Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Να κάνουμε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται. Όχι όταν τα σκοτώνουν. Όχι όταν πεθαίνουν από πείνα.


Τι «καλό ταξίδι» να πούμε για την Αμάλ; Τι «καλό ταξίδι» να πούμε για τα παιδιά που δολοφονούνται κάθε 10 λεπτά στην Υεμένη; Για τα 1,8 εκατ. παιδιά που αργοπεθαίνουν από τη πείνα; Για τα παιδιά που δολοφονούνται απο τη Σαουδική Αραβία;

Αμάλ μου, τι έφταιγες εσύ; Τι τους έφταιγες εσύ;

H αποστρατεία των αρίστων δια χειρός Μητσοτάκη

ΗΖαχαρούλα Τσιριγώτη ήταν η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακόμη και με βάση τα… αυστηρά τεχνοκρατικά κριτήρια της κυβέρνησης πληροί όλες τις προδιαγραφές της αριστείας: Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων το Δεκέμβρη του 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας 1988, ενώ το 2001 παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Μετά από μακρά θητεία σε μάχιμες θέσεις, το 2012 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου κι ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία υπάγεται το Τμήμα Ε.Ε. Διεθνών Σχέσεων και Αποστολών, η Εθνική Μονάδα Europol, το Εθνικό Γραφείο SIRENE και το Εθνικό Κεντρικό Γραφείο Interpol . Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. το α΄ εξάμηνο του έτους 2014, της ανατέθηκαν καθήκοντα Συντονιστή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για θέματα Ελληνικής Προεδρίας, και στην συνέχεια διετέλεσε
Εθνικός Εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Europol και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Επιβολής του Νόμου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SELEC).

Προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου τον Μάρτιο του 2015 και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σταύρο… «Ας περιμένουν οι γυναίκες»

«Οι άνθρωποι δεν συγχωρούν αυτούς που από έρωτα εκπέσανε»...

Σουρεαλιστικοί διάλογοι, κωμικά στοιχεία και αρκετές αναφορές στην πολιτική σκηνή και στην κουλτούρα του Νεοέλληνα θα βρει κανείς στην ταινία «Ας περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Μία κοινωνικοπολιτική σάτιρα, μια καλοκαιρινή κωμωδία με ήρωες καρικατούρες της νεοελληνικής πραγματικότητας. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσιώλης καυτηριάζει την κοινωνία, χρησιμοποιεί αυτοσχεδιαστικούς διαλόγους και κάνει χρήση ερασιτεχνών ηθοποιών.

Η ιδέα για την ταινία προήλθε από ένα ταξίδι του Σταύρου Τσιώλη και του Χρήστου Βακαλόπουλου στην Καβάλα στα πλαίσια των γυρισμάτων της προηγούμενής του ταινίας, «Παρακαλώ, γυναίκες μην κλαίτε». Ο αρχικός τίτλος της νέας ταινίας ήταν «Το ιστορικό συνέδριο της Βόλβης». Ήταν η πρώτη συνεργασία του σκηνοθέτη με τους Σάκη Μπουλά και Γιάννη Ζουγανέλη, σε αντίθεση με τον Αργύρη Μπακιρτζή, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και σε προηγούμενες ταινίες.

Υπόθεση