Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Αδειάζει η Ιερά Σύνοδος την ελληνική «τζιχάντ»

Σε ανακοίνωσή της για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τονίζεται ότι η ίδια η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων και κηρύγματα μίσους, ενώ επί αιώνες κηρύσσει την αγάπη, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Της Αντας Ψαρρά

Η Ιερά Σύνοδος, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συζήτησε σε δύο συνεδριάσεις το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και εξέδωσε ανακοίνωση με τις προτάσεις και αντιρρήσεις της. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να σκεπάσει τις μισαλλόδοξες σκοταδιστικές ακροδεξιές κραυγές ορισμένων μητροπολιτών, που έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας».