Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το τέλος της αληθινής δημοσιογραφίας ανοίγει το δρόμο του Ντόναλντ Τραμπ προς τη νίκη;

Του Νίκου Σταματάκη* 

Τρεις μόλις εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές έχει ήδη αναδειχθεί ένας βέβαιος χαμένος. Πρόκειται για την παραδοσιακή δημοσιογραφία η οποία είναι κλινικά νεκρή, περιτυλιγμένη με πέπλο υποκρισίας και οριστικά υποταγμένη στον κομματισμό, (φαινόμενο πολύ οικείο σε μας τους Ελληνες, που το ονομάσαμε «στρατευμένη» δημοσιογραφία). 

Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ (με σημαιοφόρο την απαράδεκτη ΝΥ Τάιμς η οποία κατέρχεται πλέον τάχιστα στο επίπεδο της «Αυγής» και του «Ριζοσπάστη») διέβησαν τον Ρουβίκωνα και μετατράπηκαν σε κομματικά φερέφωνα. Ενώ λοιπόν μαίνεται το σύμπαν από τις απανωτές αποκαλύψεις των wikileaks όπου:

1) Αποδεικνύεται η ταύτιση των συστημικών ΜΜΕ και των υπευθύνων της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι (έσχατο σημείο καταισχύνης η «διόρθωση» των συνεντεύξεων της υποψήφιας πριν τη δημοσίευσή τους).

2) Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το «Ιδρυμα Κλίντον» όπου μεταξύ άλλων το Κατάρ έδωσε $1 εκατομμύριο «δωράκι» γενεθλίων στον ανεκδιήγητο Μπιλ, ποιος ξέρει με τι ανταλλάγματα από την Χίλαρι, και οι «φίλοι του Μπίλ» («FOB») λυμαίνονται την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους της Αϊτής τσεπώνοντας δεκάδες εκατομμύρια.