Μια κυβέρνηση υπό κανονικές συνθήκες θα χρειαζόταν όχι ένα χρόνο αλλά μια ολόκληρη θητεία για να νομοθετήσει όλ’ αυτά που η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη νομοθέτησε μέσα σε μια μέρα. Είναι τόσος ο όγκος του συγκεκριμένου νομοθετικού τερατουργήματος και τέτοια η έκταση των θεμάτων που ρυθμίζει, που είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν όχι μόνο δεκάδες ερμηνευτικές εγκύκλιοι, αλλά και νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να ρυθμιστούν ασάφειες και λάθη.
«Ενώ θα μπορούσα να τα έχω όλα για να μην έχω τίποτα, αποφάσισα να μην έχω τίποτα για να τα έχω όλα» Subcomandante Marcos
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
Σαρώνουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και δαπάνες
Μια κυβέρνηση υπό κανονικές συνθήκες θα χρειαζόταν όχι ένα χρόνο αλλά μια ολόκληρη θητεία για να νομοθετήσει όλ’ αυτά που η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη νομοθέτησε μέσα σε μια μέρα. Είναι τόσος ο όγκος του συγκεκριμένου νομοθετικού τερατουργήματος και τέτοια η έκταση των θεμάτων που ρυθμίζει, που είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν όχι μόνο δεκάδες ερμηνευτικές εγκύκλιοι, αλλά και νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να ρυθμιστούν ασάφειες και λάθη.
ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ… ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ
Ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ, με πολιτικά στελέχη, στην κυβέρνηση αφήνει ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» της Κυριακής, σημειώνει, όμως, ότι «οι όποιες αλλαγές πρέπει να στοχεύουν στην αποτελεσματικότητα».
Τονίζει, πάντως, ότι αυτήν την ώρα δε απασχολεί τέτοιο θέμα τη ΔΗΜΑΡ, ενώ εκφράζει την ευχή να μην επηρεάσει την κυβερνητική λειτουργία η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουβέλης, προειδοποιεί επίσης πως «δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας να διαφωνούμε εκεί που χρειάζεται, στηρίζοντας την κυβέρνηση» ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά εκλογές «χωρίς να το πιστεύει, να το θέλει, ή εν τέλει να το αντέχει».ΙΤΑΛΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Ρώμη, συνοδευόμενοι από καθηγητές και γονείς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στην παιδεία που προβλέπεται να γίνουν στα πλαίσια του προγράμματος λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.
Οι διαδηλωτές, που κατέβηκαν στους δρόμους για τρίτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, κατέληξαν στο υπουργείο Παιδείας όπου οι νέοι ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Φραντσέσκο Προφούμο. Σύμφωνα με τους οργανωτές, τουλάχιστον 30.000 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
“Μην αγγίζετε το σχολείο, θα το υπερασπιστούμε αγωνιζόμενοι” και “Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα, το σχολείο δεν είναι επιχείρηση” έγραφαν στα πανό τους οι διαδηλωτές.
Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
Το ταμιευτήριο Kutxabank ανακοίνωσε ότι σταματά τις εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, μία ημέρα αφότου μια γυναίκα έθεσε τέλος στη ζωή της μπροστά στην απειλή να βρεθεί στον δρόμο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση συζητά την πιθανότητα να ανασταλούν οι εξώσεις.
Με μια απόφαση πρωτοφανή για τις ισπανικές τράπεζες, ο πρόεδρος της Kutxabank Μάριο Φερνάντεθ “έδωσε οδηγίες να σταματήσει αμέσως η τράπεζα όλες τις διαδικασίες, εν αναμονή της νέας ρύθμισης που θα γίνει στον τομέα”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
Η απόφαση αφορά τα δάνεια που έχουν συναφθεί για την αγορά πρώτης κατοικίας.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ !...
Η Βουλή των Ελλήνων έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Παρά τις διαφοροποιήσεις κάποιων από τη γραμμή του κεντρώου συνασπισμού, οι βουλευτές ενέκριναν οριακά το νέο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο περιλαμβάνει μεγαλύτερες μειώσεις σε κοινωνικές υπηρεσίες, συντάξεις αλλά και φορολογικές αυξήσεις, όπως είχε απαιτηθεί από τους δανειστές της Ελλάδας.
Σε αντάλλαγμα η Τρόικα- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- υποσχέθηκαν να εξετάσουν, αλλά όχι να εγγυηθούν, τη μείωση των εξοντωτικών επιτοκίων των δανείων προς την Ελλάδα και να ξεκλειδώσουν τη δόση ύψους 31,5 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Αθήνα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Λύση πακέτο για τα δάνεια με κατάργηση του Τειρεσία
Σχέδιο για συνολική λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων προωθεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφή εντολή στην ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης να βρεί το πλαίσιο εκείνο ώστε να πάρουν "ανάσα" τα νοικοκυριά, να βγούν απο τις μαύρες λίστες του Τειρεσία οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν το θέμα των επισφαλειών.
Οι άξονες στους οποίους κινείται το σχέδιο είναι τρεις, σύμφωνα με την εφημερίδα:
-Κατάργηση του Τειρεσία: Θα αντικατασταθεί απο ένα σύστημα "βαθμολόγησης" των συναλλασσόμενων με τις τράπεζες.
-Ουσιαστικές ρυθμίσεις δανείων για στεγαστικά και καταναλωτικά
-Αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» ώστε να λειτουργήσει καλύτερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)