Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Η ανάπτυξη ήρθε: 12.000 ευρώ για κοπή βασιλόπιτας στο υπουργείο του Βορίδη



Εποχές προ του 2009 θυμίζει η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαθέσει περί τα 12.000 ευρώ για την κοπή βασιλόπιτας. Ναι καλά ακούσατε, 12.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεώργιος Στρατάκος.
«Εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους ( 12.000,00 €) δώδεκα χιλιάδες Ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδικός φορέας 1029 - 101. - 0000000 , Λογαριασμός 2420906001- οικ. έτους 2020 για την “ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2020» επισημαίνεται στη σχετική απόφαση.
Η διάθεση 12.000 ευρώ για την κοπή βασιλόπιτας δεν πέρασε απαρατήρητη από την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία ανάρτησε την σχετική απόφαση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και σχολίασε:

H κυρία Σακελλαροπούλου, το λιβάνισμα, η ουσία



Το λιβάνισμα είναι τόσο μάταιο όσο και το ανάθεμα. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό το γνωρίζει και ο κ.Μητσοτάκης. Οπωσδήποτε το γνωρίζει η κυρία Σακελλαροπούλου. Και σίγουρα το ξέρουν και τα εξ επαγγέλματος λιβανιστήρια που θέλουν να παριστάνουν ότι «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή». 

Το λιβάνισμα ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό του ονόματος της νέας Προέδρου.

Πρώτη αφορμή ότι είναι… γυναίκα. Αλλά τι άλλο μπορεί να κρύβει αυτή η σαγήνη που επιδεικτικά δηλώνουν ορισμένοι ότι τους προκάλεσε ο πρωθυπουργός εκ του γεγονότος ότι επέλεξε γυναίκα αν όχι ότι, τελικά, στο δικό τους έκπληκτο σύστημα αξιών, η γυναίκα μπορεί να μοιάζει πολύ με τον… άνθρωπο;

Τόσο γλείφτες είναι που ούτε καν περνάει από το μυαλό τους: Αυτό το λίγωμα των επαίνων τους ότι «είναι γυναίκα» δεν συνιστά αναγνώριση. Το αντίθετο: Συνιστά μέγιστη προσβολή προς τις γυναίκες.

Ουσιώδη Συστατικά του Φασισμού


Η κατάχρηση του όρου φασισμός καθιστά δυσχερή την συναγωγή ερμηνευτικών γενικών κριτηρίων. Βέβαια, είναι προτιμότερο να τον ψάχνει κανείς παρά να τον παραμελεί. Έτσι κι αλλιώς, η ερμηνεία των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων απαιτεί οξυδερκή εξέταση μέσα σε συγκεκριμένα ιστορικά και κοινωνικά πλαίσια.

Όμως, ας ταλαιπωρήσω λίγο τους δύσπιστους: Ο φασισμός είναι η πολιτική οργάνωση που συμπύκνωσε τις τρομακτικές δυνατότητες της δυτικής κυριαρχίας, του αποικισμού και του ιμπεριαλισμού, επιβάλλοντας ταυτόχρονα έναν εργαλειακό ορθολογισμό που χαρακτήριζε ανέκαθεν την κεφαλαιοκρατική παραγωγή και την αστική κοινωνία ως κοινωνία της αγοράς.

Εσύ δύσπιστε ταλαντεύεσαι; Θέλεις να αμυνθείς με τρόπο μυωπικό αμφιβάλλοντας για όσα γράφω; Ή μήπως θέλεις να παραμείνεις αξιοπρεπώς στο άρθρο, να το προχωρήσεις και να σκεφτείς τα απόβλητα της σοφίας μου που θα σου παρουσιάσω;

Ό,τι κι αν αποφασίσεις, εγώ θα αποτολμήσω το άνοιγμα και θα ανακατέψω πολλές αλυσίδες ιδεών για να φτάσω σε μια αλήθεια.

Την δική μου!

Τελεία και παύλα!