Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μία πραγματικά όμορφη ιστορία

Τσόμσκι: Καταστρέφουν την Ελλάδα οι πολιτικές της ΕΕ

«Οι πολιτικές της ΕΕ καταστρέφουν την Ελλάδα» λέει σε συνέντευξή του ο Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι, υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει πιεστεί παραπάνω από όσο μπορεί να αντέξει, αλλά υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ελληνική κοινωνία πάσχει από σοβαρές δυσλειτουργίες, όπως η γραφειοκρατία και η φοροδιαφυγή, από τις οποίες δεν έχει ακόμη καταφέρει να απαλλαγεί.
Χωρίς να καταλογίζει κακή πρόθεση στην ΕΕ, ο Νόαμ Τσόμσκι διαπιστώνει ότι οι πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί «καταστρέφουν την Ελλάδα». Μπορεί αυτό να μην γίνεται εσκεμμένα, διευκρινίζει, παρόλα αυτά οι χώρες οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή, εξαιτίας αυτών των τακτικών.

Όταν δεν είσαι βολευτής: Βουλευτής χαρίζει τον μισθό του σε ίδρυμα και τους αστυνομικούς φρουρούς σε ΑΤ της περιοχής του !


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ Β κεφαλαίο !
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς προσφέρει κάθε μήνα το μισθό του (τον δεύτερο) που κερδίζει από τη θέση που κατέχει στον ιδιωτικό τομέα, στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα".
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς μας εκπλήσσει θετικά με τις πρωτοβουλίες του.
Αρχικά, αρνήθηκε να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο και τώρα δεν δέχεται ούτε την προσωπική φρουρά που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.
Αντ' αυτού, ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, οι δύο προβλεπόμενοι για την ασφάλειά του αστυνομικοί να προστεθούν στη δύναμη του Α.Τ. Αλιάρτου.
http://news247.gr/

Είναι η παγίδα της λιτότητας, ηλίθιοι. Του Σ. Κούλογλου


Δεν έχει μεγάλη σημασία το εύρος των ρωγμών στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Κάτι που ξεκίνησε σαν κινήσεις εντυπώσεων μετεξελίχθηκε σε δημόσια αντιπαράθεση, καθώς η ΔΗΜΑΡ θέλει να εμφανιστεί συνεπής με τις διακηρύξεις της, τουλάχιστον για τα εργασιακά, ενώ ο κ. Σαμαράς ανυπομονεί να "κάνει το μάθημα του", που λέει και η κυρία Μέρκελ. Σίγουρα οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για τον ειδικό λογαριασμό και το προτεκτοράτο, είναι μερικές δόσεις οξυγόνου στο ΠΑΣΟΚ που αργοπεθαίνει. Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.
Το κύριο άρθρο των σημερινών New York Times, με αφορμή τις νέες δυσφημιστικές κορώνες του Ρόμνει που δήλωσε στο προχθεσινό debate ότι δεν θέλει οι ΗΠΑ να καταντήσουν σαν την Ελλάδα, έχει ακριβώς ως θέμα τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην χώρα.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Στο όνομα του κέρδους των πολεμικών βιομηχανιών,των πρώτων υλών, του γεωπολιτικού ελέγχου, της εκμετάλλευσης των λαών, Αμήν

Όλο το παρασκήνιο της σύσκεψης των αρχηγών Η έκκληση Σαμαρά, το τηλεφώνημα στον Βενιζέλο και το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών


Διπλή εμπλοκή σημειώθηκε αιφνιδιαστικά την Τρίτη στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή της κυβέρνησης αλλά και με πιθανές ευρύτερες περιπλοκές για το πολιτικό σύστημα.
Οι αλλαγές που προτείνει η τρόικα στα εργασιακά θέματα αλλά και ο ειδικός λογαρισμός ο οποίος ζητείται από τους δανειστές μας μέσω του οποίου θα γίνεται διαχείριση πόρων του ελληνικού κράτους (πχ. ποσοστό του ΦΠΑ) δυσχεραίνουν τους χειρισμούς σε επίπεδο αρχηγών αλλά ενισχύουν και τους προβληματισμούς των βουλευτών ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.
Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, σε ένα δραματικό τηλεοπτικό μήνυμα διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι το μόνο κριτήριο του στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Πρόσθεσε επίσης ότι κοιτάζει μόνο μπροστά και ότι ζητεί τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. «Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!», δήλωσε.

Αντ. Σαμαράς: Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε - Τι λένε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Πως σχολιάζουν το μήνυμα κύκλοι ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.


λλα στην αυλή; Εγώ! Με σκούπα πολλαπλών εφαρμόγων της Kärcherwww.karcher.gr
«Θα σώσουμε την Ελλάδα, όσοι το τολμήσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμα του απόψε μετά τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Επισήμανε ότι γνωρίζει τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα και «επί τρεις μήνες καθημερινά αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες διαπραγματευόμαστε σκληρά».

Και δεύτερο κορίτσι στο στόχαστρο των Ταλιμπάν


Η έφηβη Χίνα Χαν λέει οτι δέχεται απειλές γιατί υπαρσπίζεται την εκπαίδευση των γυναικών. Οι πακιστανικές αρχές έχουν αυξήσει την ασφάλεια που παρέχουν σε μια έφηβη από την επαρχία Σαβάτ, στο βορειοανατολικό Πακιστάν, έπειτα από τις νέες απειλές που διατύπωσαν εναντίον της οι Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος....Η Χίνα Χαν ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνεται στον κατάλογο στόχων των Ταλιμπάν, μόλις δύο εβδομάδες αφού η ισλαμιστική οργάνωση αποπειράθηκε να δολοφονήσει την 14χρονη πακιστανή Μαλάλα Γιουσουφζάι.
«Το κορίτσι βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ και της παρέχουμε ασφάλεια», δήλωσε ο πακιστανός υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ στους δημοσιογράφους, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

«Κάτω τα χέρια από την άρση της αναστολής των κατασχέσεων και δημοπρασιών της πρώτης κατοικίας»


Λούκα Κατσέλη

Δελτίο τύπου για την περιοδεία της προέδρου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκας Τ. Κατσέλη στην Πάτρα και τη Ναύπακτο στις 22/10/2012.
Την προειδοποίηση «κάτω τα χέρια από την άρση της αναστολής των κατασχέσεων και δημοπρασιών της πρώτης κατοικίας» απεύθυνε η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη σε δημόσιες παρεμβάσεις της στην Πάτρα και τη Ναύπακτο, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τις πιθανές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν οι φημολογούμενες παρεμβάσεις της Τρόϊκας για αλλαγές στον Νόμο για τα υπερχρεωμένα Νοικοκυριά.

Το έγγραφο ντοκουμέντο του Σόιμπλε που ζητά "γη και ύδωρ" από την Ελλάδα.


Αυτό είναι το κείμενο του Σόιμπλε
'Έγγραφο φωτιά αποκαλύφθηκε από την Ιπποκράτους το οποίο θέτει θέμα ειδικού λογαριασμού που θα ελέγχεται από τους διεθνείς πιστωτές.
Το κείμενο που απεστάλη απο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην ελληνική κυβέρνηση και στο οποίο...
δεν αναγράφεται ημερομηνία, επισημαίνει ότι "για να ενισχυθεί η αξιοπιστία, πρέπει να υιοθετηθεί μία πολιτική που θα βασίζεται αυστηρά σε κανόνες δημοσιονομικής πολιτικής. Οι αποκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος θα εξισορροπούνται μέσω εσωτερικών προσαρμογών"
Οι παρακάτω ενέργειες, αναφέρει το κείμενο, θα πρέπει να εφαρμοστούν πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης:

Ο Τρελός που φώναζε στους δρόμους

Του Νίκου Γεωργαντώνη

Ο αέρας λυσσομανούσε… η μπόρα ξέσκιζε, ορμούσε στα παράθυρα των κλεισμένων σπιτιών… Ο τρελός… περπατούσε στους δρόμους χαμένος… κουρελής με τα ρούχα του λιωμένα, ξεχασμένος απ’ το σπίτι των ανθρώπων… χωρίς ζεστασιά. Περπατούσε αργά, βαριά· ταραγμένος… μέσα στη νύχτα… και τη θύελλα. Προσπαθούσε να βρει τον δρόμο της επιστροφής… το φως της τσακισμένης ψυχής του κόσμου…

«Θέλω να γίνω άνθρωπος.» φώναζε στους έρημους δρόμους.
«Θέλω να ξεσκίσω τις σάρκες ανήμερων θηρίων!» κραύγαζε θυελλώδης κι αναστάτωνε τη ναρκωμένη φύση.
«Θέλω ν’ ανάψω μια φωτιά… Θέλω να βάλω φωτιά! στην κολασμένη γη των ανθρώπων…» έλεγε και σήκωνε το βλέμμα του ψηλά στους ουρανούς, μήπως και τον ακούσουν και τον βοηθήσουν κι αστράψουν έναν κεραυνό… Να πέσει στη γη των ανθρώπων…

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι εγώ Τι είναι τελικά η αγορά της ελεύθερης οικονομίας


Του Βασίλη Κρεμμυδά

Εγω φεύγω για Κριστιάνο. Επίτηδες αρχίζω έτσι για να ψάχνεστε ποια είναι αυτή η χώρα, αυτή η πόλη όπου σκοπεύω να πάω· δεν «πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν» - έχουμε πει: να γελάμε και λίγο -, στη Μαδρίτη θα πάω. Σε αυτήν την πόλη ζει και εργάζεται ο κ. Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε όσους δεν τον ξέρουν τον συστήνω αμέσως: ποδοσφαιριστής σπουδαίος, Πορτογάλος στην εθνικότητα, κάπου στα 25, ψηλός, ωραίος λένε, βάζει πολλά και ωραία γκολ - εγώ προτιμώ τον Μέσι και τα δικά του γκολ, δεν θα το πω όμως στον Κριστιάνο - και η αμοιβή του είναι αντίστοιχη της αξίας του.
Το είπα αυτό χωρίς να ξέρω τι θα πει, χωρίς να ξέρω πώς αποτιμώνται οι αξίες· η αξία τού από προχθές μακαρίτη Χόμπσμπομ είναι μεγαλύτερη από του Κριστιάνο Ρονάλντο ή συμβαίνει το αντίστροφο; Γιατί ο μακαρίτης Χόμπσμπομ αποκλείεται να είχε εισόδημα από τις δουλειές που έκανε (διδασκαλία, διαλέξεις, πώληση βιβλίων) 72.000 ευρώ την ημέρα! Μάλιστα, αυτό είναι το ημερομίσθιο του κ. Κριστιάνο Ρονάλντο· μην το προσπερνάτε, διαβάστε, παρακαλώ, ξανά τον αριθμό: όσα παίρνω εγώ ως σύνταξη σε τρία χρόνια, δηλαδή σε 1.095 ημέρες, ο 25χρονος Ρονάλντο τα παίρνει σε μία.

Ιντριγκες


Του Δημήτρη Μητρόπουλου

ΔΕΝ έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε μια από τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές του Σαββατοκύριακου, έβαλε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο που ήταν Δεκέμβριος του 2011 και ο αρχηγός λεγόταν Γιώργος Παπανδρέου. Η χθεσινή μεθοδολογία ήταν περίπου η ίδια με δύο διαφορές: η εκπομπή παιζόταν καθημερινή και ο αρχηγός λέγεται Βαγγέλης Βενιζέλος.
ΟΙ προβληματισμοί του περασμένου Δεκεμβρίου αφορούσαν τη διακυβέρνηση Παπανδρέου - και είχαν στοιχείο mea culpa. Οι τρέχοντες προβληματισμοί αφορούν θέματα στρατηγικής. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η αγωνία είναι κοινή: αφορά το μέλλον όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά του πολιτικο-κοινωνικού χώρου που εκφράζει. Αυτός πάει να χαθεί ανάμεσα στους κόκκινους του ΣΥΡΙΖΑ και τα μαύρα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.