Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Σοφία Νικολάου: Tο Avatar της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ηαποκάλυψη για το πρωτοφανές εννιαήμερο ταξίδι στην Κω της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου αλλά και ο επιθετικός τρόπος που επιχειρεί να αναδιπλωθεί, στο νέο της σκάνδαλο, την καθιστά ένα σύμβολο που συμπυκνώνει το ύφος και το περιεχόμενο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύφθηκε, ενέκρινε για τον εαυτό της και την ασφάλειά της παραμονή εννιά ημερών στην Κω για υπηρεσιακούς σκοπούς μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο, χρεώνοντας τους φορολογούμενους για ένα προκλητικό ταξίδι. Προσπαθώντας να συμμαζέψει τα "ασυμμάζευτα", η Σοφία Νικολάου ισχυρίστηκε, κατόπιν εορτής, ότι θα καλύψει το κόστος πέραν του τριημέρου, κάτι που δεν αντέχει σε λογική καθώς έχει ήδη εγκρίνει τη δαπάνη και το κάνει απλώς χειρότερο. Θα αρκούσε μια σιωπηρή ακύρωση του ταξιδιού αλλά επέλεξε να επιτεθεί στον Π. Πολλάκη που αποκάλυψε τα στοιχεία.

Η Νικολάου, έγινε περισσότερο γνωστή μετά την τιμωρητική και εμφανώς εκδικητική μεταχείριση του κρατούμενου-φοιτητή Βασίλη Δημάκη, προκειμένου να παρεμποδίσει με κάθε τρόπο τις σπουδές του αλλά και να τον εξωθήσει στα άκρα. Στην ουσία, φάνηκε πως με κάθε τρόπο ήθελε να ιδεολογικοποιήσει το ζήτημα και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, με την ακραία ρητορική της συσπειρώνοντας την alt right Δεξιά, ως υπερασπιστής της ορμπανικής ατζέντας Νόμου και Τάξης της ΝΔ.