Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Πολάκης «κράζει» Άδωνη για τα... πεντάευρα: «Βρε απερίγραπτε, δεν ντρέπεσαι;»


Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μαζεύει πεντάευρα την ώρα που ο κόσμος πεθαίνει από κορονοϊό, πραγματοποιεί ο Παύλος Πολάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, καυτηριάζει σε εντονότατο ύφος την απόφαση του Γεωργιάδη να διαφημίσει εν μέσω πανδημίας διαδικτυακό πρόγραμμα Αρχαίων Ελληνικών με κόστος… «μόνον 5 ευρώ» της Ελληνική Αγωγής. 


Η Κούβα στέλνει γιατρούς εκεί που η Δύση ρίχνει βόμβες


'Οταν τον Νοέμβριο του 2018 ο ακροδεξιός νοσταλγός της χούντας, Ζαϊχ Μπολσονάρο, λίγο πριν ορκιστεί πρόεδρος της Βραζιλίας, κατηγορούσε τους χιλιάδες Κουβανούς γιατρούς που προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στα πιο φτωχά στρώματα του βραζιλιάνικου λαού... ως «τρομοκράτες», ενώ, όταν ανέλαβε την προεδρία, τους απέλασε ως «πράκτορες», ποτέ δεν φανταζόταν, ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις τον Μάρτιο του 2020, θα τους εκλιπαρούσε να επιστρέψουν, αδυνατώντας να τα βγάλει πέρα με την πανδημία του κοροναϊού.

Μέσα σε πέντε χρόνια μέχρι και την απέλασή τους, σχεδόν 20.000 Κουβανοί γιατροί παρείχαν ιατρική φροντίδα σε περισσότερα από 113 εκατομμύρια ασθενείς στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο, περισσότεροι από 11.000 γιατροί βρίσκονταν στη χώρα όταν ο Μπολσονάρο εκτόξευε τις κατηγορίες του.

Η Βραζιλία δεν είναι η μόνη χώρα που ωφελήθηκε από το θρυλικό ιατρικό πρόγραμμα της Κούβας, το οποίο εδώ και δεκαετίες προσφέρει αφιλοκερδώς πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και έκτακτες, σε όλον τον πλανήτη, με έμφαση της αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και τα ανεπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη.

Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του στρατού στην απαγόρευση κυκλοφορίας!

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο "επιστράτευσης" των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση αυστηρού περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων του πληθυσμού της χώρας άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο "Θέμα".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή τις εικόνες που είδαμε σε παραλίες και δεδομένου ότι όσο περνούν οι ημέρες η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, τόνισε;

«Ο Ελληνας πειθαρχεί; Αν για παράδειγμα οι πολίτες δεν δείξουν την πειθαρχία που πρέπει ποιο είναι το επόμενο στάδιο; Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων; Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες πειθάρχησαν στη συντριπτική τους πλειονότητα. Η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση. Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη. Οι πολίτες πειθάρχησαν και πειθαρχούν όταν αντιλαμβάνονται ότι τα προτεινόμενα είναι προς το συμφέρον τους. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους κάνει να το αντιληφθούν. Το επαναλαμβάνω, μίλησαν απλά, λογικά οι υπεύθυνοι άνθρωποι, εννοώ οι ειδικοί. Μίλησε ως ηγέτης ο πρωθυπουργός. Ψύχραιμα, συνετά, ανθρώπινα. Πείσαμε γιατί επικοινωνήσαμε.»

Η βιοπολιτική της επιδημίας

Η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που υιοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις -άλλες γρήγορα και βίαια, άλλες σταδιακά και ήπια- επιβάλλουν την αυστηρότερη δυνατή πειθάρχηση της συμπεριφοράς και εκτεταμένο έλεγχο όλων των πλευρών της ζωής.
Η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που υιοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις -άλλες γρήγορα και βίαια, άλλες σταδιακά και ήπια- επιβάλλουν την αυστηρότερη δυνατή πειθάρχηση της συμπεριφοράς και εκτεταμένο έλεγχο όλων των πλευρών της ζωής. Εντατικοποιούν σε πρωτοφανή βαθμό την άσκηση εξουσίας που ονομάστηκε βιοεξουσία και επιτελείται μέσω των στρατηγικών της βιοπολιτικής.

Η βιοπολιτική αποτελεί τον γενικό τρόπο άσκησης της εξουσίας στον ύστερο καπιταλισμό. Και την περίοδο της επιδημίας η άσκηση της πολιτικής επί της ζωής γίνεται ολοφάνερη. Αλλά με εξαίρεση δύο εξαιρετικά άρθρα του Κύρκου Δοξιάδη, η άγνοια της θεωρίας δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην κατανόηση της κατάστασης. Στην Ελλάδα λέγονται πολλά για το δίκαιο, τα δικαιώματα, το Σύνταγμα, αλλά πολύ λίγα για την εξουσία.

"Μειώστε μισθούς και συντάξεις"

Και βγάλτε στο σφυρί τη Δημόσια Περιουσία - Οι απαιτήσεις
της Μέρκελ για να συμφωνήσει σε οικονομική βοήθεια, διαλύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αντιστέκονται σθεναρά η Γερμανία και οι πλούσιες χώρες του Βορρά στην έκδοση ομολόγου για την ενίσχυση των εύθραυστων οικονομιών του Νότου που έχουν ισοπεδωθεί από τη γενικευμένη κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Το Βερολίνο εκβιάζει ανοιχτά τις χώρες του Νότου με εφιαλτικά μνημόνια προκειμένου να εξασφαλίσουν βοήθεια υπό τη μορφή δανείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Βερολίνο θεωρεί ότι η έκδοση ευρωοομολόγου συνιστά αμοιβαιοποίηση του χρέους κάτι που θεωρεί απαράδεκτο ο πλούσιος Βορράς.

Γι΄ αυτό η σύγκρουση ανάμεσα στον πλούσιο Βορρά και τον φτωχό Νότο που έχει εξασφαλίσει τη συμμαχία της Γαλλίας αναμένεται να πάρει δραματικές διαστάσεις στη νέα Σύνοδο Κορυφής.

Ακόμα και οι συντηρητικοί πρωθυπουργοί όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούν απαράδεκτη τη στάση της Μέρκελ διαπιστώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδείχτηκε στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής κατώτερη των προσδοκιών.

Με ένα μεγάλο χειροκρότημα και αντάρτικα τραγούδια το αντίο στον Ήρωα Μανώλη Γλέζο

Με παρατεταμένο χειροκρότημα και με τραγούδια: έτσι αποχαιρέτησε η Ελλάδα τον μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο... Ψυχή Βαθιά και Καλό Κατευόδιο σύντροφε

“Στις παραμονές των εκτελέσεων, στις παραμονές από κάθε μάχη, μαζευόμαστε και κουβεντιάζαμε. Και λέγαμε: Εάν εσύ ζεις, μη με ξεχάσεις. Εάν εσύ δε σε βρει το βόλι, όταν συναντάς τους ανθρώπους στο δρόμο, θα λες καλημέρα κι από μένα. Κι όταν πίνεις κρασί θα πίνεις κρασί κι από μένα. Κι όταν ακούς τον παφλασμό των κυμάτων, θα τον ακούς και για μένα. Κι όταν ακούς τον άνεμο, να περνάει μέσα από τα φύλλα, κι ακούς το θρόισμα του ανέμου, θα το ακούς και για μένα. Κι όταν χορεύεις, θα χορεύεις και για μένα!"

Μανώλης Γλέζος, 9/9/1922 - 30/3/2020

Ντροπή: Ο Πέτσας αποφασίζει για δωρεάν σποτ αλλά ο Δημητριάδης τα πληρώνει


Παρά την απόφαση του κυβερνητικού εκπροσώπου για «δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων» που αφορούν τον κορονοϊό, ο «επιτελάρχης» του Μαξίμου άνοιξε την κάνουλα του κρατικού χρήματος όχι για μισθούς, μάσκες και τεστ, αλλά για τα φίλια ΜΜΕ δίχως κανείς να απαντά στο γιατί επιλέχθηκε η εταιρία επικοινωνίας, Initiative.

Στις 15/3 δημοσιεύτηκε η απόφαση του Στέλιου Πέτσα: «Δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς». Στην απόφαση σημειώνεται πως τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί υποχρεούνται να μεταδίδουν «ενημερωτικά μηνύματα, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID -19». Προβλέπεται δε μεγάλη συχνότητα προβολής των μηνυμάτων, ενώ ορίζεται και ότι «η μετάδοση διενεργείται δωρεάν και απαλλάσσεται από κάθε τέλος». Μάλιστα, αναφέρεται ότι για όσα Μέσα δεν εφαρμόζουν την απόφαση προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα.

Η απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ: