Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Νέα πρόκληση Αμβρόσιου: «Τέχνασμα ο κορονοϊός, όλοι στις εκκλησίες Χωρίς Μάσκα»


Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ξαναχτύπησε, με νέα παραληρηματική ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, σχετικά με τον κορονοϊό. Αυτή τη φορά δεν πρότεινε να πίνουμε αγιασμό σαν φάρμακο αντιμετώπισης και θεραπείας της πανδημίας, αλλά αφού χαρακτήρισε τον Κορονοϊό «τέχνασμα των Σκοτεινών Δυνάμεων» επισήμανε ότι «Τα μέτρα, όπως η μάσκα, η μεταξύ μας υποχρεωτική απόσταση, η απαγόρευση των ιερών Πανηγύρεων και της Λιτανείας των ιερών Εικόνων των Αγίων της Εκκλησίας μας, το κλείσιμο των Ναών, η απαγόρευση της κωδωνοκρουσίας, καθώς επίσης η χρήσις των διαφόρων απολυμαντικών ακόμη και στο Ναό κλπ. κλπ., δηλ. όλα αυτά τα πρωτόγνωρα απαγορευτικά μέτρα, που τώρα πλέον έδεσαν και έγιναν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής, και πάνω από όλα ο φόβος μήπως μολυνθούμε ο ένας από τον άλλο με τον Κορωνοϊό, όλα αυτά, που συνθέτουν την υποκρισία των παραγόντων του Δημοσίου Βίου, είναι σημεία των καιρών! Ένας νέος κόσμος ανατέλλει! Η εποχή του Αντιχρίστου πλησιάζει και εμείς την προγευόμεθα!» χαρακτήρισε τη μάσκα «μια δαιμονική εφεύρεση» και αφού διαβεβαίωσε ότι στο σπίτι του Θεού δεν κυκλοφορούν τα μικρόβια και δεν μεταδίδονται ασθένειες, κάλεσε τους πιστούς «Κάθε απόγευμα να πηγαίνουμε στο Ναό ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ και να ψάλλουμε την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο!»

Η ανάρτηση του Αμβρόσιου από τον ιστότοπό του:

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ!
Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΗΛΘΕ!
ΟΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ!
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ “ΑΡΠΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ” 
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ! 

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου «έκαψε» τη Βραζιλία: Αγγίζουν τους 100.000 πλέον οι νεκροί


Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.154 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 51.603 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, έχει καταγράψει επισήμως πάνω από 2,8 εκατομμύρια μολύνσεις, ενώ ο απολογισμός της υγειονομικής κρίσης έχει φθάσει πλέον συνολικά τους 95.819 νεκρούς.

Ακόμη ένα μέλος της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, το όγδοο κατά σειρά, επιβεβαιώθηκε χθες ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Πρόκειται τον Ζόρζε Ολιβέιρα, τον γενικό γραμματέα της προεδρίας, που εργάζεται πλέον εξ αποστάσεως αφού ενημερώθηκε για τη διάγνωση, σύμφωνα με το γραφείο του. Έγινε το όγδοο από τα 23 μέλη του υπουργικού συμβουλίου που επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκε.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπολσονάρου και η σύζυγός του Μισέλ επίσης προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό. Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου, που υποτιμά εξαρχής τη σοβαρότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζει την COVID-19 «γριπούλα» και προβάλει σθεναρή αντίσταση στην επιβολή περιορισμών για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας ώστε να μην υποστεί πλήγμα η οικονομία, επέστρεψε στα καθήκοντά του και ξανάρχισε τις μετακινήσεις του την 25η Ιουλίου, όταν τεστ στο οποίο υποβλήθηκε επέστρεψε αρνητικό.

Ο «παρ’ ολίγον ανασχηματισμός» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διατήρησε τις εσωτερικές ισορροπίες με το σαμαρικό μπλοκ, ενίσχυσε τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική και έδωσε στην κυβέρνηση "άρωμα" Πισαρίδη, ο μίνι, για την ακρίβεια ο «παρ’ ολίγον ανασχηματισμός» του Κ. Μητσοτάκη.

Ως προς το γεγονός, ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός αφορά τρεις νέους αναπληρωτές και καμία αποχώρηση. Ως προς τα μηνύματα, είναι ένας "ανασχηματισμός Σκυλακάκη", με ψαλίδισμα Σταϊκούρα και Άδωνι, και με… ολίγη από ανακατανομή υφυπουργών», όπως χαρακτηριστικά, σχολίασε καραμανλικό στέλεχος της ΝΔ στο Tvxs.gr.
Για το Μαξίμου ωστόσο πρόκειται για «βελτιωτική αναπροσαρμογή ενός ήδη επιτυχημένου κυβερνητικού σχήματος» και «έμπρακτη απόδειξη της ευελιξίας που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό που αναδιατάσσει την κυβερνητική ομάδα για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις», όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «ύστερα από έναν χρόνο έντονης και αποδοτικής λειτουργίας - διάστημα μεστό από κρίσιμα γεγονότα και αδιαμφισβήτητες εθνικές επιτυχίες- ο πρωθυπουργός προχώρησε στη συμπλήρωση ορισμένων κενών στο κυβερνητικό σχήμα το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και την πολιτική του κατεύθυνση».

Ως προς την ουσία, πρόκειται για μια συντηρητική επιλογή και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τη μορφή, καθώς ζητούμενο είναι η διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με βάση το περίφημο πόρισμα της επιτροπής Πισαρίδη, την οποία αναλαμβάνει μια συγκεκριμένα ομάδα με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη – συνεργάτη άλλοτε του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – με σαφή νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και αντίληψη.