Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΥΦΙΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΙΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


 
ΕΥΡΩ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΧΡΕΟΚΟΠΟ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ... ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;


Του ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για το PSI+, διεξάγονται εν κρυπτώ και εν μέσω εκβιασμών όλων εναντίον όλων (τρόικα εναντίον τραπεζών, hedge fundsεναντίον όλων των άλλων κλπ), γίνεται όλο και πιο προφανές το ξεθώριασμα της δύναμης των εκβιασμών εναντίον των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Των εκβιασμών που σερβίρουν επί δύο χρόνια και με το κιλό τα κυρίαρχα ΜΜΕ, σχετικά με την ανάγκη της πάσει θυσία αποφυγή της «χρεοκοπίας» και της «εξόδου από το ευρώ».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από σωτήρες και εγκάθετους μεσσίες...»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 15/01/12


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει μέσα από τη συνέντευξή του στο «Π» ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ιδιαίτερα στην επόμενη ημέρα του κόμματος και κυρίως στους δελφίνους, καθώς σε ερώτηση αν είναι... πολλοί, επισήμανε πως «...κάποιοι αναζητούν άλλοθι απέναντι στην οργανωμένη βάση του κόμματος για τις ευθύνες τους, που οδήγησαν το κόμμα ένα βήμα πριν τη διάλυση και την κυβέρνηση στην κατάρρευση. Επειδή πιστεύω ότι είμαστε ακόμη στην ''προθέρμανση'', ας περιμένουμε να δούμε ποιοι θα πάρουν θέση τελικά. Ξέρετε, φαντάζομαι ότι πολλοί αθλητές καίγονται στη διάρκεια της προθέρμανσης. Ειδικά όταν πηγαίνουν απροετοίμαστοι!».

Με κυρώσεις απειλείται η Ουγγαρία


Η Κομισιόν κίνησε χθες νομική διαδικασία εναντίον της Βουδαπέστης κατηγορώντας την για παραβιάσεις του νομικού πλαισίου της ΕΕ. Σήμερα αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού της χώρας Β. Όρμπαν στο ευρωκοινοβούλιο.

Η ΕΕ θεωρεί ότι οι πρόσφατες συνταγματικές τροποποιήσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν δεν διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, της αρχής προστασίας δεδομένων, καθώς και της δικαιοσύνης της χώρας. «Ελπίζαμε», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο «ότι η Ουγγρική κυβέρνηση θα έκανε τις απαραίτητες αλλαγές για να διασφαλίσει το σεβασμό του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά αυτό δε συνέβη ως τώρα».

Ευρωπαϊκή κριτική εναντίον της Βουδαπέστης

Μετά τις υποβαθμίσεις, οι διολισθήσεις


 Wolfgang Münchau

Σε μεγάλο βαθμό, οι δύο πιο δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών ήταν αναμενόμενες: η υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίαςήταν προεξοφλημένη, όπως εξάλλου και η κατάρρευση των συνομιλιών για το ελληνικό PSI.
Όμως, και τα δύο αυτά έχουν πολύ μεγάλη σημασία γιατί δείχνουν τους μηχανισμούς που βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα. Η ευρωζώνη έχει διολισθήσει σε ένα σπιράλυποβαθμίσεων, μείωσης της οικονομικής παραγωγής, αύξησης του χρέους και νέων υποβαθμίσεων. Η ύφεση μόλις άρχισε. Η Ελλάδα πλέον είναι πολύ πιθανόν να κηρύξει χρεοστάσιο στις περισσότερες υποχρεώσεις της και θα μπορούσε ακόμη και να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Όταν γίνει αυτό, τα φώτα θα πέσουν αμέσως στην Πορτογαλία και ο επόμενος κύκλος μόλυνσης των υποβαθμίσεων θα αρχίσει.

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε 65 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα

 Δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).

Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

Στα 32 cents για κάθε ευρώ χρέους κλειδώνει η συμφωνία για το κούρεμα

Κοντά σε κλείσιμο της συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών, για το PSI, βρίσκονται οι δύο πλευρές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.
Το πρακτορείο, σε έκτακτη είδηση του τονίζει ότι ο επικεφαλής του hedge fund Marathon κάνει λόγο για επικείμενη συμφωνία. Η δήλωση από τον CEO τρυ συγκεκριμένου fund, που έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 10 δισ. ευρώ, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι ανάμεσα στα 32 μέλη της επιτροπής που διαπραγματεύεται το κούρεμα με την Ελλάδα.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Bruce Richards, αναφέρει ότι πλησιάζει μια συμφωνία που θα δώσει στους ιδιώτες 32 σεντ ανά ευρώ.

Υπάρχει Εναλλακτική στο PSI+: Η Επαναγορά του Χρέους με όρους αγοράς

Στα πλαίσια της αναζήτησης αξιόπιστης και εφαρμόσιμης λύσης για τη βιωσιμότητα και οριστική επίλυση του Ελληνικού δημοσίου χρέους (Greek Sovereign Debt) που κατέχουν οι ομολογιούχοι (ύψους 205 δις Ευρώ περίπου - εκ των οποίων τα 50 δις Ευρώ είναι στην κατοχή της ΕΚΤ), έχω εκφράσει την άποψη ότι το PSI+ (απόφαση 26/10/2011) είναι μία «προβληματική» επιλογή που δεν δίνει οριστική λύση παρά το φαινομενικά σημαντικό «εθελοντικό κούρεμα» (~50%). Αντιθέτως, αναδεικνύει άλλα θέματα (λ.χ. υψηλό ύψος επιτοκίου των νέων «κουρεμένων» ομολόγων που θα εκδοθούν σε αντικατάσταση των παλαιών, εφαρμοστέο δίκαιο κ.ο.κ.) ενώ, παράλληλα, μεταθέτει το πρόβλημα σε απώτερο χρόνο (αφού στην ουσία απαιτεί άμεσες εκταμιεύσεις από την Ελλάδα, οδηγεί σε οριστικό στράγγισμα την αγορά και δεν δίνει τις απαραίτητες «ανάσες» για επανάκαμψη της οικονομίας).

Υπερορθόδοξοι Εβραίοι και πάλι


Μονοθεϊστικές θρησκείες και σκοταδισμός ΓΖ


της Βένας Γεωργακοπούλου

Tη σαρία απεχθανόμασταν, οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι μας προέκυψαν. Τον εκφυλισμό της Αραβικής Άνοιξης στα χέρια των ισλαμιστών απευχόμασταν με το μυαλό μας στις Τυνήσιες και Αιγύπτιες, η Ιερουσαλήμ κινδυνεύει να γίνει Τεχεράνη. Tους κομμωτές της Γκάζα συμπονούσαμε, που έμεναν άνεργοι , γιατί η παλαιστινιακή αστυνομία θεωρεί αμαρτωλές τις γυναικείες τρίχες, και ανακαλύψαμε ότι αν μια ισραηλίτισσα δεν κάθεται στις πίσω θέσεις των λεωφορείων, αφήνοντας τις μπροστινές στα αρσενικά, έχουν δεν έχουν μπουκλωτές φαβορίτες, κινδυνεύει με διαπόμπευση.

ΠΩΣ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΕΣΦΑΞΕ 30.000 «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ»

Οι εξεγέρσεις, τα επεισόδια, οι καταστροφές αλλά και η βίαιη καταστολή δεν είναι φαινόμενο μόνον του σύγχρονου ελληνικού κόσμου. Οι Έλληνες σε οποιοδήποτε σημείο της ιστορίας τους, κάτω από οποιοδήποτε ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο και εάν βρίσκονταν, έβρισκαν τους τρόπους να εκφράζουν την αγανάκτισή τους, με τον όποιο κυβερνητικό χειρισμό δεν ενέκριναν.

Έτσι, πριν από 1480 χρόνια ξέσπασε μία από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις που γνώρισε ο ελληνικός κόσμος, δηλαδή η Στάση του Νίκα. Την εποχή εκείνη αυτοκράτωρ του Βυζαντίου (Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) ήταν ο Ιουστινιανός (από το 527 μ.Χ.).

«Σύνδεσμοι φιλάθλων ιπποδρομιών»

Δημόσιοι υπάλληλοι: Πότε απολύονται και πότε μειώνονται οι αποδοχές

Δημόσιοι υπάλληλοι: Πότε απολύονται και πότε μειώνονται οι αποδοχές Αυτοδίκαιη αργία με μείωση αποδοχών, ακόμη και απόλυση για όσους έχουν κάνει σοβαρά αδικήματα

Του Ηλία Μπενέκου
Στη Βουλή κατατέθηκε χθες, τέσσερις μήνες μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην ατιμωρησία, με αυστηρότερες ποινές και ταχύτερους χρόνους απονομής της Δικαιοσύνης.

Ανοιγμα εξπρές για 136 επαγγέλματα

 Με συνοπτικές διαδικασίες το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στην απελευθέρωση 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών. Η προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε χθες αιφνιδιαστικά, λίγο πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα

Σε πλήρη απελευθέρωση... εξπρές 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών προχωρεί η κυβέρνηση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων δημοφιλή επαγγέλματα (αρτοποιός, διερμηνέας, ασφαλιστής, οπτικός, ξεναγός, μεσίτης, εφημεριδοπώλης) και υπηρεσίες που αφορούν κολέγια, ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, παροχή υπηρεσιών ασφάλειας κ.ά. Λίγες ώρες πριν από την άφιξη των πρώτων κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσέθεσε χθες διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, η οποία προβλέπει το οριζόντιο άνοιγμα των επαγγελμάτων και την άρση όλων των περιορισμών στην ελεύθερη άσκησή τους.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας αποχώρησε από το διάλογο για τα εργασιακά

To μεγαλύτερο συνδικάτο στην Πορτογαλία αποχώρησε από τις συνομιλίες για την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας με την κυβέρνηση χθες, τονίζοντας ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν είναι άδικες, μονομερείς και τάσσονται αποκλειστικά υπέρ των εργοδοτών--εξέλιξη που ίσως να κλιμακώσει τις αντιδράσεις εναντίον των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η Λισαβόνα.
"Αυτό που συζητείται ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους εργοδότες και τα συνδικάτα είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο βήμα πίσω στις εργασιακές σχέσεις στην Πορτογαλία", είπε ο Καρβάλιου ντα Σίλβα, επικεφαλής της ένωσης συνδικάτων CGTP, που έχει 750.000 μέλη, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έξοδό του από τις συνομιλίες.

Μάρτιν Σουλτς ο νέος Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου


Με πανηγυρικό τρόπο και με απόλυτη πλειοψηφία 387 ψήφων επί 699 ψηφισάντων, ο πρώην επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Γερμανός ευρωβουλευτής Μάρτιν Σουλτς, εξελέγη, από την πρώτη ψηφοφορία, πρόεδρος της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας της.
Οι συνυποψήφιοι για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, Ντάνα Γουάλις και Νίργι Ντέβα, έλαβαν, αντιστοίχως, 141 και 142 ψήφους. Βρέθηκαν και 29 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.
Αμέσως μετά την θριαμβευτική εκλογή του, ως νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αντικατέστησε στην έδρα τον απελθόντα Πρόεδρο Γέρζι Μπούζεκ και εκφώνησε την πρώτη του ομιλία, ως νέος Πρόεδρος του Σώματος.