Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Η δημοκρατία υποψήφια ως «Διεθνής Εφημερίδα της Χρονιάς 2024»!


Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος ναυαρχίδες του παγκόσμιου Τύπου, όπως «Le Monde», «FAZ» και «China Daily»

Μια σπουδαία διάκριση για τη «δημοκρατία» και ένα σημαντικό επίτευγμα συνολικά για τον ελληνικό Τύπο επιφύλασσε η λίστα με τις τελικές υποψηφιότητες για τη «Διεθνή Εφημερίδα της Χρονιάς» στα 2024 Newspaper Awards, ένα από τα πιο σπουδαία βραβεία του Ηνωμένου Βασιλείου αποκλειστικά για εφημερίδες.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου στο επίσημο γκαλά στο Λονδίνο, στο ξενοδοχείο «London Hilton Bankside», εκεί που θα βρίσκονται εκπρόσωποι απ’ όλες τις διεθνείς ναυαρχίδες του Τύπου.

Τα Βραβεία Εφημερίδων 2024 συμπεριλαμβάνουν 13 ξεχωριστές κατηγορίες, στις οποίες διαγωνίζονται κάθε χρόνο εφημερίδες απ’ όλο τον κόσμο. Οι κριτικοί του διαγωνισμού, του μόνου αποκλειστικά για εφημερίδες, εξέτασαν εξονυχιστικά εκατοντάδες μεμονωμένες εφημερίδες και στις 13 Φεβρουαρίου 2024 ανακοίνωσαν τη «δημοκρατία» ως υποψήφια στην τελική λίστα των διεκδικητών σε μια κατηγορία που δεν αφορά μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά το σύνολο του δημοσιογραφικού αποτελέσματος.

Μπλέξανε με τον Πολάκη! Προαναγγέλλει αγωγή κατά του Γεωργιάδη – στέλνει “μήνυμα” στον Μητσοτάκη!


Αγωγή εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη προτίθεται να καταθέσει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης με αφορμή τα όσα συκοφαντικά – όπως αναφέρει – έχει εκστομίσει εναντίον του εν μέσω της δίκης για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, μετά την πρωτοφανή παρέμβαση του υπουργού Υγείας ο οποίος έφτασε στο σημείο να επιπλήξει το δικαστήριο για τον τρόπο που συντόνιζε τη διαδικασία, ο Παύλος Πολάκης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Αδ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας που εκθέτει καθημερινά την κυβέρνησή του πλέον κι εντός δικαστικού χώρου.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε χθες Τετάρτη στη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.

Να θυμίσουμε ότι αφορμή για το αίτημα του Π. Πολάκη να καταθέσει, υπήρξε η πρωτοφανής απόφαση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) να ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του να παραστεί ως υποστήριξη της κατηγορίας στην δίκη, αμέσως μετά την μετακίνηση του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.

Κατά την κατάθεση του ο Π. Πολάκης με στοιχεία ανέδειξε ότι: