Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Από το «πούλα φρίκη» στον ρατσιστικό κανιβαλισμό


Πάνω στο πτώμα ενός βρέφους έστησαν «χορό» η εγκληματική ανευθυνότητα των ειδικών που έδωσαν στο πιάτο το «πούλα φρίκη» σε ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία το σέρβιραν χωρίς κανένα πρόβλημα. Επόμενο ήταν να έρθει στον απάνθρωπο «χορό» και η πιο σκάρτη εκδοχή του ανθρώπινου είδους: Οι ρατσιστές και οι φασίστες. 

O πατέρας του βρέφους, φεύγοντας από τη ΓΑΔΑ, ευχαρίστησε εκείνους «που βοήθησαν να λάμψει η αλήθεια». «Δυστυχώς κάποιοι έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα (…) Καταλαβαίνω ότι λάθη γίνονται, όμως δεν έπρεπε κάποιοι να βιαστούν στην υπόθεση αυτή». Είπε ότι δεν θέλει να κάνει μήνυση σε κανένα (διαβάστε σχετικά εδώ)

Πρόκειται για τον άνθρωπο που μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν το «ξένο» «τέρας» που κακοποίησε σεξουαλικά το 11μηνών παιδί του. Το βρέφος από τη Συρία έχασε τη ζωή του και οι γονείς του βρέθηκαν «στο σκαμνί» της δημόσιας διαπόμπευσης, χωρίς να υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα των σχετικών ερευνών. Είναι οι ίδιοι γονείς, από τη Συρία, που έπρεπε παράλληλα να αντιμετωπίσουν τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας του μωρού τους. 

Γιατί εξελίχθηκε αυτός ο ρατσιστικός κανιβαλισμός; Εκφράστηκε η άποψη περί σεξουαλικής κακοποίησης από έναν από τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή χτες. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, μιλώντας σε τηλεοπτικά ΜΜΕ (ΑΝΤ1, OPEN κ.α) υποστήριξε ότι πρώτη φορά είδε «τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία». Έκανε και πάλι λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης». Όλα αυτά ενώ αναμενόταν σήμερα η επίσημη έκθεση της νεκροτομής. 

Παρέμβαση Τσίπρα για προστατευμένους μάρτυρες: Υπεύθυνος για την εκτροπή ο Μητσοτάκης

Την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με στόχο να αποκαλυφθούν τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος να καταγγείλει υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας καθιστά απόλυτο υπεύθυνο για αυτή την εκτροπή τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμάρα, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη». 

«Τεράστιες ευθύνες» αποδίδει, ωστόσο, και στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς, όπως τονίζει, η αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση μιας επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, γίνεται με τη δική του κάλυψη και ανοχή.

16 Φεβρουαρίου 1943: Η μεγάλη σφαγή στο Δομένικο Ελασσόνας!


Το Δομένικο Ελασσόνας είναι ένα από τα χωριά της πατρίδας μας, που μαρτύρησε την εποχή της γερμανικής και ιταλικής κατοχής και το οποίο, ενώ ξεχωρίζει για την μακραίωνα ιστορία του (6800 π.Χ. ως σήμερα), εν τούτοις παραμένει άγνωστο στους πολλούς Έλληνες -τους μακράν και τους εγγύς. Και θα παρέμενε έτσι, αν δεν το έβγαζε στην επιφάνεια η εθνική υπερηφάνεια και ο ηρωισμός των κατοίκων του, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στην επέλαση του Άξονα (1943) και υποκείμενο σε αιματηρές θυσίες...
Ήταν Φεβρουάριος του 1943 όταν έφθασε η πληροφορία στο αρχηγείο των ανταρτών του ΕΛΑΣ -που είχαν έδρα την ΟΞΙΑ- ότι οι Ιταλοί κατακτητές, ορμώμενοι από Λάρισα και Ελασσόνα, θα έκαναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον Όλυμπο. Έτσι οι αντάρτες αποφάσισαν να τοποθετήσουν στον δημόσιο δρόμο (Λάρισας-Ελασσόνας) ενέδρα και να τους χτυπήσουν!


Τρία τμήματα ανταρτών συγκεντρώθηκαν στην θέση ΜΑΥΡΙΤΣΑ (μεταξύ Δομένικου και Μυλόγουστας). Στις 10 το πρωί κάνει την εμφάνισή της η ιταλική φάλαγγα 6 αυτοκινήτων, με 130 Ιταλούς στρατιώτες περίπου και δύο προπορευόμενους μοτοσικλετιστές, κινούμενη προς Ελασσόνα. Η μάχη άρχισε και με τα πρώτα πυρά ο ένας μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο άλλος κατόρθωσε να διαφύγει προς τον Τύρναβο όπου και ειδοποίησε για ενισχύσεις. Σε λίγο εμφανίστηκαν ιταλικά αεροπλάνα, που είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λάρισας και πετώντας χαμηλά βομβάρδιζαν θέσεις των ανταρτών, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν προς τα ορεινά. Οι απώλειες των Ιταλών ανήλθαν στους 9 νεκρούς -μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός που υπέκυψε στα τραύματά του στη Λάρισα- ενώ των ανταρτών μόνο στους 2 τραυματίες. Ορισμένοι κάτοικοι του Δομένικου έφυγαν αλλά οι περισσότεροι έμειναν.

Παρέμβαση Παπαγγελόπουλου: “Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis”


Επιμένει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνοντας λόγο για δωροδοκία Έλληνα πολιτικού από την Novartis, με αφορμή έγγραφο που όπως λέει, «καταχωνιάστηκε από την Ελένη Ράικου».

Με δήλωσή του ο Δημ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι «από δημοσιεύματα του τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράικου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν «καταστράφηκε» από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Από δημοσιεύματα του Τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράϊκου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν “καταστράφηκε” από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis. Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον Τύπο έχουν στρατευθεί στον βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης».

Το έγγραφο