Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

«Ναι, αλλά στην Σοβιετική Ένωση δεν είχαν τζιν και McDonalds…»

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του «αμερικανικού ονείρου». Είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει και αποκαλύπτει, με κραυγαλέο και συνάμα δραματικό τρόπο, τα μεγάλα αδιέξοδά του.

Η ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ λειτούργησε ως θρυαλλίδα για το ξέσπασμα της συσσωρευμένης λαϊκής αγανάκτησης. Μιας αγανάκτησης που υποβόσκει εδώ και χρόνια σε πλατιά τμήματα της αμερικανικής εργατικής τάξης και φτωχά, περιθωριοποιημένα λαϊκά στρώματα. Καθώς σπάζει η φανταχτερή βιτρίνα της υπερδύναμης, της πολυδιαφημισμένης «δημοκρατίας» της «ελεύθερης αγοράς» και των «ευκαιριών», αποκαλύπτεται η πραγματική Αμερική του 21ου αιώνα.

Στις ΗΠΑ του 21ου αιώνα, πάνω από μισό αιώνα μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αφροαμερικανοί πολίτες δολοφονούνται εν ψυχρώ, μέρα μεσημέρι στο κέντρο μεγαλουπόλεων, από αστυνομικούς.

Στις ίδιες ΗΠΑ, τη χώρα όπου σύμφωνα με το μύθο του «αμερικανικού ονείρου» ο καθένας έχει την ευκαιρία «να προκόψει» και να βιώσει την «επιτυχία», υπάρχουν σήμερα πάνω από 45 εκατομμύρια άνεργοι.

Antinews: «Γαλάζιοι» βουλευτές στα κάγκελα, μυστικά ραντεβού και παράπονα σε Καραμανλή και Σαμαρά

Για σοβαρά εσωκομματικά ζητήματα στη ΝΔ αλλά και την κυβέρνηση, δυσαρέσκεια βουλευτών για την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μυστικά ραντεβού και… δελτία παραπόνων σε Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, κάνει λόγο το Antinews, το site που απηχεί τις θέσεις του τελευταίου.

Στο άρθρο με τίτλο «Σε νευρική κρίση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ», αναφέρεται ότι οι «γαλάζιοι» βουλευτές βρίσκονται στα «κάγκελα» «με όλα αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης αλλά και ενδοκυβερνητικά. Τα πηγαδάκια και τα μυστικά ραντεβού μεταξύ τους δίνουν και παίρνουν ανταλλάσσοντας απόψεις για το πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση που βιώνουν».

Ακολουθεί το σχετικό άρθρο:

«Στα κάγκελα βρίσκονται βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με όλα αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης αλλά και ενδοκυβερνητικά.

Τα πηγαδάκια και τα μυστικά ραντεβού μεταξύ τους δίνουν και παίρνουν ανταλλάσσοντας απόψεις για το πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση που βιώνουν.