Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στα τρία χρόνια της κρίσης

Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης, όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών -τελεσθείσες ή και απόπειρες- την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά. Δηλαδή από το 2009 έως το 2011 τα περιστατικά σημείωσαν αύξηση της τάξης του 37%.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.

Πέταξαν πέτρες σε έγκυο πρόσφυγα στη Μυτιλήνη


Την Τρίτη το βράδυ, στην Μυτιλήνη, μετανάστες από το Αφγανιστάν και την Ερυθραία, που βρίσκονταν στο λιμάνι του νησιού, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από ομάδα ατόμων, που τους προσέγγισε με αυτοκίνητο. Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι μια έγκυος γυναίκα. Μιλώντας στο tvxs.gr, η Ιωάννα Κοτσιώνη, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση πριν ο καιρός γίνει χειρότερος». Την ίδια στιγμή, στην Λέσβο, οι κρατούμενοι μετανάστες προέβησαν σε απεργία πείνας, ενώ οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για τηναδυναμία που αντιμετωπίζουν στην κράτηση των μεταναστών.Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος
Η επίθεση

Λόουτς: Αρνήθηκε βραβείο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς απολυμένους εργαζόμενους

Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο που ήθελε να του απονείμει το Φεστιβάλ του Τορίνου, ο Βρετανός σκηνοθέτης,Κεν Λόουτς, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την ασφάλεια του Κινηματογραφικού Μουσείου της πόλης.

«Με μεγάλη μου λύπη αναγκάζομαι να αρνηθώ το βραβείο που μου απένειμε το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορίνου», γράφει στην επιστολή που απέστειλε στους διοργανωτές, μέσω της εταιρείας διανομής του στην Ιταλία ΒΙΜ Film, ο σκηνοθέτης, γνωστός για την στράτευσή του και για την κοινωνική οπτική των ταινιών του.
Σύμφωνα με τον Λόουτς, οι εργαζόμενοι του Μουσείου, «οι οποίοι είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι και συνεπώς οι πλέον ευάλωτοι, έχασαν την δουλειά τους επειδή δεν δέχθηκαν τη μείωση του μισθού τους».

Alissa Zinovievna Rosenbaum


Alissa Zinovievna Rosenbaum


Οποιαδήποτε ομοιότητα με την πατρίδα μας είναι τυχαία. Το ρητό ανήκει στη Ρωσο-Αμερικανίδα Ayn Rand (Εβραία, δραπέτης από τη Ρωσία το 1920 πήγε στην Αμερική όπου ζήτησε και της δόθηκε πολιτικό άσυλο ). «Όταν καταλάβεις ότι, για να δημιουργήσεις κάτι, πρέπει να πάρεις άδεια από κάποιον, που δεν δημιουργεί απολύτως τίποτα. Όταν αποδείξεις ότι τα λεφτά δεν τα παίρνεις εσύ, που δουλεύεις τίμια αλλά πάνε σε αυτόν που κάνει ύποπτες δουλειές ή έχει μια θέση με μέσον. Όταν καταλάβεις ότι πολλοί γίνονται πλούσιοι όχι με τη δουλειά αλλά με δωροδοκίες και κρατικά χρήματα επειδή ελέγχουν το πολιτικό σύστημα, και ότι δεν τους προστατεύουν οι νόμοι αλλά το αντίθετο και όμως τους προστατεύεις εσύ ο ίδιος».

«Όταν καταλάβεις ότι η διαφθορά ανταμείβεται ενώ η τιμιότητα μετατρέπεται σε θυσία.
Τότε μπορείς να βεβαιώσεις χωρίς το φόβο να κάνεις λάθος ότι: Η κοινωνία σου, η πατρίδα σου, είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ».

http://petrelaiopigi.blogspot.gr

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Αυτό που φαίνεται καθαρά: Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν στοχοποιήσει... Τα ίδια μέτρα, τα ίδια επιχειρήματα, οι ίδιες μέθοδοι ! Πώς λοιπόν να το παρουσιάσουν στο γερμανικό λαό που τον θέλουν να τρώει κουτόχορτο και τον βομβαρδίζουν καθημερινά με ένα σωρό ψέματα δημιουργώντας τα γνωστά στερεότυπα για τους τεμπέληδες του Νότου ;

"Μετέφερα μολότοφ για τη Χρυσή Αυγή"


Ένας 22χρονος άνδρας, πατέρας ενός μωρού, συνελήφθη στις 15 Νοεμβρίου στο Βόλο, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μολότοφ και φυσίγγια με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκανε «δουλειές» για τη Χρυσή Αυγή....
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», φέρεται να ομολόγησε αρχικά ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στο Βόλο ενώ ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε κατ' εντολή μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο δικηγόρος του νεαρού, ο 22χρονος εξασφάλιζε έτσι 5 - 10 μεροκάματα που είχε ανάγκη για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Σημαντική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Picture 0 for Ξεπέρασαν τις 3.100 οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα Σημαντική αύξηση έχουν παρουσιάσει τα περιστατικά αυτοκτονιών στην Ελλάδα από το 2009. Από το υπουργείο Δημόσιας τάξης διαβιβάστηκαν στη Βουλή επικαιροποιήμενα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν στη διάρκεια της κρίσης, δηλαδή από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά.
Αναλυτικά, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το 2009 στο λεκανοπέδιο καταγράφονται 265 περιστατικά αυτοκτονιών (τελεσθείσες και απόπειρες), 291 το 2010, 306 το 2011 και 212 φέτος έως τον Αύγουστο.

Ζίζεκ: «Ελλάδα, το πειραμοτόζωο ενός νέου κοινωνικοοικονομικού μοντέλου»


Στο νέο του βιβιβλίο, ο σλοβένος φιλόσοφος ερμηνεύει τα γεγονότα του 2011
Από το νέο βιβλίο του μαρξιστή φιλοσόφου Σλαβόι Ζίζεκ το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στα αγγλικά από τις εκδόσεις Verso (2012), υπό τον τίτλο The Year of Dreaming Dangerously(Η χρονιά των επικίνδυνων ονείρων), και αποτελεί μία απόπειρα επανερμηνείας των γεγονότων που συγκλόνησαν το 2011, από την Αραβική Ανοιξη, ως το κίνημα Ocuppy Wall Street και τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας στον «ευρωπαϊκό νότο», δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ελλάδα.
Μία Ελλάδα που αποτέλεσε, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Ζίζεκ, «το πειραματόζωο για την επιβολή ενός νέου κοινωνικοοικονομικού μοντέλου με ένα παγκόσμιο διακύβευμα: ένα αποπολιτικοποιημένο, τεχνοκρατικό μοντέλο όπου οι τραπεζίτες και άλλοι ειδικοί μπορούν να συντρίψουν τη δημοκρατία».
Η πραγματική ουσία της χρονιάς που πέρασε ωστόσο, χάθηκε μέσα στην ηγεμονική ιδεολογία που στηρίζει τον παγκόσμιο καπιταλισμό.

Der Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε λένε ψέματα στους Γερμανούς για την Ελλάδα

Μία μέρα μετά το άρθρο-«κόλαφο» για την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επανέρχεται στην σκληρή κριτική του για την στάση του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας, κατηγορώντας ουσιαστικά την καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το γεγονός ότι «μπλοκάρουν» τη λύση για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, οι Ευρωπαίοι εταίροι χάνουν την υπομονή τους με τη γερμανική κυβέρνηση: «Καθ' οδόν προς τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2013, το Βερολίνο μπλοκάρει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ηγέτες δεν θέλουν να εξοργίσουν τους ψηφοφόρους τους, δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Αθήνα, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι τους χάνουν την υπομονή τους».

ΣΩΡΕΥΤΙΚΗ ΥΦΕΣΗ 25% ΚΑΙ 2 ΕΚΑΤ. ΦΤΩΧΟΙ, ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 2012!


Ύφεση 25% σωρευτικά «όσο 1,5 παγκόσμιος πόλεμος» στο 25% η ανεργία και η φτώχεια, στο 30% ο κοινωνικός αποκλεισμός, 1,5 εκατομμύριο οι άνεργοι, 2 εκατομμύρια οι φτωχοί, 55% των νέων άνεργοι είναι το κοινωνικό πορτρέτο της Ελλάδας 2012, όπως αναφέρεται στην ομώνυμη έκδοση του ΕΚΚΕ.
Η νεοφιλελεύθερη απάντηση που εφαρμόζεται σήμερα για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι διαμετρικά αντίθετη με το ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο, ειπώθηκε στην παρουσίαση της έκθεσης, ενώ -επιτέλους- ακούστηκε και η σωστή ερμηνεία της σχετικής απάντησης στις δημοσκοπήσεις, δηλαδή ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει απλά να παραμείνει στο ευρώ αλλά στην Ευρώπη και στο συγκεκριμένο κοινωνικό μοντέλο που αντιπροσωπεύει.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΜΗN ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ !...


«Το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε και τα δικά της προβλήματα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί άλλοθι για την κάλυψη των αδυναμιών αλλά και την αναποφασιστικότητα της Ευρώπης να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της κρίσης», είπε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χθες στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, σε οικονομικό συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα της νορβηγικής κυβέρνησης.
Ενώπιον πυκνού ακροατηρίου, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το «άλλοθι» «ιδιαιτέρως μετά και την πρόσφατη έγκριση του προγράμματος από την ελληνική Βουλή».

Ζούμε σε άλλους κόσμους


Δες την ζωή σου. Δες γύρω σου. Παρατήρησε. Σκέψου τι είδες σήμερα. Στο σούπερ μάρκετ. Είδες ανθρώπους με καλάθια μισοάδεια, να κοιτάζουν τιμές, να συγκρίνουν, να παίρνουν προϊόντα που είναι σε προσφορά, να μετράνε, να υπολογίζουν, να λένε όχι στα πιτσιρίκια τους που ζηλεύουν το αυτοκινητάκι ή τις τσίχλες και το γλειφιτζούρι που βλέπουν στα ράφια. Η επωδός γνωστή. Μπορεί και εσύ να την έχεις πει, όπως κι εγώ. Δεν έχω λεφτά αγάπη μου δεν φτάνουν, άλλη φορά θα το πάρουμε… βγες στην αγορά και θυμήσου πότε ψώνισες κάτι για τον εαυτό σου τελευταία φορά.
Θυμήσου πότε χαλαρά χάζεψες βιτρίνες ζήλεψες κάτι, ένα μικρό-πραγματάκι και χωρίς ενδοιασμούς μπήκες και το αγόρασες. Σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που φούλαρες το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου και δεν έβρισες από μέσα σου την ακρίβεια της βενζίνης. Αναλογίσου πόσες φορές επιθύμησες να βγεις να δεις φίλους που είχες καιρό να ανταμώσεις και έκανες πίσω γιατί δεν είχες ούτε το ελάχιστο στην τσέπη σου, ούτε 10 ευρώ , να πιείς ένα κρασί, ένα καφέ μαζί τους.