Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι μοιράζομαι την ανησυχία μεγάλης μερίδας συμπατριωτών μου μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Διότι το να κάνει ένας πρωθυπουργός διάγγελμα, την ώρα που οι Τούρκοι παραβιάζουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και τη στιγμή που τα πολεμικά πλοία των δύο κρατών είναι παρατεταγμένα σε θέση μάχης, σημαίνει ότι κάτι βαρυσήμαντο έχει να δηλώσει. 

Ή κάποιο σοβαρό μήνυμα έχει να στείλει στην απέναντι πλευρά, κάτι που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα και το οποίο οι Τούρκοι πρέπει να γνωρίζουν πριν προβούν σε κάποια μοιραία κίνηση ή κάποιο μήνυμα αποφασιστικότητας θέλει να στείλει στο εσωτερικό της χώρας, με σκοπό να τονώσει το ηθικό των ελλήνων και να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς εν όψει εξελίξεων ή να αναγγείλει κάποια συμφωνία ή κάποια είδηση αποκλιμάκωσης της έντασης ή ακόμη, στην απευκταία περίπτωση, να ανακοινώσει την κήρυξη πολέμου με την Τουρκία.

Το πρόσφατο διάγγελμα, σε πείσμα όσων επιβάλλει η λογική, έγινε αφήνοντας να πλανώνται περισσότερα ερωτηματικά από όσες οι απαντήσεις που τυχόν έδωσε. Μερικά από τα ερωτήματα που γεννήθηκαν στους περισσότερους έλληνες και τα οποία κυκλοφορούν ήδη στα κοινωνικά δίκτυα εν είδει τρολ ή εν είδει σοβαρού προβληματισμού, είναι τα εξής.