Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ψηφίστηκε ο νόμος S510 στην Αμερική που απαγορεύει την ελεύθερη καλλιέργεια φυτών




Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικροκαλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια.

Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες...

PSI: Μια απάτη που ψάχνει νομιμοποίηση



Του Γ. Βαρουφάκη

Εν αρχή ην η Απόλυτη Άρνηση. Αργότερα, η Άρνηση άρχισε να υποχωρεί κάτω από το βάρος της Πραγματικότητας. Υποχωρούσε όμως βασανιστικά αργά με αποτέλεσμα, όσο πέρναγε ο χρόνος, η Ελλάδα να απολέσει την όποια δυνατότητα είχε να ανακάμψει προτού να καούν πολλά «χλωρά» μαζί με τα «ξερά». Οι αντοχές της Άρνησης της Πραγματικότητας οδήγησαν στην μεταλαμπάδευση της Κρίσης σε όλη την ευρωζώνη, μετατρέποντας προβλήματα ρευστότητας σε πτωχεύσεις αρχικά στην Ιρλανδία, αργότερα στην Πορτογαλία κ.ο.κ. Ακόμα και σήμερα, η Άρνηση καλά κρατεί. Ίσως όμως το ελληνικό PSI να αποτελέσει τον προάγγελο του τέλους της. Αν όχι, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς πως η ευρωζώνη θα επιβιώσει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Απόλυτη Άρνηση ξεκίνησε πριν δυο χρόνια με εκείνο το τριπλό Nein την εποχή που η ελληνική οικονομία μπήκε στην σκοτοδίνη του δημόσιου χρέους, της ύφεσης και της στάσης επενδύσεων: Nein στην διάσωση, nein σε σοβαρή μείωση επιτοκίων, nein στο κούρεμα (ή αναδιάρθρωση ή μερική στάση πληρωμών).

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Ναυάγιο PSI: το μη χείρον βέλτιστον

http://www.protagon.gr
Όλοι αγωνιούν για το PSI+. Εύχονται να πάει καλά, να ανακουφιστεί έτσι το ελληνικό δημόσιο χρέος, να πάρουμε πάλι την «δόση» μας και τον Μάρτιο να κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα ώστε να «σωθεί» άλλη μια φορά η χώρα.
Στο προηγούμενο κείμενό μου εδώ στο protagon, εξήγησα γιατί θεωρώ το PSI+ μια απάτη που απεγνωσμένα ψάχνει νομιμοποίηση. Εμμένω σε αυτά που έγραφα εκεί (τα οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες μέρες από τον διεθνή τύπο, βλ. εδώ καιεδώ). Παρά την «συμφωνία» που μάλλον θα ανακοινωθεί (με φανφάρες πανομοιότυπες με εκείνες που ακολούθησαν τις καταστροφικές Συνόδους-Συμφωνίες της 21η Ιουλίου, της 26η Οκτωβρίου και της 9η Δεκεμβρίου), θα πρόκειται περί νεκρού γράμματος: Τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα ξετυλιχθεί ένα κρυφό, παρασκηνιακό δράμα καθώς η ΕΕ και το ΔΝΤ θα διεξάγει μια νέα σειρά διαπραγματεύσεων με τις σκιώδεις τράπεζες (τα hedge funds) τα οποία θα απαιτούν ίδια μεταχείριση των ελληνικών ομολόγων τους με τα ομόλογα που κρατά η ΕΚΤ, και η οποία απαιτεί την εξαίρεσή τους από οιοδήποτε κούρεμα. Εν κατακλείδι, το PSI+ είτε συμφωνηθεί είτε όχι δεν θα φέρει τις «ανάσες» που έχει ανάγκη το δημόσιο χρέος χωρίς να εμπλέξει όλη την Ευρώπη σε μια μεγάλη περιπέτεια που δεν αξίζει τον κόπο.

ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Τόσα χρόνια στην Ελλάδα και οι Αλβανοί ΕΜΑΘΑΝ.....ΓΖ


Βίντεο όπου εικονίζεται πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μπερίσα να λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματία τον οποίο είχε βοηθήσει να αναλάβει δημόσια έργα μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό KLAN στην Αλβανία φέρνοντας στο φως άλλη μία υπόθεση διαφθοράς. Πρωταγωνιστής είναι ο πρώην υπουργός Ντρίταν Πρίφτι. Η συναλλαγή έγινε μέσα στο σπίτι του υπουργού που εικονίζεται να δέχεται και να μετράει τα χρήματα που του δίνει ο ανώνυμος επιχειρηματίας.
Ο ίδιος ο Πρίφτι πριν από ένα χρόνο είχε δώσει στη δημοσιότητα άλλο βίντεο όπου εικονιζόταν ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα να του ζητάει να παρέμβει ώστε να ευνοηθεί συγκεκριμένη εταιρεία κατά τη διάρκεια διαγωνισμού για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού.

Η φωτογραφία που συγκλόνισε τον κόσμο

Η πραγματικά συγκινητική αυτή φωτογραφία κάνει εδώ και μερικές ώρες το γύρο του παγκόσμιου ιστού, μέσα από κοινωνικά δίκτυα, ιστοσελίδες και blogs.
Ένας άστεγος σε κάποια γωνιά του κόσμου, καθισμένος καταγής, κρατά τρυφερά στην αγκαλιά του έναν αδέσποτο σκύλο.
Κοιμούνται κάτω από την ίδια κουβέρτα. Μοιράζονται ο ένας τη ζεστασιά του σώματος του άλλου. Ίσως μοιράζονται και τα όνειρά τους.
Το σίγουρο είναι ότι μοιράζονται την ίδια μοίρα. Στο δρόμο, στο κρύο, στο περιθώριο… Έχουν, όμως, ο ένας τον άλλον…
Από τις εικόνες που αδυνατίζουν τις λέξεις, συγκεντρώνει χιλιάδες likes, shares και retweets.