Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Εργαζόμενοι «18 άνω» για τον Ζακ: Ας μιλήσουμε για τους «κανονικούς»

Για «μια δολοφονία που έγινε σε δυο πράξεις» κάνουν λόγο με αφορμή την υπόθεση Κωστόπουλου σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω - ΨΝΑ, τονίζοντας πως τόσο το λιντσάρισμα όσο κι ο τρόπος αντιμετώπισης του θύματος ως εξαρτημένου από ουσίες δεν αποτελούν μεμονωμένο τραγικό συμβάν στο κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του 18 Άνω αναφέρει:

«Την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2018 γίναμε θεατές ενός φρικιαστικού εγκλήματος στο κέντρο της Αθήνας. Της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, μιας δολοφονίας που έγινε σε δύο πράξεις. Το λιντσάρισμα με το ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου ακολούθησε ένα δεύτερο έγκλημα, ο τρόπος παρουσίασής του σε κάποια ΜΜΕ, που αποτύπωνε αλλά και «ερέθιζε» τα πιο επιθετικά ένστικτα και τις πλέον ρατσιστικές διαθέσεις μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου δεν είναι ένα μεμονωμένο τραγικό συμβάν στο κέντρο της πόλης, αλλά έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς βίαιων, και κάποιες φορές μαφιόζικων πρακτικών, από θεσμικά όργανα, κυκλώματα της αστυνομίας και συχνά από «κανονικούς» πολίτες, ενάντια σε ευάλωτες ή/και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες (πρόσφυγες, άστεγους, τοξικομανείς, ομοφυλόφιλους, ψυχικά πάσχοντες κ.λ.π).

Χίος: επιστολή – απάντηση καταπέλτης Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου στο εξώδικο 1500 γονέων κατά της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων


 
\Η Παγχιοτική Επιτροπή αγώνα, κατέθεσε εξώδικη αναφορά, με την οποία 1500 γονείς ζητούν να εξαιρεθούν τα προσφυγόπουλα από τις δομές υποδοχής και εκπαίδευσης των σχολείων στη Χίο. Με αφορμή αυτή την κίνηση, ο Δ.ντης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Μ. Σκούφαλος, απαντά.
Αγαπητοί κύριοι της αποκαλούμενης Παγχιακής Επιτροπής αγώνα.

Με αφορμή την εξώδική αναφορά γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων Χίου, με πληρεξούσια δικηγόρο γνωστό στέλεχός σας, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Θεωρώ απαραίτητο ως πρόσωπο να δηλώσω ότι αγωνίζομαι από την πρώτη στιγμή για να κλείσει το Hot spot της ΒΙΑΛ, για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από το νησί και τη χώρα, σεβόμενος τα δικαιώματά τους και κυρίως το να τύχουν μιας αξιοπρεπούς ζωής, που τους στερούν οι συμφωνίες κυβέρνησης με την ΕΕ, ΝΑΤΟ και Τουρκίας, ζητήματα για τα οποία δε λέτε ποτέ κουβέντα.

Από τη πρώτη στιγμή που ετέθη το ζήτημα φιλοξενίας στο σχολείο μας προσφυγόπουλων, τόσο εγώ όσο και ο σύλλογος διδασκόντων συναποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων είτε με τη στρατιωτική έννοια είτε με την οικονομική.

Πρόταση Διεθνούς Αμνηστίας για άμεση μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα

«Κανένας υπεύθυνος γονιός δεν θα ρισκάρει να μεταφέρει τα παιδιά του σε μία βάρκα. Είναι απεγνωσμένοι, όπως ήταν οι άνθρωποι στην Ευρώπη το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της
Διεθνούς Αμνηστίας, Κούμι Ναϊντού σε δηλώσεις του σήμερα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στην Ελλάδα.

«Είμαι ένας άνθρωπος που εγκατέλειψε την πατρίδα του στα 22 του για να σπουδάσει. Ηταν τραυματική σαν εμπειρία» συνέχισε ο κ. Ναϊντού. «Κι όταν επιστρέφω σπίτι και συναντώ την οικογένειά μου ξανά, τους φίλους μου, μυρίζω την πατρίδα μου, είναι ξανά τραυματικό. Κανένας δεν θέλει να είναι πρόσφυγας. Η μακροπρόθεσμη λύση στην προσφυγική κρίση, είναι να σπάσουμε τα όρια του διχασμού και να "απομακρύνουμε" τις αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα σταματήσουν οι ένοπλες συγκρούσεις», είπε.