Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Caruso Lucio Dalla GREEK SUBTITLES.m4v


CARUSO
Here, where the sea shines
and the wind howls,
on the old terrace beside the gulf of Sorrento,
a man embraces a girl
he wept after,
then clears his throat and continues the song:

Liberation:"Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου,πάντα σηκώνεται"

Άρθρο-ύμνος για την Ελλάδα

Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Για την ψήφο του DIE LINKE κατά του "πακέτου διάσωσης" της Ελλάδας...

Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς DIE LINKE καταψήφισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 27/2, το πακέτο βοηθείας προς την Ελλάδα –γνωστό και ως Μνημόνιο2– προτείνοντας έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης για την Ελλάδα, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς μια συ...νεχή, εξοντωτική και αδιέξοδη λιτότητα με παντελή απουσία αναπτυξιακής προοπτικής, με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία και...
την ουσιαστική πτώχευση της κοινωνίας και της χώρας.
Το σκεπτικό δηλαδή της καταψήφισης είναι παρόμοιο με το πολιτικό σκεπτικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία με τη σειρά της καταψήφισε το συγκεκριμένο πακέτο και το συνοδευτικό PSI στην ελληνική Βουλή, στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση (βλ. την εξαιρετικά συγκροτημένη τοποθέτηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκου Τσούκαλη, στις 23/2).

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ !...

Βασίλης ΚρεμμυδάΒασίλης Κρεμμυδάςς http://logoplokies.blogspot.com
Πριν από λίγο καιρό, ένας από τους πολιτικούς «αρχηγούς», βγαίνοντας από σύσκεψη, δήλωσε ότι εκείνος δεν θα συμβάλει στην έκρηξη της επανάστασης των εξαθλιωμένων! Επίκειται λοιπόν επανάσταση των εξαθλιωμένων και οι υπόλοιποι δεν έχουμε πάρει χαμπάρι;

Κατ' αρχάς, επανάσταση εξαθλιωμένων στην Ιστορία δεν έχει σημειωθεί - με την προϋπόθεση βέβαια ότι σεβόμαστε την κυριολεξία του όρου• γιατί, το ξέρουμε, πολλές δικτατορίες αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται επανάσταση! Οι εξαθλιωμένοι δεν είναι σε θέση να κάνουν επανάσταση, γιατί κάθε στιγμή ψάχνουν να βρουν ένα κομμάτι ψωμί. Μπορούν όμως να κάνουν κάτι άλλο οι εξαθλιωμένοι• μπορούν να κλέψουν, να αρπάξουν, να καταστρέψουν, να καταλάβουν σπίτια και καταστήματα, ακόμη και να σκοτώσουν - αλλά αυτό δεν είναι επανάσταση.