που τον υπαγόρευσε: «Σε έναν πόλεμο Τουρκίας – Ελλάδας, η Ρωσία θα υπερασπιστεί τον πιο αδύναμο»… Από το κείμενο αναδεικνύεται -με ποσοτικές κυρίως παραμέτρους- ως αδύνατο μέρος, η Ελλάδα.

Θα μπορούσε το άρθρο και ο τίτλος να αποτελούν προειδοποίηση της Μόσχας προς την τουρκική πλευρά που ευρισκόμενη σε πολλαπλά αδιέξοδα δείχνει κάποια σημάδια ενδεχόμενου εκ νέου προσεταιρισμού του ΝΑΤΟ; Το οποίο φυσικά διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, ότι ουδέποτε εγκατέλειψε.