Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο πεινασμένος τη Δραχμή δεν τη φοβάται....

Η "αξιαγάπητη" κυρία Δαμανάκη είχε δηλώσει κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ή σκληρά μέτρα ή επιστροφή στη δραχμή...Φυσικά κάτι τέτοιο η Κομισσιόν το είχε διαψεύσει οπότε η επίτροπος Αλιείας επιδόθηκε στο "ψάρωμα"....
Αυτή τη φορά ξαναχτύπησε και είπε ότι όχι απλά είναι ενδεχόμενο η επιστροφή στη δραχμή αλλά το επεξεργάζονται κιόλας οι "εταίροι" μας.
Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι όλες τις συνέπειες, που επικαλούνται οι "τρομοκράτες της χρεοκοπίας", τις βιώνουμε ήδη στην καθημερινότητα μας...Οπότε κυρία Δαμανάκη ποσώς μας ενδιαφέρει το νόμισμα που θα έχουμε στη τσέπη μας. Μας ενδιαφέρει το πώς μπορούμε να διαβιώσουμε με το νόμισμα που έχουμε..

Ο πίθος των Δαναΐδων

 Χωρίς ίσως να το καταλαβαίνουν, οι πολιτικοί μας διαμορφώνουν μεταξύ τους συναινέσεις καταστροφικές για το μέλλον της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς συμφωνούν ότι η ταχεία διεξαγωγή εκλογών έχει μεγαλύτερη σημασία από την αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας. Καθιστούν έτσι πιθανή την έξοδο από την ευρωζώνη χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η επιστροφή στη δραχμή θα συνοδεύεται αναγκαστικά από άγρια δόση προστατευτισμού: δασμολογική επιβάρυνση των εισαγομένων ειδών και επιδότηση των εξαγωγών, μεγάλη υποτίμηση του νομίσματος και απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος. Στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά τα μέτρα αυτά απαγορεύονται. Θα αναγκαστούμε συνεπώς να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμασταν το 1980, αλλά με μια Ε.Ε. με τρεις φορές τα μέλη που είχε τότε και μια ανατολική Μεσόγειο που σταδιακά καθίσταται ζώνη τουρκικής επιρροής.

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ «ΦΟΝΙΑ»!

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ «ΦΟΝΙΑ»!: ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ «ΜΟΥΛΩΧΤΑ» ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ «PSI – 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ – 2η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ»! ΤΡΙΒΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤ...

Το μνημόνιο νο 2 δεν λύνει το πρόβλημα, το κάνει χειρότερο

Του Δημήτρη Παπαδημούλη*

 Βιώνουμε τα αδιέξοδα μιας λανθασμένης πολιτικής και μιας πεισματικής άρνησης να γίνει το γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, πριν μπει η χώρα στο μνημόνιο το 2010, πριν να έχουμε αυτή τη μεγάλη ύφεση που υπερβαίνει το 20% και εκτινάσσει το χρέος. Ο ίδιος ο κ. Τόμσεν λέει ότι το 2020 το ύψος του χρέους δεν θα είναι όσο ήταν πριν μπορούμε στο μνημόνιο, 120% του ΑΕΠ, όπως υπολογιζόταν τον Οκτώβριο αλλά 150% του ΑΕΠ. Εδώ αρχίζει ο τραγέλαφος, το ΔΝΤ να διεκδικεί επιτόκιο 2% και να σιγοντάρει και η Μέρκελ σε επιτόκιο κάτω του 3%, όχι η ελληνική κυβέρνηση που θα ήταν το λογικό, ενώ αυτοί δάνεισαν την Ελλάδα πριν ένα χρόνο με 5% και 6%. Όλοι πλέον συνομολογούν ότι αυτή η μεγάλη ύφεση που προκάλεσε το μνημόνιο έχει πάει το χρέος πάρα πολύ ψηλά και δεν είναι πια εύκολα διαχειρίσιμο. Την ίδια ώρα που ζητούν από τους ιδιώτες ένα μεγαλύτερο κούρεμα, αρνούνται το στοιχειώδες, να μπει μέσα στο κούρεμα και το κομμάτι των ομολόγων που έχει ο επίσημος τομέας, δηλαδή η ΕΚΤ.

ACTA - greek subtitles

ΦΩΤΟ: Μεγαλώνουν το βρέφος τους στο δρόμο


ΦΩΤΟ: Μεγαλώνουν το βρέφος τους στο δρόμο
Και αν χρεοκοπήσουμε...........?ΓΖ
Σε αυτό το ζευγάρι τι θα μπορούσε να πει ο κάθε πολιτικός και η κάθε Μέρκελ;
Ένα ζευγάρι κρατάει αγκαλιά το νεογέννητο βρέφος του και προσπαθεί να το ζεστάνει με μία κουβέρτα. Αγκαλιασμένοι στην άκρη του πεζοδρομίου κάνουν προσπάθειες να κρατήσουν ζεστό το σωματάκι του μωρού μπροστά στα αδιάφορα βλέμματα των περαστικών…  Φωτογραφία γροθιά στο στομάχι.  Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε λίγες μέρες πριν στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Σταδίου…

Στην Αθήνα ο Άκερμαν για το «κούρεμα»


Ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν θα μεταβεί στην Αθήνα, στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Όπως δήλωσε ο ίδιος από το Μόναχο «ο ιδιωτικός τομέας είναι υπερβολικά γενναιόδωρος προσφέροντας τώρα μια απώλεια άνω του 70%». Μάλιστα κάλεσε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο, χωρίς να εξηγεί σε ποιους αναφέρεται. Σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου είτε οικοδομούμε είτε καταστρέφουμε» τονίζοντας ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικός. Όπως είπε, θα είμαστε στο σωστό δρόμο, αν βρούμε μια λύση μέσα στις επόμενες ημέρες. Τονίζεται ότι στην Αθήνα βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος του IIF Τσαρλς Νταλάρα.

Τσίπρας:«Το να παραιτηθεί ο Παπαδήμος δεν είναι απειλή, αλλά λαϊκή εντολή»


Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπαδήμου περί παραίτησης είπε:
«Έμαθα ότι ο Πρωθυπουργός απειλεί για παραίτηση. Τον καλώ να συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν είναι απειλή. Είναι λαϊκή επιταγή και εθνική ανάγκη. Αφού ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να υπερασπιστούν την κυριαρχία της χώρας και το δημόσιο συμφέρον, τότε ας αφήσουν τον ίδιο το λαό με την ετυμηγορία του να το πράξει».
Ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος τους πολιτικούς που στηρίζουν την κυβέρνηση: «Να συνειδητοποιήσουν τις μεγάλες τους ευθύνες. Είναι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Όλοι είναι συνυπεύθυνοι».

Γερμανός βουλευτής ξεσπά: «Έλληνες, συγνώμη»!

Γερμανός βουλευτής ξεσπά: «Έλληνες, συγνώμη»!
Σε φιλελληνικό ξέσπασμα επιδίδεται Γερμανός βουλευτής με βάση τα όσα ακούγονται τόσον καιρό για τη χώρα μας αλλά και σχετικά με την τελευταία (γερμανική) πρόταση για επίτροπο στην Ελλάδα. Σε ανοικτή του επιστολή προς τον ελληνικό λαό, η οποία δημοσιεύεται στην Καθημερινή, ο Έρβιν Λότερ, Γερμανός βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών, ζητά συγνώμη εκ μέρους των συμπατριωτών του «για τον εκνευρισμό, την οργή και τα πλήγματα που προκλήθηκαν από την πρόταση περί επιτρόπου» και ζητά να πάψουν οι αναφορές σε «ναζί Γερμανούς» και «τεμπέληδες Έλληνες». Αναφέροντας πως έχει αποκτήσει σπίτι στην Ελλάδα και την αισθάνεται δεύτερη χώρα του πλέον, ο Γερμανός βουλευτής τονίζει ότι η καλύτερη εγγύηση για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι όχι ένας επίτροπος αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες, «ένας λαός με θάρρος, στους οποίους έχω εμπιστοσύνη».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Γερμανού βουλευτή:

Κατάληψη και αυτοδιαχείριση από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κιλκίς


Υπάρχει λύση..ΓΖ
Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς απαντάμε στον εκφασισμό τους με δημοκρατία. Καταλαμβάνουμε το δημόσιο νοσοκομείο μας και το θέτουμε υπό τον άμεσο και πλήρη έλεγχό μας. Το Γ. Ν. Κιλκίς, πλέον θα αυτοδιοικείται και το μόνο αρμόδιο όργανο λήψης αποφάσεων διοικητικού περιεχομένου θα είναι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων σε αυτό. Οι μετέχοντες στη Γενική Συνέλευση εργαζόμενοι του νοσοκομείου γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στο Γ.Ν. Κιλκίς, καταλήξαμε στα παρακάτω:
1. Διαπιστώνουμε ότι τα σημερινά αλλά και μονιμότερα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. και κάθε επιμέρους κλάδου επειδή οφείλονται στη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τον αποθρασυνόμενο διεθνή νεοφιλελευθερισμό, δεν μπορούν να βρουν τη λύση τους σε περιορισμένα μεμονωμένα ή ειδικά κλαδικά αιτήματα και διεκδικήσεις.

Η χωρα μας - Καλογιαννης (1977)



Στίχοι: Μάριος ΠοντίκαςΜουσική: Αργύρης Κουνάδης
Στίχοι: Μάριος Ποντίκας
Μουσική: Αργύρης Κουνάδης

BENΙΖΕΛΟΣ: "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ"


Και τον Οκτώβριο η ώρα της αλήθειας ήταν, και τον Ιούνιο, και το Μάιο.... Τελειωμό δεν έχει αυτή η ώρα? ΓΖ
Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της Τρόικας διήρκησε περίπου 11 ώρες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε, εξερχόμενος του κτιρίου της αντιπροεδρίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ότι «παραμένουν ανοικτά πολλά κρίσιμα θέματα. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας για τους πολιτικούς αρχηγούς και για τα πολιτικά κόμματα, να αποφασίσουν για τη σωτηρία της χώρας».
Για τις έως τώρα διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ενημερώθηκε το Eurogroup με τηλεδιάσκεψη σήμερα στις 14:30 μετά το μεσημέρι, ενώ το αρχικά προγραμματισμένο για τη Δευτέρα Eurogroup θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8η Φεβρουαρίου.

"Αν κρίνουμε ότι όλα πάνε άσχημα, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει"

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για την Ελλάδα καθώς σκληραίνει η στάση των Ευρωπαίων. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έστειλε – σε συνέντευξή του – νέο τελεσίγραφο στην Αθήνα, λέγοντας πως αν οι υπουργοί Οικονομικών κρίνουν ότι όλα πηγαίνουν άσχημα στην Ελλάδα, «δεν θα υπάρξει νέο πακέτο, κάτι που σημαίνει κήρυξη χρεοκοπίας τον Μάρτιο». Ο Γιούνκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Spiegel, δήλωσε ότι η Ελλάδα «δεν πρέπει να περιμένει πράξεις αλληλεγγύης» αν δεν θέσει σε εφαρμογή τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αναγκαία μέτρα. «Αν χρειαστεί να διαπιστώσουμε ότι όλα παίρνουν τον κατήφορο στην Ελλάδα, τότε δεν θα υπάρξει καινούριο πρόγραμμα» αναχρηματοδότησης της χώρας που να της επιτρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. «Αυτό θα σήμαινε μια χρεοκοπία τον Μάρτιο», πρόσθεσε. «Η βοήθεια στην Ελλάδα δεν θα δοθεί με οποιοδήποτε κόστος» τόνισε, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των αποκρατικοποιήσεων, τομέας, ο οποίος, σύμφωνα με την Ευρώπη, εμφανίζει σημαντικές καθυστερήσεις.

http://www.nooz.gr

Υπέρ της Γερμανίας η απόφαση της Χάγης για τις αποζημιώσεις

 Τα ιταλικά δικαστήρια δεν σεβάστηκαν την ετεροδικία της Γερμανίας, ανακοίνωσε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας σχετικά με τις αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων που επιδίκασαν αποζημιώσεις σε θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η υπόθεση αυτή σχετίζεται και με τις ελληνικές διεκδικήσεις για τα θύματα του Διστόμου. «Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ασυλία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος», ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο δικαστικό μέγαρο της ειρήνης στη Χάγη σήμερα το πρωί.