Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Επίθεση δέχθηκε η εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη


Φωτεινή Λαμπρίδη
ΗΕισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα, η οποία, είχε συγκλονίσει με την αγόρευσή της στη δίκη Τοπαλούδη, δέχθηκε χθες βράδυ επίθεση στην οδό Ευελπίδων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του tvxs.gr. Η ίδια, είχε πει σε οικεία της πρόσωπα, ότι δεχόταν απειλές εδώ και μέρες και είχε ειδοποιήσει τις αρχές.

Γείτονες της εισαγγελέως, είπαν στο tvxs.gr πως είδαν έντρομη την κα Δόγκα, χτυπημένη στο κάτω χείλος και με παραμορφωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Σε σημείο, πολύ κοντά στο σπίτι της εισαγγελέως, άνδρες της ομάδας Δίας περικύκλωσαν και συνέλαβαν άνδρα που επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η εισαγγελέας μιλούσε έντονα στους αστυνομικούς, λέγοντας: «Δύο μέρες σας καλώ και δεν δώσατε σημασία» και ζήτησε να πάρουν τηλέφωνο τον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Η Αρ. Δόγκα, οδηγήθηκε με συνοδεία αστυνομικού στο σπίτι της, ενώ άγνωστα παραμένουν για την ώρα τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

Ως εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη, η κα Δόγκα είχε κάνει μια εξαιρετικά συγκινητική αγόρευση για την αποτρόπαια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας. Η αγόρευση είχε διχάσει, προκαλώντας θετικά σχόλια από πολίτες στα social media αλλά και επικρίσεις από συναδέλφους της νομικούς αλλά και τον κ. Ακη Σκέρτσο, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.

Ευκλ. Τσακαλώτος: «Να ορίσουμε τι είναι ριζοσπαστικό στο σήμερα»


«Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα, ότι παραποιεί τα γεγονότα, ότι εξωραΐζει την πραγματικότητα, ότι συσκοτίζει τις προθέσεις της και την μεροληψία της υπέρ των πλούσιων και δυνατών», τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ενώ σε άλλη ερώτηση επισημαίνει: «Εφ' όσον συνεχίζει τις ίδιες πολιτικές η κυβέρνηση της ΝΔ, οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια, de facto ή de jure»

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Συντονιστή Οικονομικού Κύκλου, στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»:

-Θα ξεκινήσω με ένα θέμα που πήρε μεγάλες διαστάσεις. Τελικά είναι πολιτικοί απατεώνες ή όχι οι κυβερνώντες;

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα, ότι παραποιεί τα γεγονότα, ότι εξωραΐζει την πραγματικότητα, ότι συσκοτίζει τις προθέσεις της και την μεροληψία της υπέρ των πλούσιων και δυνατών. Βέβαια αυτά δεν είναι καινούρια. Επαναλαμβάνονται από το σύστημα του -παλαιού- δικομματισμού διαχρονικά. Άλλα λένε στην αντιπολίτευση και άλλα κάνουν στην κυβέρνηση. Αποκαλυπτική είναι η στάση της στην εξωτερική πολιτική. Μακεδονομάχοι με περικεφαλαίες πέρυσι, παραδοχή (αρχικά;) της ιστορικής σημασίας της συμφωνίας των Πρεσπών αυτή τη βδομάδα. Τα ίδια και στο μαξιλάρι των 37 δισ.