Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΡΙΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

 Λιγότερα γραπτά, σε σχέση με πέρυσι, βαθμολογούνται στη βαθμολογική κλίμακα 18-20 (άριστα) στη Νεοελληνική Γλώσσα, τη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τη Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη
Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (με τις γνωστές ανακολουθίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων).

Αυτό φαίνεται από ένα δείγμα περίπου 6.000 γραπτών από Βαθμολογικά Κέντρα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Βόλος).

Αντίθετα, όπως αναφέρουν τα Νέα, από το ίδιο δείγμα δεν φαίνεται να μειώνεται το ποσοστό των αριστούχων, σε σχέση πάντα με πέρυσι, στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.

Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...


Σοκ από New York Times: Την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, περιγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του.


Φορολογούν τους λαούς τους και επειδή δεν μπορουν να αποπληρώσουν απ'ευθείας τα ελληνικά δάνεια στις τράπεζές τους, έτσι χρησιμοποιούν απλά ως "ενδιάμεση στάση" την Ελλάδα!
Και οι περίφημε "δόσεις" που δήθεν κρατούν ζωντανή της ελληνική οικονομία; Στο εσωτερικό δεν μπαίνει ρευστότητα; Ελάχιστη! Και αν σταματούσε να μπαίνει, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσε να λειτουργεί η ελληνική οικονομία όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, πλέον. Τα λέει και oι ΝΥΤ.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣ....

Ομιλία του Τσάρλι Τσάπλιν στα εβδομηκοστά του γενέθλια.
Το ότι «υπάρχεις», είναι δεδομένο. Το να ζεις αξιοπρεπώς όμως είναι τέχνη. Μία τέχνη που «παίρνει» χρόνο....

ΔΗΜΑΡ: Η Χρυσή Αυγή στήνει σκηνικά τρόμου στις γειτονιές,

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης
Τα πυρά της κατά της Χρυσής Αυγής στρέφει η Δημοκρατική Αριστερά κατηγορώντας την ότι «στήνει στις γειτονιές της Αθήνας και στην περιφέρεια της χώρας σκηνικό έντασης και τρόμου».
«Είναι προφανώς ότι ψάχνουν ευκαιρία για νέα Πάτρα. Μαχαιρώνουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους, αυτοδικούν και τρομοκρατούν με καταδρομικές επιχειρήσεις» επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως η Πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απούσα.
«Οφείλει να κάνει το καθήκον της και να προστατέψει τους πολίτες. Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να δώσουν με την ψήφο τους την απάντηση στη βία» καταλήγει η Δημοκρατική Αριστερά.
http://www.epikoinonia-arg.gr