Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Όχι στο απαρτχάιντ των «υγιών» ελίτ

Η πανδημία (ή επιδημία σκέτα, ή και συνδημία) έφθασε, από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, τα 7

1.000.000 κρούσματα και τους 1.600.000 θανάτους. Απασχολεί δε πολύ περισσότερο από μια γρίπη: ο ιός Covid-19 πρωταγωνιστεί εδώ κι ένα σχεδόν χρόνο, και άλλαξε πολλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εφορμούν επί των κοινωνιών και φαντασιώνονται έναν κόσμο στην υπηρεσία του 1%

του Ρούντι Ρινάλντι

Το έτος 2020 θα κλείσει με πανδημία και θα καταγραφεί ως μια θλιβερή χρονιά. Το 2021 θα ξεκινήσει με «κορώνα 19», αλλά ίσως εξελιχθεί αλλιώς.

Οι ελίτ χαριεντίζονται με την υπόσχεση του εμβολίου, ενώ δεν έκαναν τίποτα για τη βελτίωση του επιπέδου παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης -την οποία άλλωστε γκρέμιζαν με την επέλαση της αγοράς σε όλα τα δημόσια συστήματα υγείας και δικαιώματα εδώ και τουλάχιστον 20-30 χρόνια.

Οι ελίτ του παγκοσμιοποιημένου «πλανητικού χωριού» συντονίστηκαν στην προβολή των πορισμάτων και της «αντικειμενικής» πορείας προς έναν ολοένα και περισσότερο ψηφιακό κόσμο και ζωή. Και με σημαία μια αμφιλεγόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση, συμπληρωμένη από το σχέδιο για τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση», εφορμούν επί των κοινωνιών, σε βάρος του γενικά ανεκτού κοινωνικού και φυσικού μεταβολισμού Ανθρώπου/Φύσης.