Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αυτό, τους τρομάζει…

 Κατερίνα Μπρέγιαννη, απο την Αυγη...

Όλα τα αθέμιτα μέσα, όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, εντός και εκτός Ελλάδας, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, αναλυτές, δημοσκόποι, καναλάρχες έχουν σπεύσει στη στήριξη του Σαμαρά. Με τα χιλιοειπωμένα ψευδοδίλληματα περί σταθερότητας – αστάθειας, αλλά και εξόδου από το ευρώ επιχειρείται η τρομοκράτηση του εκλογικού σώματος, με σκοπό την υφαρπαγή, για άλλη μια φορά, της πολυπόθητης ψήφου…

Παλαιοκομματικά εργαλεία μαζί με νέα εφευρήματα ανασύρονται από το οπλοστάσιο της χειραγώγησης κοινού. Η καταστροφολογία για την οικονομία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ακολουθούν οι θρήνοι για τις δήθεν επιτυχίες που θα χαθούν, το «πλεόνασμα» της αφαίμαξης και της εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού για το οποίο, δεν ντρέπονται να πανηγυρίζουν.
Μια γρήγορη σταχυολόγηση όσων ακούσαμε το τελευταίο διάστημα της προεκλογικής περιόδου περιλαμβάνει:

Δούρου: Αναπτυξιακό πρότυπο για την Αττική με έμφαση στην εργασία

Η εργασία και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η αξιοποίηση της γνώσης, της καινοτομίας και του πολιτισμού, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο σχέδιο της «Δύναμης Ζωής» για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Αττική, το οποίο παρουσίασε την Παρασκευή υποψήφια περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Η Ρ. Δούρου, παρουσίασε τις χρηματοδοτικές προτεραιότητες και τους αναπτυξιακούς άξονες του προγράμματος, καθώς και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων. Έμφαση δίνεται στην εργασία και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και στην αξιοποίηση της γνώσης, της καινοτομίας και του πολιτισμού, μέσα στην κοινωνία, τη συμμετοχή των πολιτών και τη σύνδεση αγροτών, παραγωγών, συνεταιρισμών και επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η αντιμετώπιση της ανεργίας, σύμφωνα με το σχέδιο της «Δύναμης Ζωής», θα επιτευχθεί μέσα από την αναχαίτιση των απολύσεων και των λουκέτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την καταγραφή των ανέργων ανά κλάδο και ειδικότητα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως και από ειδικά σχέδια δράσης για τις ευπαθείς ομάδες, γεγονός που θα έχει άμεση και έμμεση επίδραση στην ανάπτυξη.

Τώρα εξαφανίστε τους

Αυτοί που εξαπάτησαν το λαό και εκλέχτηκαν υποσχόμενοι άκρως αντίθετα πράγματα με αυτά που έκαναν μετέπειτα ως κυβέρνηση.

Αυτοί που με την ίδια ευκολία που μείωναν μισθούς και συντάξεις των πεντακοσίων ευρώ και καταργούσαν επιδόματα, παράλληλα, διέγραφαν στα μουλωχτά, με κρυμμένες τροπολογίες, χρέη εφοπλιστών και πετρελαιάδων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτοί που ξεπούλησαν για ψίχουλα στους ολιγάρχες φίλους τους την περιουσία του λαού: κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες τράπεζες, δημόσια γη.

Αυτοί που προωθούν την τσιμεντοποίηση των παραλιών μας.

Αυτοί που με αντισυνταγματικές επιστρατεύσεις διέλυαν απεργίες εργαζομένων του δημόσιου τομέα, αλλά και του ιδιωτικού, των ναυτεργατών, που απεργούσαν επειδή ζητούσαν από τους εφοπλιστές τα δεδουλευμένα τους

Γαμnμέvε νοικοκυραίε.

 Σε ξέρω καλά.
Είσαι εσύ που όταν τα παιδιά στο διπλανό σπίτι γιόρταζαν με δυνατές μουσικές και γέλια, φώναζες τους μπάτσους γιατί τάραζαν τη νεκρική γαλήνη σου.
Είσαι εσύ που όταν η μπάλα των παιδιών έπεφτε στην αυλή σου δεν την έδινες ποτέ πίσω.
Είσαι εσύ που όταν βλέπεις νέους γύρω σου να φιλιούνται και να ερωτεύονται, μιλάς για "κατάντια της νεολαίας".
Είσαι εσύ που όταν οι εργάτες απεργούν, δηλώνεις υποταγή στον προιστάμενο τρίβοντας τα χέρια σου.
Είσαι εσύ που δεν πουλιέσαι μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη τιμή.

Γαμnμέvε νοικοκυραίε.
Πάνω στη σιωπή σου γεννήθηκε αυτό το τέρας.
Όπου και να πάω σε βρίσκω μπροστά μου και δεν μπορώ πια ούτε να γελάσω μαζί σου, ούτε να σε λυπηθώ.
Σαράντα χρόνια νύχτα χρέωσε τα όνειρα των παιδιών η "δουλίτσα" σου και το "σπιτάκι" σου.