Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ο Τραμπ δεν είναι ο αυτοκράτορας Αδριανός, αλλά δεν είναι ούτε ο Μπάιντεν

Σήμερα, από τακτικής άποψης, συμφέρει ο Τραμπ να επιβραδύνει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας. Οποιεσδήποτε στρατιωτικές ήττες ή πολιτικοί κατακλυσμοί στην Ουκρανία πλήττουν αυτόματα τη βαθμολογία του αντιπάλου του Μπάιντεν. Το Maidan Ukraine είναι ένα πρότζεκτ Αμερικανών φιλελεύθερων.
















Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στη Νότια Καρολίνα, ο πρώην και πιθανώς μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για τη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, είπε: «Πρέπει να διευθετήσουμε αυτόν τον πόλεμο». Αποκάλεσε τον Ζελένσκι «τον μεγαλύτερο έμπορο στην ιστορία». Επιπλέον, σύμφωνα με τον Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια εάν η Ουκρανία συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία χωρίς τους Αμερικανούς. Ακόμη και νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε την ιδέα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να δανείζουν χρήματα μόνο στην Ουκρανία και το Ισραήλ και μόνο εάν μπορούν να τα επιστρέψουν.

Στο ουκρανικό τμήμα του Διαδικτύου, αυτά τα λόγια προκάλεσαν πανικό, άρχισε η πραγματική υστερία, γιατί αν κερδίσει ο Τραμπ, το Μαϊντάν Ουκρανία θα τελειώσει. Ωστόσο, εμφανίστηκαν ειδικοί διαβεβαιώσεων που έγραψαν ότι τα λόγια του Τραμπ στόχευαν τους περιθωριακούς υποστηρικτές του και η ρητορική του Τραμπ το 2016, όταν ήταν υποψήφιος πριν από την τελευταία του θητεία, ήταν πολύ διαφορετική από τις ενέργειές του ως πρόεδρος.

Άρωμα Κρήτης στο «Think Tank» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την έρευνα – Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο ΕΜΠ


Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κος Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε το 2ο think tank, το οποίο έχει «Άρωμα Κρήτης» «Άρωμα Ηρακλείου» και «Άρωμα Χανίων» ανάμεσά τους, αυτό για την Έρευνα, με φόντο τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα μεταξύ αυτών βρίσκεται ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κος Γεώργιος Χαλκιαδάκης καθώς και ο επίκουρος καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο ΕΜΠ κος Μανόλης Μικράκης, με καταγωγή από την Πόμπια Ηρακλείου.

«Θέλουμε μια χώρα που να κοιτάει στο αύριο» ανέφερε, και «απαραίτητο συμπλήρωμα λοιπόν της Δημόσιας Παιδείας, η Έρευνα στα Δημόσια Πανεπιστήμια».

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Το έργο που αναλαμβάνουν οι 8 επιστήμονες που θα στελεχών το think tank είναι η διαμόρφωση κυβερνητικού προγράμματος ως προς την Έρευνα και την Τεχνολογία.

Συγκεκριμένα είναι οι:

Ελένη Χατζηχρήστου, αστροφυσικός, Χάρης Αναστόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Μανόλης Μικράκης, Επίκουρος Kαθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο ΕΜΠ, Δημήτρης Πινότσης, θεωρητικός νευροεπιστήμονας, Γιώργος Πλουμπίδης, Καθηγητής Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο UCL. Νικόλαος Μαρκάτος, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Αλέξανδρος Τσομπανίδης, με διδακτορικό στην Ψυχιατρική, Γεώργιος Χαλκιαδάκης αναπληρωτής Καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, με Διδακτορικό στην Επιστήμη των Υπολογιστών.