Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η ομιλία του Παπανδρέου σημάνει εκλογές

Τον Μάρτιο ένας από τους δυο, δεν θα είναι στην βουλή και πιθανότατα ο ογκοδέστερος.
Φωτιές στη συγκυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ ανάβει ο Γιώργος Παπανδρέου, με σκληρή επίθεση που πραγματοποίησε σε ανοιχτή ομιλία του .

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη στην www.efsyn.gr

Συγκεκαλυμμένα αλλά ταυτόχρονα σφοδρά πυρά εναντίον της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την οποία κατηγόρησε για απουσία στρατηγικής, εξαπέλυσε από το Ηράκλειο ο Γιώργος Παπανδρέου. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα αμφισβήτησε ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θέτοντας ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με τη φράση: «Ας τα συζητήσουμε όλα, ας κριθούν και ας αμφισβητηθούν όλα. Δομές, λειτουργία, πρόσωπα». Ακόμη, κατέθεσε πρόταση για τη διοργάνωση «θεσμικά οργανωμένης και ουσιαστικής δημόσιας συζήτησης για το χρέος» υπό την εποπτεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Στο πλαίσιο ομιλίας του για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τα 50 χρόνια από την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου, ο πρώην πρωθυπουργός, όπως είχε γράψει στο σημερινό της φύλλο η «Εφ.Συν.» προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για τη δικομματική, καθώς και για τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη, γεγονός που δεν αποκλείεται να επιφέρει τριγμούς και νέο κύκλο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου.