Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Γιώργος Βασιλειάδης: “Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου”


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα εξηγεί στο NouPou ποια είναι η προτεραιότητα του αν καταφέρει να εκλεγεί και το λόγο που ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό.


Eίστε υποψήφιος βουλευτής στoν Νότιο Τομέα. Γιατί να βάλει κάποιος δίπλα στο όνομα σας έναν σταυρό;

Δύσκολη ερώτηση, ιδίως όταν έχει την τιμή και τη χαρά να βρίσκεσαι σε ένα ψηφοδέλτιο με τόσο καλούς και άξιους φίλους και συνοδοιπόρους. Ωστόσο αν θα έπρεπε να βρω δύο λόγους, ο πρώτος θα ήταν για να επιβραβευτεί η δουλειά που έγινε στα δύο κυβερνητικά πόστα τα οποία με τίμησε ο πρωθυπουργός, αρχικά στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στη συνέχεια στον αθλητισμό. Ο δεύτερος λόγος, είναι προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού της χώρας. Σας θυμίζω ότι είμαι ένας από τους υποψήφιους βουλευτές που κατεβαίνουν για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο.


Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε / να συνεχίστε να ασχολείστε με τα κοινά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Ο Αλέκος Παναγούλης απαντά στην αθλιότητα


Ηαθλιότητα της Ακροδεξιάς με στόχο τον Νίκο Βούτση είχε και συνέχεια. Τη σκυτάλη πήρε, χθες, η «Ελεύθερη Ωρα», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Συνεργάτης Απριλιανών και Κυπατζής ο Βούτσης». Στο εσωτερικό, η εφημερίδα αναπαράγει το ίδιο συκοφαντικό κείμενο που ξεκίνησε από το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», με την υπογραφή του Πέτρου Κασιμάτη.
Η γελοιότητα του πράγματος -να γίνονται δηλαδή οι φιλοχουντικοί τιμητές των αντιστασιακών και των δημοκρατών- φτάνει στα όριά της με το χθεσινό αυτό κείμενο. Γιατί η «Ελεύθερη Ωρα» νιώθει υποχρεωμένη να προσθέσει στο τέλος ότι «δεν συμφωνούμε στο σύνολό του με το ρεπορτάζ (σ.σ. το οποίο αναδημοσιεύουν πλήρως), μιας και πολλές πτυχές της Επταετίας έχουν κατασυκοφαντηθεί από τη Μεταπολίτευση». Μ’ άλλα λόγια, κατηγορούμε κάποιον ως συνεργάτη ενός καθεστώτος το οποίο θαυμάζουμε. Η δυστυχία τού να είναι κανείς χουντικός το 2019...

Παπανδρέου «αδειάζει» Φώφη: «Όχι» στη συνεργασία με τη Δεξιά

Σαφείς αποστάσεις από τη θέση της Φώφης Γεννηματά περί παροχής στήριξης σε μια κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω συνέντευξης που παραχώρησε χθες στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, προκαλώντας ερωτήματα για τη συνοχή και τη στάση του ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών. 

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός, απορρίπτοντας τη θέση της προέδρου του κόμματος για συνεργασία με τη ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να συνεργαστούμε με τη Δεξιά», προσθέτοντας πως κεντρική γραμμή του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να είναι να παραμείνει «ανεξάρτητη και ισχυρή αντιπολίτευση». Όπως είπε, αν γίνει ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός με τη συμμετοχή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τότε το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να συμμετέχει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συνεργαστεί μόνο του με τη ΝΔ. 

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος σε εκείνους που κατά την άποψή του έριξαν τη χώρα «στα βράχια», έβαλε με σφοδρότητα κατά του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο κατηγόρησε ότι «οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας με τις λογιστικές αλχημείες και τις απάτες του». Επιπλέον, «έβαλε στο κάδρο των ευθυνών» και τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι το 2012 οδήγησε τη χώρα σε εκλογές για το κέφι του. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου το 2015, μιλώντας για τον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο καταλόγισε «ανοησίες» και «δήθεν μαγκιές». Αίσθηση προκάλεσε σε σχολιαστές το γεγονός πως δεν αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο εξάλλου έχει μιλήσει με ιδιαίτερα θετικά λόγια και στο παρελθόν, χαρακτηρίζοντάς τον «χαρισματική προσωπικότητα».