Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Είναι ο Εφραίμ Νεφελίμ;


Πρέπει να καταλήξουμε σε αυτή τη χώρα τι θέλουμε. Να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι των σκανδάλων ή να γκρινιάζουμε; Να φτάνουμε ως το τέλος ή να επιστρέφουμε στην αρχή, όποτε το τέλος δεν μας αρέσει; Να υπάρχει Δικαιοσύνη ή να αρχίζει παζάρια με τις προτιμήσεις μας; Θρησκευτικές, πολιτικές, ιδεολογικές, οικονομικές.
Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης. Ένα μοναστήρι υπό την ηγεσία μιας ομάδας διωγμένης κακήν κακώς από την Κύπρο, θέλησε να πάρει την λίμνη Βιστωνίδα και τις γύρω εκτάσεις με χρυσόβουλα που εμφάνιζε ως τίτλους ιδιοκτησίας. Από τους αγρότες καλλιεργητές δηλαδή και από τους ψαράδες. Αυτό από μόνο του είναι σκάνδαλο.

Θέτει χρονικό ορίζοντα έως τις 15 Ιανουαρίου - Τελεσίγραφο Καρατζαφέρη για την παραμονή του στην κυβέρνηση

Προειδοποίηση ότι το ΛΑΟΣ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου, εάν έως τις 15 Ιανουαρίου δεν έχουν ξεκαθαριστεί όλα όσα έχει ζητήσει, απηύθυνε ο Γ.Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά να είναι έτοιμη η κυβέρνηση για όσα έχει θέσει η τρόικα, να μειωθούν κατά τουλάχιστον 25% τα μέλη της κυβέρνησης, να ξεκαθαρίσει η ΝΔ το ρόλο της και να υπάρξει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.  Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: «Το 2012 είναι μια δύσκολη χρονιά. Έχουμε μπροστά μας ένα κομβικό τρίμηνο. Αν προσπαθήσουμε όλοι με σοβαρότητα και δεν κάνουμε λάθη, τότε θα σωθούμε. Φοβάμαι όμως πως τα δύο άλλα κόμματα δεν είναι έτοιμα να περάσουν τις συμπληγάδες».

2011 A Year In Review. Reflections of an outstanding year.

The Kissing Couple
Hey Folks wanted to share this great video put out by Google titled “Zeitgeist 2011: Year In Review“. Zeitgeist is defined as the spirit of the age. Its represented beautifully in this quick little video.
Its a really good marketing piece featuring how the world learned, searched and shared the years top news; using the worlds number one search engine Google.
The video is inspiring and reminds me that there is a wealth of strength in the human spirit. The ability to persevere, achieve break through barriers and succeed. We are and incredible species and this is a collection of our accomplishments and our challenges of the year.

Δ.Σαββόπουλος - Δημοσθένους Λεξις

Κι αν βγω απ' αυτή τη φυλακή κανείς δε θα με περιμένει
οι δρόμοι θα 'ναι αδειανοί κι η πολιτεία μου πιο ξένη
τα καφενεία όλα κλειστά κι οι φίλοι μου ξενιτεμένοι
αέρας θα με παρασέρνει κι αν βγω απ' αυτή τη φυλακή

Ο ένας ηγείται του λαού. Ο άλλος ηγείται των τραπεζών.

Υπάρχει και αυτός ο δρόμος O πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Ο ένας επισκέπτεται τους άστεγους "εν ώρα συσυτείου" ο άλλος κατάσχει τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα παραχωρεί στο λαό. Και οι δυο βρίσκονται σε πόλεμο.  

Κρατικοποιήσεις στο θέρετρο Λος Ρόκες - Διακοπές «πέντε αστέρων» για την εργατική τάξη της Βενεζουέλας σχεδιάζει ο Τσάβες

Υπάρχει και αυτός ο δρόμος 

Σε κατάσχεση ξενοδοχείων και εξοχικών κατοικιών στο θέρετρο Λος Ρόκες στην Καραϊβική ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες, με σκοπό τη διάθεση τους στους φτωχούς της Βενεζουέλας. Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του να μετατρέψει το ειδυλλιακό αρχιπέλαγος με τη λευκή άμμο και τους κοραλλιογενείς υφάλους σε προορισμό «πέντε αστέρων», όχι για τους πλούσιους κατοίκους και τουρίστες, αλλά για την εργατική τάξη της Βενεζουέλας.

Κοντά σε αστέγους και απόρους βρέθηκε ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποδέχεται τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ
ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΉ:  Εκμεταλλεύονται τον πόνο και τη δυστυχία για δημόσιες σχέσεις  ΓΖ

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποδέχεται τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ

Κοντά σε αστέγους τους απόρους από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, βρέθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο του Ρουφ, όπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αλληλεγγύης που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, παραχωρήθηκε γεύμα.

Στην πρώτη γραμμή ο πρωθυπουργός για την μάχη των 100 ημερών

O πρωθυπουργός Λουκάς ΠαπαδήμοςΣτην πρώτη γραμμή αυτοί? Στην πρώτοι και μεις!! 
Εν όψει της κρίσιμης για τη χώρα περιόδου των 100 ημερών, που ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά και θα ολοκληρωθεί με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος «μπαίνει μπροστά» με μια σειρά κινήσεων, όπως είναι η κινητοποίηση της κυβέρνησης για να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά και η αύξηση των δημόσιων εμφανίσεών του.
Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια που ξεκινά, ο πρωθυπουργός έλαβε μια δήλωση στήριξης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δημιούργησε αίσθηση, καθώς ο Κάρολος Παπούλιας άφησε αιχμές ότι «γίνεται πόλεμος» στον κ. Παπαδήμο.

Δημοσκόπηση Kάπα Research: Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα πολιτικά κόμματα


Δημοσκόπηση Kάπα Research: Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα πολιτικά κόμματα
ΒΗΜΑ online
Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, ο φόβος αλλά και η οργή που έφεραν η οικονοµική κρίση και οι χειρισµοί για την αντιµετώπισή της επιδρούν καθοριστικά στην ελληνική κοινωνία, µεταβάλλουν ιδέες και συµπεριφορές και κυρίως προκαλούν αποστροφή των πολιτών προς το υπάρχον πολιτικό σύστηµα και τα πολιτικά κόµµατα. Οπως προκύπτει από τη µεγάλη πρωτοχρονιάτικη έρευνα της Kάπα Research για «Το Βήµα της Κυριακής», στο κλείσιµο του 2011 και στην αυγή του 2012 αυτό που κυρίως επιζητούν οι έλληνες πολίτες είναι η πολιτική ηγεσία να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την παραµονή της χώρας στο ευρώ αδιαφορώντας για τις εσωκοµµατικές εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήµος συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώµες από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ σε περίπτωση µη αυτοδυναµίας η πλειοψηφία των πολιτών θα ήθελε αυτόν ως πρωθυπουργό.

Ν. Κορέα : «Θα απαντήσουμε εάν προκληθούμε»


Σε «σημείο καμπής» οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο Κορέες, λέει ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 02 Ιανουαρίου 2012
Η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται σε «σημείο καμπής» δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Λι Μιούνγκ-μπακ στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.
Δήλωσε ότι η χώρα του θα «αντιδράσει με αποφασιστικότητα» σε οποιαδήποτε «πρόκληση» από τη Βόρειο Κορέα, αλλά είναι έτοιμη να επιδιώξει τη βελτίωση των σχέσεών της με την Πιονγκγιάνγκ.

"Τέρας ο ΕΟΠΥΥ, θα διαλύσει την περίθαλψη"

Ως τέρας που απειλεί να κατασπαράξει την περίθαλψη των πολιτών και να συνθλίψει τους γιατρούς περιγράφει τον ΕΟΠΥΥ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συνεχίσουν με την νέα χρονιά να λειτουργούν ως γιατροί του ΕΣΥ και όχι ως γιατροί ΕΟΠΥΥ. Καλεί, δε, την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με το ιατρικό μισθολόγιο, ειδάλλως οι νοσοκομειακοί γιατροί θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Eίκοσι χρόνια χωρίς τη Σοβιετική Ένωση

του Βλάση Αγτζίδη http://prwtagwnistis.blogspot.com
Το 2011 μας αφήνει σ’ ένα ιδιαιτέρως θλιβερό πλαίσιο. Το 2012 έρχεται με τις χειρότερες προοπτικές. Για όσους από εμάς παρακολουθήσαμε -ως ερευνητές τότε- τα τελευταία χρόνια της περεστρόϊκα, την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τις αξεπέραστες ωδίνες που δημιούργησε στους σοβιετικούς λαούς, νοιώθουμε πολύ περίεργα συνειδητοποιώντας ότι κάποια από τα στοιχεία της σοβιετικής κρίσης ενυπάρχουν και σε μας.