Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

O ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την υποψηφιότητα της Σ. Σαμπιχά

Τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του Μεστάν Οσμάν Ουμίζ από το χώρο της μειονότητας ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποσύροντας την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά
«Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε σφοδρή αντίδραση για την υποψηφιότητα της, από την μειονότητα, αλλά και τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος.
 http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/04/o_21.html
 

Γιατί οι άνθρωποι δεν εξεγείρονται;

Του David Graeber

«Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το γιατί οι άνθρωποι δεν εξεγείρονται στους δρόμους;» Ακούω αυτή τη φράση, πού και πού, από ανθρώπους με πλούσιο και ισχυρό υπόβαθρο. Υπάρχει ένα είδος δυσπιστίας και εύλογης απορίας.
«Στην τελική» φαίνεται να λέγεται πίσω από τις γραμμές, «ουρλιάζουμε για το φονικό όταν οποιοσδήποτε απειλήσει έστω και λίγο τις φοροαπαλλαγές μας. Αν κάποιος απειλούσε την πρόσβασή μου στα τρόφιμα ή στη στέγη, σίγουρα θα έκαιγα τράπεζες και θα εισέβαλλα στο κοινοβούλιο. Τι έχουν πάθει αυτοί οι άνθρωποι;»
Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Ο οποιοσδήποτε θα σκεφτόταν ότι μια κυβέρνηση που έχει προκαλέσει τέτοιο πόνο σε αυτούς που έχουν τα λιγότερα αποθέματα για ν’ αντισταθούν, χωρίς καν να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας, θα ρίσκαρε την πολιτική της αυτοκτονία.
Αντ’ αυτού, η βασική λογική της λιτότητας (μόνο για τον λαό) έχει γίνει αποδεκτή απ’ όλους. Γιατί; Γιατί πολιτικοί που υπόσχονται συνεχή πόνο, κερδίζουν τη συναίνεση της εργατικής τάξης, αν όχι την υποστήριξή της;
Νομίζω ότι η ίδια η δυσπιστία, με την οποία ξεκίνησα παρέχει μια εν μέρει απάντηση. Οι άνθρωποι της εργατικής τάξης μπορεί να είναι, όπως ασταμάτητα μας υπενθυμίζεται, λιγότερο σχολαστικοί σε ζητήματα νομικής φύσης ή ιδιοκτησίας από τους «καλύτερούς» τους αλλά είναι επίσης πολύ λιγότερο εμμονικοί με τον εαυτό τους. Νοιάζονται περισσότερο για τους φίλους τους, τις οικογένειες και τις κοινότητες. Συνολικά, τουλάχιστον, είναι κατά βάση καλύτεροι/ευγενικότεροι.

Η διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο

Αλλάζουν όλα στον τρόπο επιλογής Προϊστάμενων στο Δημόσιο. Με το νέο σύστημα, που αμέσως μετά το Πάσχα θα... θέσει σε δημόσια διαβούλευση, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εισάγονται για πρώτη φορά αξιοκρατικά «εργαλεία», για την κατάληψη θέσεων ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση και «μπαίνει τέλος» στη λογική της επετηρίδας, αλλά και της κομματικής πολλές φορές επιλογής.

Για να προχωρήσει στο νέο αυτό σύστημα, το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, σε συνεργασία και με την Task Force, αρχικά μελέτησε τις πρακτικές που εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλες χώρες (Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Καναδά). Κατόπιν, προσάρμοσε τις πρακτικές αυτές στις ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτές προκύπτουν από τον εξορθολογισμό των δομών και τη δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας. Έτσι, γνωρίζοντας πλέον τις ανάγκες κάθε θέσης ευθύνης στο Δημόσιο, θα μπει μπροστά η διαδικασία να επιλεγούν οι πλέον κατάλληλοι υπάλληλοι για κάθε συγκεκριμένη διευθυντική θέση.

Κόβεται η Σαμπιχά Σουλειμάν από το ψηφοδέλτιο υποστηρίζουν τα μειονοτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σαμπιχά Σουλειμάν κατηγορείται για στενές σχέσεις με το ελληνικό κράτος.
Για κόψιμο της υποψηφιότητας της ρομά Σαμπιχά Σουλειμάν μιλούν τα τουρκογενή μειονοτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν ότι έπεισαν την ηγεσία του κόμματος να κάνει πίσω. Στην Κουμουνδούρου υπάρχει σιωπή, ενώ πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι αν υποχωρήσουν, θα ικανοποιήσουν το τουρκικό προξενείο. Άλλος ένας γόρδιος δεσμός για τον Αλέξη Τσίπρα. Της Βασιλικής Σιούτη

Για κόψιμο της υποψηφιότητας της ρομά Σαμπιχά Σουλειμάν μιλούν τα τουρκογενή μειονοτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν ότι έπεισαν την ηγεσία του κόμματος να κάνει πίσω. Στην Κουμουνδούρου υπάρχει σιωπή, ενώ πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι αν υποχωρήσουν, θα ικανοποιήσουν το τουρκικό προξενείο. Άλλος ένας γόρδιος δεσμός για τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι «Ανθρωποφύλακες» καταγράφουν την αιωνιότητα του κακού

 
Οι συγκλονιστικές εικόνες που περιγράφει στο βιβλίο του ο Περικλής Κοροβέσης μεταφέρουν διαχρονικά τις διαπιστώσεις περί βίας και εξουσίας

→Υπάρχει κάτι που είναι υψηλότερο αγαθό από την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Η αξιοπρέπεια είναι εγγενώς αναπαλλοτρίωτη. Αυτό είναι η κληρονομιά της πολιτικής νεωτερικότητας, τα αυτονόητα της οποίας καλούμαστε να διαφυλάξουμε. Αυτό λένε οι «Ανθρωποφύλακες» και για τον λόγο αυτό είναι αναπόδραστα επίκαιροι

Του Δημήτρη Χριστόπουλου

Διαβάζοντας πάλι το βιβλίο νομίζω ότι δύο πράγματα είναι αυτά που μου έρχονται: η αιωνιότητα του κακού και η κοινοτοπία του. Με όσους λένε ότι «από την Ιστορία πρέπει να μαθαίνουμε». Εγώ λέω ότι αυτό είναι αδύνατο: από την Ιστορία δεν μαθαίνουμε, όσο κι αν προσπαθούμε ή αν πρέπει. Διότι αν μαθαίναμε από την Ιστορία τότε η ανθρωπότητα θα είχε σταματήσει τα λάθη και θα ζούσαμε καλύτερα, αλλά, όπως όλοι ξέρουμε, αυτό δεν συμβαίνει. Τουναντίον μάλιστα. Οι Ανθρωποφύλακες δείχνουν την αιωνιότητα του κακού. Φυσικά, η θέση αυτή θέλει διαβαθμίσεις τις οποίες θα προσπαθήσω να κάνω στη συνέχεια.

Πως και γιατί παρεμβαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές

Συνέντευξη του Παναγιώτη Μαυροειδή στον Γιώργο Σαχίνη και στο Ράδιο 9.84  
-κ. Μαυροειδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέρχεται στις ευρωεκλογές. Με ποιον βασικό καμβά;

Ασφαλώς το ενδιαφέρον της υπόθεσης δεν είναι το Ευρωκοινοβούλιο που ως γνωστόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα νεκροταφείο ελεφάντων, γερασμένων, αποτυχημένων ή διαφωνούντων βουλευτών των αστικών κομμάτων.

Ούτε βέβαια παρεμβαίνουμε για να διοικήσουμε την ΕΕ όπως διατείνονται άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Για μας αυτή η ένωση είναι μια ένωση αντεργατική και αντιδραστική, δεν αλλάζει. Το μόνο χρήσιμο και προοδευτικό πράγμα που μπορεί να γίνει με αυτήν είναι να διαλυθεί και για να διαλυθεί το καθήκον το δικό μας είναι να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από αυτόν τον αντιδραστικό μηχανισμό.

Ο πρώτος λόγος που εμείς κατεβαίνουμε σε αυτήν την μεγάλη πολιτική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι για να περάσουμε το μήνυμα έξω από την ΕΕ για να ζήσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι αγρότες που ξεκληρίζονται-για να ζήσει ο λαός.

-Τότε θα σας πει κάποιος-και το ‘χετε ακούσει, δεν είναι ξένο- γιατί να κατεβαίνετε σε εκλογές σε ένα μηχανισμό ,σ’ ένα σύστημα που το θεωρείτε βαθιά αντιδραστικό;

Οικονομικά “θαύματα” Ευρωαπατεώνων

Του Γιώργου Δελαστίκ

Άφωνος μένει ο ελληνικός λαός από τα… «οικονομικά θαύματα» που κάνουν κατά κόρον και κατά συρροήν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και τοσκυλολόι τους. Άλαλα τα χείλη των ασεβών! Ως και τους… ευρωπαίους συνεταίρους τους (!) στην κομπίνα ρίχνουν τα «δικά μας» παιδιά!Καράφλιασαν μέχρι και οι απατεώνες της EE, όταν διαπίστωσαν πώς τους είχαν δουλέψει τα κυβερνητικά λαμόγια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πασάροντάς τους φουσκωμένα στοιχεία γι’ αυτό το διαβόητο «ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα» που έχει γίνει σημαία των ευρωαπατεώνων, ενώ στην πραγματικότητα είναι τόσο ασήμαντο οικονομικό μέγεθος που ούτε καν αναφέρεται στους συνοπτικούς πίνακες της Γιούροστατ, της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας!
Πόσο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας μας, λοιπόν; Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι 3,4 δισ. ευρώ. Μάλιστα. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η Γιούροστατ θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα που θα βγάλει τα επίσημα στοιχεία της για όλες τις χώρες της EE ότι η Ελλάδα έχει πλεόνασμα; Όχι, βέβαια! Έλλειμμα θα ανακοινώσει η Γιούροστατ! Πόσο έλλειμμα; Το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας υπολογίζεται στο… 12,7% του ΑΕΠ ΓΙΑ ΤΟ 2013! Λίγο πάνω από το 23,1 δισεκατομμύρια ευρώ – πολύ χειρότερα δηλαδή από το 2012, όταν ήταν 8,9% του ΑΕΠ και 17,2 δισ. ευρώ.

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΣΤΑ MEDIA. ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟΒΙΖΙΤΑΣ;;;

 
Κάποτε, στους κύκλους της Αριστεράς έλεγαν μια φράση.. πώς η θέση που επιφυλάσσει στην γυναίκα μια κοινωνία, δείχνει και το επίπεδό της. Σοφή φράση! Σήμερα στο ζενίθ της κρίσης, το φτηνιάρικο, εξευτελιστικό και σεξιστικό θέαμα βάζει την σφραγίδα του στον ξεπεσμό των media, ακυρώνοντας κάθε έννοια πολιτισμού και παιδείας. 
H βία του σεξισμού λοιπόν, είναι ένας σαφής δείκτης της τριτοκοσμικής μας πλέμπας και είναι ενδεικτικό το πόσο η έλλειψη παιδείας και κουλτούρας οδηγεί την νεολαία σήμερα στον λαϊκισμό και κυρίως στην βία....

Στην έρευνα που ακολουθεί, προσπαθούμε να δούμε πως έχει η κατάσταση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σχέση με τον σεξισμό, ειδικότερα στα media, στην διαφήμιση, αναψηλαφώντας και την φοβερή εποχή Κωστόπουλου όπου τα περιοδικά τίμησαν τόσο την βία του σεξισμού..

Εικόνες κατοχής στο Ρουφ

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΤΟΥ 2014
Ουρά σχημάτισαν έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρουφ, στην οδό Πειραιώς, οι άστεγοι και οι άποροι της Αθήνας για να πάρουν ένα πιάτο με πασχαλινά εδέσματα από τα γεύματα αγάπης που μοίρασε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΚΥΑΔΑ, από ένα πακέτο αγάπης πήραν περίπου 1.000 συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδας  μοίρασε 400.000 μερίδες σε όλη την Ελλάδα.
:http://anemosantistasis.blogspot.gr

Θυμάμαι: Η αρχή και το τέλος μιας τυραννίας- Ντοκουμέντα και αναμνήσεις από την άνοδο και την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών.



"Aληθώς ο Κύριος"…

Η Ανάσταση μπορεί να υπάρξει. Αλλά θα γεννηθεί μόνο έτσι: Εκ της συνεχούς μεταλήψεως των αχράντων του Ανθρώπου μυστηρίων. Στη «Θεία Κοινωνία» των στίχων του μεγάλου Τάσου Λειβαδίτη προστρέχουμε. Με την βεβαιότητα: Ότι είναι ο ίδιος ο «Λάζαρος» που έχει τη δύναμη να αναστήσει τον εαυτό του. Και με την ελπίδα: Ότι θα το αποφασίσει. Και θα σηκωθεί…

*
«Κάτωχρος κι εξαντλημένος ο Ιησούς στάθηκε κοντά στον τάφο.
“Λάζαρε, βγες έξω”, φώναξε. Όλοι περίμεναν. Κι ο φτωχός
νεκρός, που ένιωσε ότι εδώ στον τάφο του παίζεται η τύχη του
κόσμου, τί να ΄κανε; Η γη είχε χαθεί,
πως θ΄ άφηνε χωρίς ανάσταση έναν ολάκερο ουρανό…».
*
«Αφήστε με, παρακαλώ, μια στιγμή να περάσω. Θα 'μαι
σύντομος όπως όλοι οι αληθινά μεγάλοι. Δε με ξέρετε;
Είμαι, λοιπόν, εγώ που φώναξα πριν τόσες χιλιάδες χρόνια
εκείνο το ασύγκριτο, μάταιο "νενικήκαμεν".
Εγώ που πρόδωσα τους Έλληνες σ' όλες τις μάχες, και
τους Πέρσες σ' όλη την αιωνιότητα.

Σαν σήμερα...... Διάγγελμα του δικτάτορα Παπαδόπουλου