Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Οι Ισπανοί αγρότες απέκλεισαν τους δρόμους για δεύτερη ημέρα



Χιλιάδες αγρότες χρησιμοποίησαν τρακτέρ για να αποκλείσουν τους δρόμους σε όλη την Ισπανία, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, την Τετάρτη, εν μέσω πανευρωπαϊκών διαμαρτυριών κατά των φθηνότερων εισαγωγών και των αυστηρών κανονισμών.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε δεκάδες δρόμους, μπλοκάροντας την κυκλοφορία, κυρίως στην Ανδαλουσία στο νότο, στη βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας και στη Ναβάρα στο βορρά, σύμφωνα με την ισπανική Γενική Διεύθυνση Οδικής Κυκλοφορίας.

Εκατοντάδες τρακτέρ κατευθύνθηκαν αργά προς το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ισπανίας, της Βαρκελώνης, πρωτεύουσας της Καταλονίας, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά από την έδρα της περιφερειακής Κυβέρνησης αργότερα την Τετάρτη.

Τα τρακτέρ χρησιμοποιήθηκαν για να αποκλείσουν τους δρόμους που οδηγούν στο νότιο λιμάνι της Μάλαγα στην Ανδαλουσία και στο ανατολικό λιμάνι της Καστελόν, δήλωσαν οι αρχές.

Οι ανδρικοί και γυναικείοι μύθοι για τη Δύση έχουν ξεθωριάσει


Τις τελευταίες δεκαετίες, εξοικειωθήκαμε περισσότερο με τον πραγματικό δυτικό κόσμο. Είδαμε ότι οι ιστορίες για αυτόν δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα και ο ίδιος έχει αλλάξει πολύ, όχι προς το καλύτερο. Όλα αυτά καταστρέφουν τη βάση για τη μυθοποίηση της Δύσης.

Η μυθοποίηση της Δύσης είναι μια μακροχρόνια ασθένεια της ρωσικής συνείδησης, τουλάχιστον από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, ακόμη και από τον 17ο αιώνα. Αυτό το φαινόμενο έφτασε στο αποκορύφωμά του στα τέλη της ΕΣΣΔ. Είναι περίεργο ότι η δομή αυτού του μύθου είναι ετερογενής· ορισμένοι άνθρωποι γοητεύτηκαν από διάφορες μυθολογίες ανάλογα με τις εσωτερικές τους ανάγκες. Στην ουσία υπήρχαν δύο διαφορετικοί μύθοι για τη Δύση, εκ των οποίων ο ένας θα μπορούσε να ονομαστεί αρσενικός και ο άλλος θηλυκός.

Ο ανδρικός μύθος είναι ένας μύθος για την ελευθερία. Τέτοια ελευθερία, που αφενός δίνει κάθε ευκαιρία για αυτοέκφραση και αυτοπραγμάτωση και αφετέρου συνορεύει με την ανεκτικότητα. Και φυσικά υπόσχεται στον τυχερό ένα σημαντικό υλικό έπαθλο. Σε επίπεδο βάσης, αυτό εκφράζεται με τα λόγια ενός παλιού κλεφτικού τραγουδιού: «Υπάρχουν κορίτσια που χορεύουν γυμνά, υπάρχουν κυρίες με σαβούρες...». Σε πνευματικό επίπεδο, εδώ είναι το παράδειγμα του Joseph Brodsky, ο οποίος έγινε διασημότητα στον «ελεύθερο κόσμο». Δηλαδή, η επιτυχία είχε άμεση σχέση με την ελευθερία.

Κώστας Ζαχαριάδης: Nα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών


Συνέντευξη στο Βασίλη Σκουρή στην ιστοσελίδα dnews.gr

Μαθαίνουμε πως θέτετε θέμα γιατί οι ευρωεκλογές διεξάγονται με το υπάρχον εκλογικό σύστημα.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Το εκλογικό σύστημα «όλη η χώρα μια εκλογική περιφέρεια» είναι ένα απολύτως αντιδημοκρατικό σύστημα που αναπαράγει και διογκώνει παθογένειες που έτσι κι αλλιώς είναι υπαρκτές και στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Ποιοι μπορούν να είναι υποψήφιοι σε μια τέτοια εκλογική περιφέρεια; Ποιοι έχουν δυνατότητες εκλογής; Ποιοι μπορούν να κάνουν «κανονική» εκλογική εκστρατεία και τι εννοούμε «κανονική» εκλογική καμπάνια; Πόσο κοστίζει αυτή; Πώς μπορεί να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα;

Το εκλογικό αυτό σύστημα το εφηύρε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πριν τις εκλογές του 2014 για «να βάλει όλους τους υποψήφιους να τρέξουν» και να «ανακόψει την εκλογική φόρα του ΣΥΡΙΖΑ». Η συνέχεια είναι γνωστή. Είναι ένα εκλογικό σύστημα που αναπαράγει ένα πολιτικό ή μη πολιτικό Star System και ωθεί σε υποψηφιότητες celebrities.

Είναι ένα εκλογικό σύστημα που διώχνει τους «πολιτικούς» και την πολιτική από τις ευρωεκλογές. Δεν θέλω να είμαι ισοπεδωτικός, θέλω να είμαι δίκαιος, υπάρχουν εξαιρετικοί ευρωβουλευτές σε όλα τα κόμματα που τιμούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται κατά τη γνώμη μου οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Εδώ δεν συζητάμε για τον κάθε ευρωβουλευτή χωριστά αλλά για το εκλογικό σύστημα συνολικά. Και ποιες δυνατότητες δίνει το σύστημα στους πολίτες για να επιλέξουν;

Παύλος Πολάκης ΟΧΙ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!! Δεν θα φτιάξεις «μαϊμού Ιατρική»


Παύλος Πολάκης ΟΧΙ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!! Δεν θα φτιάξεις «μαϊμού Ιατρική» με συνεργασία της Ιατρικης του Πανεπιστημιου Κύπρου με το CVC fund που έχει τις μισές κλινικές του λεκανοπεδίου ΟΧΙ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!! 
Δεν θα καταφέρεις να γίνονται γιατροί οι άχρηστοι γόνοι ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ και όχι τα παιδιά των φτωχών ή μεσαίων στρωμάτων που μπαίνουν με ΚΟΠΟ και την ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ τους με Πανελλαδικές εξετάσεις στην ΙΑΤΡΙΚΗ!!! 
Αυτα τα παιδιά που φαινονται στις φωτογραφίες θα σε κάνουν να το φας το νομοσχέδιο σου για τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ (των αχρήστων) Οι φωτογραφίες είναι από τη σημερινή 2η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!
 Όπως το 1992 η δική μας η γενιά δεν άφησε τον πατέρα σου και τον υπουργό Υγειας Σούρλα , να βάλει εξετάσεις ΠΡΙΝ την ειδικότητα για να γίνονται ειδικευμενοι γιατροί μόνο οι γόνοι οι κολλητοί και βαφτιστικοί πολιτικών και καθηγηταδων.., ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ,η γενιά των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΡΙΣΤΟΙ ,δεν θα αφησουν εσένα και τους αποτυχημένους εκσυγχρονιστές τύπου Πιερρακακη να φτιάξετε ιδιωτικές σχολές για να πηγαίνει ΜΟΝΟ ο κύκλος των κληρονόμων του πλούτου και της διαφθορας!! 
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ,ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!!!


·

12,3 χιλ. Προβολές

Πλάτων: πώς γίνεται κανείς φιλόσοφος;


ΠΛΑΤΩΝ  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;

1. Τοποθετώντας την φιλοσοφία στην κατηγορία των ανθρώπινων αγαθών, ο Πλάτων τη χαρακτηρίζει ως το ύψιστο Αγαθό, που δώρισαν οι θεοί στους ανθρώπους:

«Ουδέν μεγαλύτερο αγαθό ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ στο ανθρώπινο γένος ως δώρο των θεών» (Τίμαιος, 47b).

Η θέση του Πλάτωνος σχετικά με τη φιλοσοφία δεν είναι αυτή της γνώσης, της σοφίας, αλλά της αγάπης ή της επιθυμίας, του έρωτος της σοφίας:

«Γι’ αυτό ακριβώς μπορούμε τώρα να πούμε ότι οι ήδη σοφοί δεν φιλοσοφούν, είτε είναι θεοί είτε άνθρωποι» (Λύσις, 218a).

Φιλοσοφία είναι το όνομα του τρόπου ζωής αυτού που επιθυμεί να αποκτήσει τη σοφία. Από την επιθυμία αυτή ονομάστηκε: φιλό-σοφος). Υπ’ αυτή τη μορφή, η φιλοσοφία είναι η συνεκτική, διαλεκτική βάση των Πλατωνικοί διαλόγων, που με τη σειρά τους προσδιορίζουν τη φιλοσοφία ως εκείνο τον τρόπο ζωής που επιτρέπει στον εαυτό του να καθορίζεται από τη φιλοδοξία για γνώση και από την πρακτική της.

Φρεγάτα ΥΔΡΑ-Στην Ερυθρά για χάρη του Ισραήλ ενάντια στους Χούθι

Από iskra

Πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι τα μέλη της φρεγάτας F452 ΥΔΡΑ που θα αποπλεύσει σε λίγες ημέρες για την Ερυθρά Θάλασσα θα λαμβάνουν 120 ευρώ ημερησίως ως αποζημίωση, ενώ στις οικογένειες όλων των μελών του πληρώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί εφάπαξ επίδομα 1.500 ευρώ.

Τα ποσά αυτά θα είναι αφορολόγητα αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο απόπλους της φρεγάτας θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με το πλοίο να φέρει το οργανικό της ελικόπτερο, ένα S-70 Aegean Hawk καθώς και ένα ελικόπτερο drone, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις αναγνώρισης.

Όπως είναι γνωστό, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα ενταχθεί στην μεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση ενάντια στην πειρατεία και στις επιθέσεις των φιλοϊρανών ανταρτών Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα

Εχετε καταλάβει τι πάει να γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, έτσι;΅...

Συγγνώμη, έχετε καταλάβει τι πάει να γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, έτσι;

Οχι, βέβαια. Πού να καταλάβετε; Σάμπως ασχολήθηκε κανείς να το εξηγήσει;

Λοιπόν. Την... Κυριακή το Βήμα είχε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα, προφανέστατα δοσμένο μέσα από το υπουργείο Παιδείας.

Τίτλος του δημοσιεύματος ήταν: «Το τέλος των Πανελλαδικών. Ντόμινο αλλαγών φέρνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Και μέσα έλεγε ότι με πυρήνα την Τράπεζα Θεμάτων θεσμοθετείται ένας νέος εθνικός αδιάβλητος τρόπος εξέτασης, θεσπίζεται το ακαδημαϊκό απολυτήριο και καταργείται ο αναχρονιστικός θεσμός των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Εν τω μεταξύ, ενώ η λέξη «ακαδημαϊκό» μπροστά από το απολυτήριο είναι ξεκάθαρα λέξη-κλειδί, είναι αδύνατον να βρεις τι σημαίνει στην πραγματικότητα.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα και τον ΟΗΕ


Παναγιώτης Ξοπλίδης

 την ακροδεξιά και σκοταδιστική κυβέρνηση Νετανιάχου, ουδείς δικαιούται να υπάρχει και να μιλά, εάν δεν υποστηρίζει το σιωνιστικό αφήγημα και τη συνεχιζόμενη σφαγή του λαού της Γάζας. Ούτε καν ο ΟΗΕ ή το Διεθνές Δικαστήριο, που τολμούν να επικρίνουν το Ισραήλ, έστω και με διπλωματική γλώσσα, για πράξεις που παραπέμπουν σε γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι η κατηγορία της Νότιας Αφρικής για διάπραξη από το Ισραήλ πράξεων που παραπέμπουν σε γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα είναι εύλογη και απαίτησε συγκεκριμένα «προσωρινά μέτρα» για την αποτροπή της γενοκτονίας. Ήταν μια πρώτη ηθική και νομική νίκη, αν και μάλλον μετριοπαθής, καθώς το δικαστήριο απέφυγε να ζητήσει άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Η αντίδραση του Ισραήλ, πάντως, υπήρξε ενδεικτική της δολοφονικής φύσης του σιωνιστικού κράτους. Από τη στιγμή που το Διεθνές Δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση, πριν από τρεις εβδομάδες, διπλασίασε τις γενοκτονικές του πράξεις στη Γάζα. Μετά την ανακοίνωση του Δικαστηρίου, στο πρώτο 24ωρο, πραγματοποίησε 21 μαζικές δολοφονίες, σκοτώνοντας 200 και τραυματίζοντας 370 αμάχους. Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, εκατοντάδες μέλη της κοινότητας των εποίκων του Ισραήλ ζήτησαν την ανακατασκευή οικισμών στην ισοπεδωμένη Γάζα και στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μια πράξη εθνικής εκκαθάρισης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Μάλιστα, 12 υπουργοί του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου συμμετείχαν στη διάσκεψη, όπως και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και ο υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς που ανήκουν σε ακροδεξιά κόμματα.