Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Γεννιούνται για να υποφέρουν: Βιομηχανία πειραμάτων σε σκυλιά στις ΗΠΑ

Τα πειράματα σε ζώα συνεχώς αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι περίπου 61.000 σκύλοι χρησιμοποιήθηκαν στις Η.Π.Α. για πειράματα μόνο το 2016 ενώ ο συνολικός αριθμός των ζώων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μεγαλύτερος από 820.000.

Μαριάνθη Πελεβάνη
Ενδεικτικά, πριν λίγες μέρες, η εταιρία Rejuvenate Bio του φημισμένου συνθετικού βιολόγου Τζορτζ Τσερτς που ασχολείται με την βιο-αναγέννηση με στόχο να αυξήσει τη διάρκεια ζωής ανέφερε ότι τα πειράματα με σκύλους προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό. Συγκεκριμένα και σύμφωνα επίσης με την επιθεώρηση Technology Review του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (το γνωστό MIT) αποκαλύπτεται ότι τα πειράματα γίνονται σε σκύλους Μπιγκλ (Beagle).


Σύμφωνα με τον Τσερτς ακόμη και αν τελικά αποδειχθεί ότι η μέθοδος αντιγήρανσης που αναπτύσσουν δεν λειτουργήσει στον άνθρωπο φαίνεται ότι λειτουργεί στους σκύλους και άρα μπορεί να αξιοποιηθεί εμπορικά και όχι μόνο σε αυτόν τον τομέα. Έγινε μάλιστα γνωστό ότι οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις έχουν έρθει σε επαφή με τη Rejuvenate Bio για την ανάπτυξη σκύλων που θα έχουν ιδιαίτερες ικανότητες οι οποίες θα βοηθούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.