Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Γάζα : Πριν και μετά τη γενοκτονία-Θλιβερές εικόνες




Είναι ντροπιαστικό για το ανθρώπινο είδος, που δεν μπορεί να σταματήσει μια τέτοια ΣΦΑΓΗ!

• Η Γάζα πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σαν κατοικημένη περιοχή 
Δείτε τη συλλογή των εικόνων “πριν” και “μετά” τις Σιωνιστικές επιδρομές!)
• 28.000 έχουν σκοτωθεί / 70.000 έχουν σακατευτεί!
• 2.000.000 έχουν ξεσπιτωθεί και στοιβάζονται πεινασμένοι, να θερίζονται από τις αρρώστιες στη Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο.
ΤΩΡΑ το Ισραήλ τους βομβαρδίζει κι αυτούς!

Γιατί η Οδησσός είναι κρίσιμης σημασίας για ολόκληρη την ειδική επιχείρηση

@Maria Ximena Borrazas/Reuters - Kείμενο: Evgeny Krutikov

Η Ουκρανία απειλεί ξανά να καταστρέψει τη γέφυρα της Κριμαίας και αναχαιτίζει ξανά εκρηκτικά που αποστέλλονται από το λιμάνι της Οδησσού και προορίζονται για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία. Αυτό επιβεβαιώνει τη σημασία αυτής της πόλης όχι μόνο από την άποψη των αποτελεσμάτων της ειδικής επιχείρησης, αλλά και για την τύχη όλης της Ανατολικής Ευρώπης.

Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να ξεκινήσετε με το πιο σημαντικό μέρος ολόκληρης της υποδομής της Οδησσού - το εμπορικό λιμάνι. Το λιμάνι της Οδησσού συνεχίζει να λειτουργεί, όπως και οι σχετικές μικρότερες λιμενικές εγκαταστάσεις σε δορυφορικές πόλεις, για παράδειγμα, το Τσερνομόρσκ. Από την εποχή της «συμφωνίας σιτηρών», η διαδρομή των πλοίων έχει αλλάξει σχεδόν σε μια διαδρομή ενδομεταφοράς: τα πλοία χύδην φορτίου πηγαίνουν στις εκβολές του Δούναβη και στη συνέχεια κατά μήκος της ρουμανικής ακτής. Η Ουκρανία εξακολουθεί να διατηρεί τη δυνατότητα του θαλάσσιου εμπορίου και η καταστροφή στο λιμάνι ήταν σποραδική και γρήγορα εξαλείφθηκε.

Για λόγους ανθρωπιάς, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν άγγιξαν τους κύριους τερματικούς σταθμούς του λιμανιού, συμπεριλαμβανομένων των τερματικών σταθμών σιτηρών, αφού υποτίθεται ότι από εκεί προέρχονταν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη στην Αφρική. Οι στόχοι των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και του Ναυτικού ήταν κυρίως το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι δομές αεροδρομίων, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και λιπαντικών, καθώς και πολλά εκπαιδευτικά κέντρα που βρίσκονται στην περιοχή ντάτσα γύρω από την πόλη σε πρώην στρατόπεδα πρωτοπόρων. Δεν υπήρξαν καθόλου χτυπήματα στην ίδια την πόλη και τυχαία χτυπήματα προκλήθηκαν από την αδέξια εργασία της ουκρανικής αεράμυνας.

Οι αγρότες αποφασίζουν για νέα μπλόκα και μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα:


Ο αγροτικός κόσμος παραμένει στα μπλόκα, και σήμερα Τρίτη (6/2) αναμένονται αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους καθώς υπάρχουν εισηγήσεις για κλιμάκωση. Η σύσκεψη των αγροτών ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι, στη Νίκαια Λάρισας.

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, όπως και στο μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα, οι αγρότες έκαναν συσκέψεις χθες προκειμένου να δουν και να αποφασίσουν με τι εισηγήσεις θα έρθουν στη σημερινή σύσκεψη, την οποία συγκαλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για να αποφασίσουν από εδώ και πέρα πώς θα κινηθούν.

Και στο μπλόκο του Πλατυκάμπου και στο μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα οι αγρότες αποφάσισαν να εισηγηθούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τι σημαίνει αυτό και με ποια μορφή θα γίνει αυτή η κλιμάκωση θα αποφασιστεί στη Νίκαια της Λάρισας.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάνια Γκουσιάρη, υπάρχουν διάφορες προτάσεις, όπως για παράδειγμα να διοργανωθεί ένα συλλαλητήριο μεγάλο στην Αθήνα.

Ημέρα μνήμης. Ενα αιώνα μετά οι τσιφλικάδες μεταμφιεσμένοι σε άριστους είναι εδώ.. ακόμη πιο αδίστακτοι, ακόμη πιο σκληροί. πιο απάνθρωποι...

Η εξέγερση του Κιλελέρ 6 Μάρτη του 1910: . Οι σημερινοί τσιφλικάδες είναι τα golden boys, κοινώς οι άριστοι...

Κιλελέρ: η εξέγερση των κολίγων (2ο μέρος: Ο αγώνας για την απαλλοτρίωση)

Ήδη από τα τέλη του 1909 και τις αρχές του 1910 οι κινητοποιήσεις των κολίγων είχαν δυναμικό χαρακτήρα. Το πρώτο μήνυμα της εξέγερσης ήρθε από την Καρδίτσα. Σε συλλαλητήριο που οργανώθηκε εκεί από το «Γεωργικό Πεδινό Σύλλογο» στις 27 Φεβρουαρίου 1910 συμμετείχαν πάνω από 10.000 αγρότες. Την 1η Μαρτίου ανάλογες αγροτικές κινητοποιήσεις έγιναν στο χωριό Ορφανά Καρδίτσας και στα χωριά Τσαχμάκ, Κόντου και Κρύα Βρύση Φαρσάλων, όπου οι κολίγοι έκαψαν κάποιες αχυραποθήκες των τσιφλικάδων.

Οι πρεσβευτές της Αγγλίας, της τσαρικής Ρωσίας και της Τουρκίας ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τους γαιοκτήμονες. Οι κολίγοι, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του αγροτικού νομοσχεδίου, είχαν προγραμματίσει για το Σάββατο 6 Μαρτίου 1910 τη διοργάνωση πανθεσσαλικού παναγροτικού συλλαλητηρίου στη Λάρισα. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Στέφανος Δραγούμης είχε δώσει εντολή στον τότε νομάρχη Περικλή Αργυρόπουλο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση της «τάξεως». Ανάλογες εντολές είχαν δοθεί και στον μέραρχο Ψαροδήμο.

Κιλελέρ: η εξέγερση των κολίγων (1ο μέρος: η εξαθλίωση και η αφύπνισή τους)


Παύλου Παπανότη, συνταξιούχου εκπαιδευτικού.

Πριν από 103 χρόνια, στις 6 Μαρτίου 1910, ένα άσημο θεσσαλικό χωριουδάκι, πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας – Βόλου και λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θεσσαλική πρωτεύουσα, έγινε ορόσημο στην ιστορία της ελληνικής αγροτιάς. Κιλελέρ ήταν το όνομα του μικρού χωριού. Αλλά μετά τα αιματηρά γεγονότα που συνέβησαν εκεί, με το πρόσχημα ότι ήταν ξενικό, του το άλλαξαν. Σήμερα το χωριό λέγεται Κυψέλη, αλλά στη συνείδηση των Ελλήνων αγροτών διατήρησε το παλιό όνομά του. Στην εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων θα αναφερθώ στο σημερινό post.

Κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας τα περισσότερα εδάφη της Θεσσαλίας ήταν τουρκικά τσιφλίκια. Οι κολίγοι, γεωργοί ελληνικής καταγωγής, είχαν την υποχρέωση να καλλιεργούν τα κτήματα αλλά και το δικαίωμα να διαμένουν σ’ αυτά. Οι γαιοκτήμονες δεν μπορούσαν να τους απομακρύνουν από τα σπίτια τους ούτε να τους κατάσχουν για χρέη το σπόρο, τα γεωργικά εργαλεία ή τα ζώα τους. Επίσης οι κολίγοι είχαν το προνόμιο να βόσκουν τα κοπάδια τους στις γαίες του τσιφλικά τους.

Ουκρανία-Διέβη τον Ρουβίκωνα ο Ζελένσκι-Δήλωσε ότι θέλει αντικατάσταση Ζαλούζνι!!! Από iskra

Από iskra

Η Ουκρανία έχει αναπότρεπτα μετατρέψει την στρατιωτική της υποχώρηση και αδυναμία σε βαθιά πολιτική κρίση . Η Ουκρανική συντριβή δεν θα έρθει στο πεδίο αλλά στην πολιτική της εσωτερικής μάχης όλων εναντίον όλων, αφού ελάχιστοι έχουν την τόλμη και το πολιτικό σθένος να υποστούν ακόμα και με τη ζωή τους τη θυσία της πολιτικής αλήθειας. Σε τέτοιες στιγμές οι χώρες βιώνουν την πολιτική σήψη

Κ.Τ.
Ο Ζελένσκι Διέβη τον Ρουβίκωνα και ρίχνει την Ουκρανία στο χάος !!!
Ο κύβος ερρίφθη από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι υπήρχε φωτιά πίσω από τον καπνό που έχει διαρρεύσει εδώ και πολλές ημέρες στον αέρα της δημοσιότητας.Δήλωσε δημοσίως ότι σκοπεύει ν’ αντικαταστήσει τον Βάλερι Ζαλούζνι, τον «ήρωα» της Ουκρανίας, τον «Σιδηρούν Στρατηγό», τον άνθρωπο που «δεν άφησε τους Ρώσους να μπουν στο Κίεβο», το πιο δημοφιλές πρόσωπο στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή (πιο δημοφιλής από τον Ζελένσκι κατά 15 μονάδες, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις).

Απ΄το Βορρά μέχρι το Νότο! Οι αγρότες ετοιμάζονται να κλείσουν τα πάντα: Από τα σύνορα με τη Β. Μακεδονία μέχρι την Αθήνα! «Θα δούμε εικόνες που θυμίζουν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία»


Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την ικανοποίηση των αιτημάτων τους εμφανίζονται οι αγρότες που δίνουν ραντεβού στην πανελλαδική σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, την Τρίτη το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια της Λάρισας. Με χιλιάδες τρακτέρ να βρίσκονται παρατεταγμένα στα μπλόκα σε όλη τη χώρα και να ζεσταίνουν τις μηχανές του τα πρώτα δείγματα που καταφθάνουν δείχνουν προετοιμασίες για μαχητικότερες κινητοποιήσεις όπως μια μαζική κάθοδο στην Αθήνα και πολύωρους αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών.

Στην αντίπερα όχθη η κυβέρνηση αποκλείει κάθε ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα υπέρ των αγροτών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει πως «είναι απαγορευτικά για τον προϋπολογισμό», δείχνοντας ότι θα παραμείνει με τα μέτρα-ψίχουλα που εξήγγειλε τις προηγούμενες μέρες.

Για το εάν υπάρχει περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συναντηθεί με τους αγρότες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως τέτοιες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται. Εντούτοις αργά το βραδυ στην παρουσίαση βιβλίου του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δημ Τσιόδρα ο Πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης με αγρότες στα μπλόκα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΩ


Η Δημόσια Εκπαίδευση δέχεται πολλαπλή και βίαιη επίθεση, σε όλα τα επίπεδα. Το κουρέλιασμα του συντάγματος και ο βιασμός του άρθρου 16, χωρίς καν την τυπική συνταγματική αναθεώρηση, σηματοδοτεί τη βαθιά συνταγματική ανομία, με την οποία η μόρφωση, ως λαϊκό αγαθό, ποτισμένο με πολύ αίμα, γίνεται εμπόρευμα. Ο άγριος νεοφιλευθερισμός τα θέλει ΟΛΑ στα μέτρα του κέρδους:

Η δημόσια υγεία γίνεται προνόμιο για χοντρά πορτοφόλια και προθάλαμος σε γραφείο κηδειών για τους πολλούς, που δεν μπορούμε καν να βγάλουμε το μήνα.

Η δουλειά, από δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση, μετατρέπεται σε σκληρή επιβιωτική δουλεία, ζωσμένη από ανασφάλεια, εκβιασμούς και ανέχεια.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, [του κουρελιάσματος νόμων, εργασιακής αξιοπρέπειας, παιδαγωγικής ελευθερίας] της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών δικαιωμάτων, και της κοινής λογικής, έρχεται επιθετικά η «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, για να μετατρέψει τον ελεύθερο δάσκαλο, σε χειραγωγημένο υποκείμενο, διαρκούς ομηρίας.

«Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» – Νέος αγωνιστικός σταθμός το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη


Με το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 8 Φλεβάρη κλιμακώνονται οι μαχητικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, που μέσα από μαζικές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες διεξάγουν τον «τίμιο και δίκαιο αγώνα» για σπουδές πραγματικά δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιες, για πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα.

Μετά από ένα ακόμα μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε μία σειρά ακόμα πόλεις, την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συντονισμός φοιτητικών συλλόγων που χάραξε τη συνέχιση του αγωνιστικού προγράμματος. Στο επίκεντρο το αίτημα όλων των φοιτητών: «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο».

Οι Σύλλογοι καταγγέλλουν «την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών μας συλλόγων στα Πανεπιστήμια! Η στοχοποίηση του συλλογικού αγώνα και της διεκδίκησης δεν θα περάσει. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ήδη πάρει θέση και διεκδικεί δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Θα υπερασπιστούμε τους αγώνες μας και το πανεπιστημιακό άσυλο, ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στη συλλογική συζήτηση και δράση.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, των ΜΜΕ να παρουσιάσουν τους αγώνες μας ως παράνομους και τους φοιτητές ως εγκληματίες δεν μας σταματά. Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των διοικήσεων που συναινούν και ενισχύουν την πολιτική της να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και κόντρα στη ρητορική περί χαμένων εξεταστικών, το φοιτητικό κίνημα θα διασφαλίσει πως οι εξεταστικές θα γίνουν κανονικά».