Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Ουμπέρτο Έκο – O βλάκας

«Και ο βλάκας;»

«Α! Ο βλάκας δεν κάνει λάθη συμπεριφοράς. Κάνει λάθος συλλογισμούς. Είναι αυτός που λέει ότι όλοι οι σκύλοι είναι κατοικίδια ζώα και όλοι οι σκύλοι γαβγίζουν, όμως και οι γάτοι είναι κατοικίδια ζώα, επομένως γαβγίζουν. Ή ότι όλοι οι Αθηναίοι είναι θνητοί, όλοι οι κάτοικοι του Πειραιά είναι θνητοί, επομένως όλοι οι κάτοικοι του Πειραιά είναι Αθηναίοι».

«Πράγμα που ισχύει».

«Ναι, αλλά συμπτωματικά. Ο βλάκας μπορεί να πει και κάτι σωστό, όμως για λανθασμένους λόγους».

«Μπορούμε να πούμε λανθασμένα πράγματα, αρκεί οι λόγοι να είναι σωστοί».

«Κατ’ ανάγκην. Αλλιώς γιατί να πασχίζουμε τόσο να είμαστε έλλογα όντα;»

«Όλοι οι μεγάλοι ανθρωπόμορφοι πίθηκοι κατάγονται από κατώτερες μορφές ζωής, οι άνθρωποι κατάγονται από κατώτερες μορφές ζωής, άρα όλοι οι άνθρωποι είναι μεγάλοι ανθρωπόμορφοι πίθηκοι».

«Αρκετά καλά. Φτάσαμε ήδη στο κατώφλι όπου υποπτεύεστε ότι κάτι δεν πάει καλά, όμως χρειάζεται λίγη δουλειά για ν’ αποδείξετε τι και γιατί. Ο βλάκας είναι παμπόνηρος. Τον ανόητο τον αναγνωρίζουμε αμέσως (κι ας μη μιλήσουμε για τον κρετίνο), ενώ ο βλάκας κάνει συλλογισμούς περίπου σαν τους δικούς μας, εκτός από κάτι απειροελάχιστο. Είναι δεξιοτέχνης των παραλογισμών. Ένας επιμελητής εκδόσεων δεν έχει σωτηρία, πρέπει ν’ ασχολείται μαζί του ως τον αιώνα τον άπαντα. Εκδίδονται πολλά βιβλία από βλάκες γιατί εκ πρώτης όψεως μας πείθουν. Ο επιμελητής εκδόσεων δεν έχει εκπαιδευτεί ν’ αναγνωρίζει τους βλάκες. Αφού δεν το κάνει η Ακαδημία των Επιστημών, γιατί να το κάνουν οι εκδόσεις;»

29 χρόνια από *εκείνη* την κλωτσιά Δεν ήταν ένα χτύπημα kung-fu ενάντια σε έναν φίλαθλο. Ήταν μία ηχηρή απάντηση, το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο του Eric Cantona σε έναν φασίστα.


«Τράβα γ*μήσου και γύρνα στη Γαλλία, γ*μημένε Γάλλε μπάσταρδε» φώναζε με όλη τη δύναμη της ψυχής του ο Matthew Simmons, φανατικός οπαδός της Crystal Palace. Ήταν 25 Ιανουαρίου του 1995, το σκορ ανάμεσα στην ομάδα του και τη Manchester United στο 0-0, ενώ ο Eric Cantona μόλις είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα. Ο Γάλλος super star είχε φάει πολλές κλωτσιές εκείνη τη μέρα και έτσι δε συγκράτησε τα ούτως ή άλλως δαιμονισμένα νευρά που τον ακολουθούσαν σε όλη του την καριέρα. Αν η ίδια ατάκα είχε εκτοξευτεί απέναντι σε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή ίσως να μην είχε αντιδράσει. Να είχε δώσει τόπο στην οργή. Αλλά όχι ο King Eric. Εκείνος δεν άφηνε κάτι τέτοια να πέσουν κάτω.

Σε περίπτωση που δε θυμάσαι μία από τις διασημότερες φάσεις που φιλοξένησε ποτέ η Premier League, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου ομαλά: Ο Cantona πήδηξε πάνω από τις διαφημιστικές πινακίδες, έριξε μία kung-fu κλωτσιά στον Simmons, συνέχισε να τον χτυπά ενώ αν δεν επενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι ίσως να μη σταματούσε ποτέ.

«Η νύχτα που το ποδόσφαιρο πέθανε από ντροπή» έγραφε η The Mirror που ζει για τέτοιες στιγμές, για να τη συμπληρώσει η Express: «Η απόλυτη βαναυσότητα μπροστά στα μάτια των παιδιών».

Σίγουρα, αυτή δεν ήταν η αντίδραση που περίμενε κανείς από έναν ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν το σημείο αναφοράς μίας ομάδας που διεκδικεί τον τίτλο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; 20 χιλιάδες λίρες πρόστιμο από τη Manchester United, εκτός ομάδας μέχρι το τέλος της χρονιάς, εκτός Εθνικής Γαλλίας μία για πάντα, 10 χιλιάδες λίρες πρόστιμο από την αγγλική Ομοσπονδία και απειλές για δια βίου απαγόρευση από τους αγωνιστικούς χώρους.

Εκείνη τη χρονιά οι Κόκκινοι Διάβολοι έχασαν το πρωτάθλημα από την Blackburn Rovers του Alan Shearer. Τους έλειψε όσο τίποτα ο βιρτουόζος Γάλλος επιθετικός. Κάποιοι θα περίμεναν να μετανιώσει. Να ζητήσει συγγνώμη. Να κάνει κάποια δήλωση μετάνοιας στα βρετανικά Media. Όλα αυτά όμως έμοιαζαν με ψιλά γράμματα για τον King Eric. Τελικά, αυτό που έκανε ήταν να αφήσει σύξυλους τους δημοσιογράφους με μία αινιγματική δήλωση που περιείχε μία παρομοίωση για γλάρους και ψαρόβαρκες.

Στο Άουσβιτς ο Στέφανος Κασσελάκης – Θα στείλει μήνυμα κατά του ναζισμού και της ακροδεξιάς

Χρήστος Κυμπιζής


Στην Πολωνία μεταβαίνει αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη και τον στενό του συνεργάτη, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Ο σκοπός του ταξιδιού είναι ξεκάθαρα συμβολικός, αφού θα επισκεφθεί το Άουσβιτς με αφορμή την 27η Ιανουαρίου, τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Φέτος συμπληρώνονται 79 χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Πολωνία αναμένεται να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ναζισμού, αλλά και της ακροδεξιάς, η οποία φαίνεται πως κερδίζει επικίνδυνα έδαφος στην Ευρώπη.

Γράφτηκε πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα συμπέσει στην Πολωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, αφού ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στεφάνι και εκφώνησε ομιλία χθες στην εκδήλωση της European Jewish Association, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα…

Μέση Ανατολή-Ο νέος εμπορικός διάδρομος που «πάγωσε» ο πόλεμος στη Γάζα


«Στον πάγο» τέθηκε πριν καν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου εμπορικού δρόμου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, που θα διέσχιζε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Πρόκειται για τον λεγόμενο Οικονομικό Διάδρομο Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης, ένα πρότζεκτ που παρουσιάστηκε πέρσι από την Ουάσινγκτον και βασικούς της συμμάχους και που, όπως σημειώνει το Bloomberg, προβλέπει την κατασκευή νέων σιδηροδρομικών συνδέσεων σε ολόκληρη την αραβική χερσόνησο.

Ωστόσο ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς και η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και οι φόβοι και επέκταση της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, έχουν θέσει το σχέδιο «στον πάγο».
Οι βλέψεις των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ είχαν ποντάρει πολλά στο σχέδιο που φαίνεται να ναυαγεί: Ήθελαν να αντιταχθούν στο γιγαντιαίο πρόγραμμα υποδομών «μία ζώνη, ένας δρόμος» της Κίνας, να οικοδομήσουν επιρροή στον λεγόμενο «Παγκόσμιο Νότο» και να επιταχύνουν την επιδιωκόμενη προσέγγιση μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, που επίσης «πάγωσε» ο πόλεμος στη Γάζα.

3η μαζική και μαχητική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας


Τρίτη συνεχή εβδομάδα γέμισαν την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου φοιτητές, μαθητές, καθηγητές και γονείς, που διαμαρτύρονται ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και παράκαμψη του άρθρο 16 του Συντάγματος.

«Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο»,


Παρέμβαση για τα αυτονόητα στην Ελλάδα του 2024-«Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο», διευκρινίζει απέναντι στον σκοταδισμό η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία

Αδιανόητο να χρειάζεται να βγει μια τέτοια ανακοίνωση στην ελληνική δημοκρατία του 2024… Ωστόσο, όταν ακόμα και σε αυτή την εποχή επικρατεί σκοταδισμός τύπου Μεσογαίας, κρίνεται απαραίτητο! Με παρέμβασή της σε μία λιτή ανακοίνωση, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία δίνει μία ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που λανθασμένα αποκαλούν και χαρακτηρίζουν ως «ψυχική νόσο» την ομοφυλοφιλία.

Σε ανάρτησή της με δύο γραμμές η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία λιτά και ξεκάθαρα αναφέρει πως «Η ΕΨΕ τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».

Υπενθυμίζεται πως χθες η εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου ήταν ένα μνημείο σκοταδισμού αφού παρουσίασε την ομοφυλοφιλία ως ψυχιατρική νόσο, ζητώντας την αντίδραση της Εκκλησίας έναντι του νομοσχεδίου.

ΝΤΡΟΠΗ κυρία Κολοβού!

 
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΤ : (απο  Alkis Lamprou - facebook)
Η Ιωάννα Κολοβού είναι η πιο γνωστή παθούσα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Μητσοτάκη. Έγινε γνωστή από τον Νοέμβριο του 2022, όταν μέσα στα χαράματα έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της και την έβγαλαν έξω σηκωτή, εκείνη και τον γιο της, για λίγες χιλιάδες ευρώ οφειλής σε πιστωτική κάρτα.
Χθες ήρθε πάλι στην επικαιρότητα η περίπτωσή της, γιατί της έγινε αναγκαστική έξωση με αυτόφωρο και με συνοδεία τα ΜΑΤ.
Ο Πρόεδρος του Σύριζα ΠΣ Stefanos Kasselakis της διέθεσε το πατρικό του σπίτι στο Κουκάκι, για να μείνει προσωρινά μέχρι να βρεθεί λύση.
Η Ιωάννα Κολοβού βγαίνει στο Open και ειρωνεύεται τον Κασσελάκη, τον ευχαριστεί δηλαδή με γελάκια και τον συμβουλεύει εκεί που είναι στις Σπέτσες με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να απαιτήσει να βρεθεί λύση.
Όταν της λένε ότι πολλές φορές ο Σύριζα ΠΣ έχει φέρει προτάσεις, λέει ναι αλλά όταν ήταν Κυβέρνηση δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και η δημοσιογραφία 107 συμφωνεί και της δίνει δίκιο. Ράβει ο ένας ξηλώνει ο άλλος δηλαδή. Και αυτό ακριβώς φίλε μου είναι η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
Πάμε να τα ξαναπούμε για χιλιοστή φορά.
Όταν ο Σύριζα ΠΣ κυβερνούσε ίσχυε η προστασία της πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη.
Όταν έληξε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στον νόμο Κατσέλη, ο Σύριζα τον τροποποίησε με τον νόμο Σταθάκη, ο οποίος όχι μόνο συνέχισε να προστατεύει την πρώτη κατοικία, αλλά και επέκτεινε την προστασία στους ελεύθερους επαγγελματίες από χρέη προς τράπεζες, ιδιώτες, αλλά και προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σ. Φάμελλος: Η αποχή Βορίδη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δημιουργεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα



​Συνέντευξη του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ

«Η Κυβέρνηση αφού «ταλαιπώρησε» την πολιτική για περίπου ένα εξάμηνο μέχρι να τολμήσει να δημοσιοποιήσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μόλις χθες το βράδυ με περιορισμένη διαβούλευση μίας εβδομάδας! Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο ζήτημα δεν εξαντλείται σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, έχει προκύψει σοβαρό θέμα κοινοβουλευτικής τάξης και κυβερνητικό με τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Εγείρεται μεγάλο πολιτικό ζήτημα και στον κοινοβουλευτικό κανόνα. Θα έχει αξιοπιστία η κυβέρνηση, όταν ο αντ΄αυτού του κ. Μητσοτάκη δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο; Πως θα τοποθετείται από εδώ και εμπρός στη Βουλή; Εμείς σε όποιο νομοσχέδιο και σε όποιο άρθρο συμφωνούμε το ψηφίζουμε. Σε όποιο διαφωνούμε ασκούμε κριτική για να το διορθώσει η Κυβέρνηση. Δεν είναι όμως δυνατόν ο Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης να διαφωνεί, να μην ψηφίζει νομοσχέδιο και να παραμένει στη θέση του», τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Σ.Φάμελλος υπογράμμισε «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οφείλει μία απάντηση στην κοινωνία. Προσωπικά εκτιμώ ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το συνέδριο η εικόνα μίας ολοκληρωμένης αξιόπιστης πρότασης προς την κοινωνία δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Εξάλλου ολοκληρώσαμε και παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για το συνέδριο μόλις πριν από δέκα ημέρες. Το πρόβλημα και η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ήταν η αλλαγή του Προέδρου, το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να αλλάξει το κόμμα γιατί υπήρχαν σοβαρά ελλείμματα, όπως και στην εκπομπή του προς την κοινωνία. Πρέπει να υπάρχει μία αξιόπιστη πρόταση εναλλακτικής προοδευτικής Κυβέρνησης, όχι μόνο αντιπολίτευση. Δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα οπαδών, χρειαζόμαστε ένα κόμμα που θα κάνει μεταρρυθμίσεις. Και η στάση που κρατήσαμε στην επιστολική ψήφο ήταν μια απόδειξη ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε υπερβάσεις και να καταθέτουμε προτάσεις».

Οι αγρότες της Καρδίτσας έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και απέκλεισαν την Εθνική Οδό



Ε65: Οι αγρότες της Καρδίτσας έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και απέκλεισαν την Εθνική Οδό
Αποφασισμένοι να κρατήσουν κλειστό τον Ε65 οι αγρότες που ανέβηκαν με επεισοδιακό τρόπο στον αυτοκινητόδρομο. Ένσταση και χημικά στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Στο στήσιμο μπλόκων και στην πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων με τα τρακτέρ τους προχωρούν από σήμερα αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, την Κρήτη. Ζητούν να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους προκειμένου να καταφέρουν να παραμείνουν στην παραγωγή.

Εκατοντάδες τρακτέρ από το νομό Καρδίτσας και τα Φάρσαλα συγκεντρώθηκαν στο κόμβο Ε-65 με στόχο να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο όμως εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τελικά, οι αγρότες, παρά τη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν τον κλοιό και πέρασαν με τα πόδια στον αυτοκινητόδρομο.

Με τα τρακτέρ στους δρόμους/thessaliatv.gr

Οι συμμετέχοντας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ και Αγροτικών Συλλόγων της Π.Ε. με σκοπό να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η συμμετοχή των αγροκτηνοτρόφων φαίνεται αισθητά μεγαλύτερη από του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ένταση και χημικά στον κόμβο του Πλατυκάμπου

Επεισοδιακά ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις και των αγροτών του νόμου Λάρισας, οι οποίοι κατέφθασαν με τα αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Πλατυκάμπου. Οι αγρότες επιχείρησαν να βγουν συμβολικά στην εθνική οδό για να προχωρήσουν σε συνέλευση και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στον Περιφερειακό Βόλου θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Μαγνησίας μαζί με τους αγρότες του Ριζόμυλου, με σκοπό να στήσουν ένα ενιαίο μπλόκο, ενώ στα Τρίκαλα τρακτέρ βρίσκονται στην Εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων στο ύψος του Ζάρκου.

Στη διασταύρωση της Νάουσας αναμένεται να στηθεί μπλόκο την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2024 από τους αγρότες της περιοχής, στο οποίο καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε μια σειρά περιοχές, οι οποίες θα «ξεδιπλώνονται» μέρα με τη μέρα.
«Βγαίνουμε στους δρόμους»

«Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα «υποκινούμενοι» μόνο από την οξύτητα των προβλημάτων μας και από τη θέλησή μας να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας», επισημαίνουν οι Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, τονίζοντας ότι «με τον ανυποχώρητο αγώνα μας μπορούμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα και τα αιτήματά μας να ικανοποιηθούν. Ο,τι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. Αγωνιζόμαστε να μείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειές μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Ξεσηκωμός των αγροτών
Αυγενάκης: Μόνο μέσα από διάλογο προκύπτουν λύσεις

Πάντως από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις τόνισε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις κινήσεις των αγροτών στη χώρα, δηλώνοντας ότι «έχω πλήρη εικόνα για τα διαφορετικά αιτήματα που καταφτάνουν. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον οποιοδήποτε, κάτι που ούτως η άλλως δεν αρνηθήκαμε ποτέ. Ο διάλογος και η πραγματική και ειλικρινής συζήτηση και ενώνει αλλά κυρίως δίνει λύσεις. Και είμαστε ανοιχτοί σε αυτό».

Κινητοποίηση αγροτών στο νομό Λάρισας
Τι διεκδικούνΑιτήματα για την επιβίωσή τους αλλά και να καταφέρουν να παραμείνουν στην παραγωγή διεκδικούν αγρότες και κτηνοτρόφοι:
Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας

https://www.in.gr/2024/01/24/greece/e65-oi-agrotes-tis-karditsas-espasan-ton-astynomiko-kloio-kai-apekleisan-tin-ethniki-odo/

Ανδρέας Τσιμπούκης: "End of an Era..." Καλημέρα σε όλους,


Με αφορμή την κατάργηση των Ν.Π.Δ.Δ νιώθω την ανάγκη να πω κάποια πράγματα.Είχα την τιμή να είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου από το 2014 μέχρι και σήμερα (την περίοδο 2019-2023 ήμουν μέλος και της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου μας)και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υπηρέτησα αυτό τον οργανισμό.Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.Περάσαμε εύκολες αλλά και δύσκολες στιγμές,για τις οποίες όμως πάντα βρίσκαμε λύση μέσα από τον πολιτισμένο διάλογο.Διαφωνίες υπήρξαν, όμως αυτές πάντα ήταν εποικοδομητικες.Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης πηγαίνει στους Υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού γιατί και μαζί τους υπήρξε μια ΑΡΙΣΤΗ και ΑΨΟΓΗ συνεργασία.
Στο διάστημα αυτό είδαμε να γεννιέται ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις το οποίο χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται και μεγαλώνει.Ειδάμε την πόλη μας να φιλοξενεί μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Μουσικής και τη Βίλα Ζωγράφου να γίνεται το κέντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας.
Είδαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις να αναβαθμίζονται και να γίνονται πιο ασφαλείς για όλους τους αθλούμενους,μικρούς και μεγάλους.Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω να αναφέρω και τις αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο (zografou run, 3x3,τουρνουά σκάκι, κ.α) κάποιες από τις οποίες είχαν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Λάθη έγιναν, εξάλλου όποιος προσπαθεί και δουλεύει θα κάνει και λάθη,είναι όμως στο χέρι του να τα διορθώσει.