Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ο Σάκης Τορουνίδης Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ν Αιτωλ νίας στον Αχελώο

Ποσοστό 170% για τη ΝΔ προβλέπει νέα δημοσκόπηση, πιθανό να γίνει και πρωθυπουργός άλλων χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογικό ποσοστό 170% και αυτοδυναμία με 655 έδρες προβλέπει για τη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση της Metron ParalysisΕκλογικό ποσοστό που αγγίζει το 170% του εκλογικού σώματος προβλέπει μία νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Paralysis, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζει προβάδισμα 145% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία με 655 έδρες.
Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης πώς ο μόνος τρόπος πλέον να χάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επικείμενες εκλογές είναι να δείρει γριούλα στο Σύνταγμα, ενώ ταυτόχρονα κλωτσάει ένα κουτάβι φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ».
Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά, αν επαληθευτούν, είναι πιθανόν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον αρχηγό της ΝΔ αφού, σύμφωνα με συνταγματολόγους, θα πρέπει να γίνει και πρωθυπουργός τουλάχιστον άλλης μίας χώρας ώστε να απορροφηθούν οι επιπλέον βουλευτές.
Πηγές κοντά στη Νέα Δημοκρατία τονίζουν ότι ήδη γίνονται συζητήσεις με γειτονικές χώρες για να αναλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ και εκεί την πρωθυπουργία, με πιθανότερη την Κύπρο.
Ωστόσο δεν αποκλείουν και κάποια από τις βαλκανικές χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στα δύο πόστα, και με την ευκαιρία να αγοράζει φτηνή βενζίνη και χαρτικά για τη χώρα, κάθε φορά που επιστρέφει στην Αθήνα.


https://tovatraxi.com/politics/pososto-170-gia-th-nd-problepei-nea-dhmoskophsh/#.XR-Ly3UzbeQ


Δήλωση για τις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ψήφος υποστήριξης στον «Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία».

Στέφανος Τζουμάκας

Όλες και όλοι την Κυριακή συμμετέχουμε στις Εθνικές εκλογές. Πρόκειται για μια κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση.
Θέλουμε να αναδειχθούν πολιτικά πρώτη δύναμη, οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις που έχουν ως κύριο και βασικό εκφραστή τους, τον «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».
Με τη ψήφο μας την Κυριακή, παίρνουμε θέση για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα από τη Δευτέρα.
Δίνουμε ψήφο υποστήριξης προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση που θέλει σχέδιο και μακροχρόνια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, για την ανάκτηση της πολιτικής ισοτιμίας της χώρας.
Παίρνουμε θέση απέναντι στο σύστημα ολιγαρχία, καναλάρχες και «εκφωνητές» που παριστάνουν τους αρχηγούς κομμάτων, επιδιώκοντας με κάθε μέσο να ανακόψουν τον προοδευτικό και δημοκρατικό δρόμο της χώρας.
Η χώρα -εξ αιτίας τους- ζει στο βιοτικό επίπεδο του 1977, έχασε το 30% του εθνικού της πλούτου, έχασε πάνω από 300 χιλιάδες επιχειρήσεις, έχασε πάνω από ένα τρις σε εμπορικές αξίες, το 80% των Ελλήνων έχασαν το 60% των εισοδημάτων τους. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έφυγαν στη μετανάστευση. Οι εν λόγω ηγεσίες οδήγησαν την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στη λίστα των φτωχών χωρών της Ένωσης με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Οι ηγεσίες του πρώην Πασοκ και της Δεξιάς με τις πολιτικές επιλογές τους την περίοδο 2010-2014, γύρισαν τη χώρα σαράντα και πλέον χρόνια πίσω και προκαλούν σήμερα και πάλι τη νοημοσύνη μας.
Η δημοκρατική απάντηση είναι να ξανά να ηττηθεί αυτό το βλαπτικό σύστημα. Ξανά να τους στείλουμε στην αντιπολίτευση.

Τα «παιχνίδια» στο Ελληνικό

Στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τους όρους πολεοδόμησης για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό (οι οποίοι συμπίπτουν με το masterplan της επένδυσης) προχώρησε, όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί, η κυβέρνηση.

Λίγη ώρα αργότερα όμως η εταιρεία Lamda Development έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία χαρακτήριζε «απροσπέλαστο εμπόδιο» την κατά το νόμο γνωμοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού για τις μελέτες στο Ελληνικό.

Σταθάκης-Φλαμπουράρης: Oι μάσκες έπεσαν


«Μέχρι χθες ο κ. Μητσοτάκης, με την ανοχή του κ. Λάτση, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν εκδίδει τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό, και υποστήριζε ότι αυτός, εάν εκλεγεί, θα τις βγάλει αμέσως. Τώρα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις, η εταιρεία του κ. Λάτση καταγγέλλει ότι εμποδίζουμε το έργο, που στην πραγματικότητα εμείς ολοκληρώσαμε και με δική της ευθύνη κωλυσιεργεί τόσους μήνες. Οι μάσκες έπεσαν» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος Σταθάκης.

Η ΚΟΚ­ΚΙ­ΝΗ ΡΟΖΑ , ΜΙΑ ΚΟΜ­ΜΟΥ­ΝΙ­ΣΤΡΙΑ ΔΑ­ΣΚΑ­ΛΑ


Η Ρόζα Ιμ­βριώ­τη γεν­νή­θη­κε στην Αθήνα το 1898. Σπού­δα­σε στη Φι­λο­σο­φι­κή Σχολή της Αθή­νας κι αρ­γό­τε­ρα με­τεκ­παι­δεύ­τη­κε στο Βε­ρο­λί­νο και το Πα­ρί­σι. Από το 1920-1930 υπη­ρέ­τη­σε ως φι­λό­λο­γος σε διά­φο­ρα Γυ­μνά­σια. Το 1924, κα­τη­γο­ρή­θη­κε για τον τρόπο που δί­δα­σκε το μά­θη­μα της Ιστο­ρί­ας στο Μα­ρά­σλειο Δι­δα­σκα­λείο , με βάση την υλι­στι­κή θε­ω­ρία, κι αυτό έγινε αφορ­μή να ξε­σπά­σουν τα «Μα­ρα­σλεια­κά», που είχαν στόχο και τον αγώνα του Εκ­παι­δευ­τι­κού Ομί­λου για την κα­θιέ­ρω­ση της Δη­μο­τι­κής γλώσ­σας , στον οποίο εντά­χθη­κε η Ρόζα, κά­νο­ντας μια προ­σω­πι­κή πο­λι­τι­κή επι­λο­γή, και εκεί συ­νερ­γά­στη­κε με τον με­γά­λο δά­σκα­λο Δ. Γληνό. Για τη δράση και τις από­ψεις της πλή­ρω­σε με την από­λυ­σή της αλλά στη συ­νέ­χεια επα­νήλ­θε την εκ­παί­δευ­ση. Το 1934 έγινε η πρώτη γυ­ναί­κα γυ­μνα­σιάρ­χης και το 1936 ίδρυ­σε το Πρό­τυ­πο Ει­δι­κό σχο­λείο Αθη­νών στην Και­σα­ρια­νή, όπου συ­νερ­γά­στη­κε με δια­πρε­πείς δα­σκά­λους και ψυ­χο­λό­γους. Στα χρό­νια που δί­δα­ξε στα σχο­λειά και στο Ει­δι­κό σχο­λείο η Ρόζα απέ­δει­ξε έμπρα­κτα τη θέση της για μια αν­θρω­πι­στι­κή παι­δεία που έχει ανά­γκη το σύ­νο­λο του λαού. Στο βι­βλίο της «Αν­θρω­πι­στι­κή Παι­δεία- Γε­νι­κή και πο­λυ­τε­χνι­κή μόρ­φω­ση» γρά­φει ότι « ο γνή­σιος αν­θρω­πι­σμός ξα­να­δί­νει στον άν­θρω­πο εκεί­νο που του ανή­κει, την αν­θρω­πιά του, τα δι­καιώ­μα­τά του και την αξιο­πρέ­πεια της προ­σω­πι­κό­τη­τάς του».

«Ο πλη­θυ­σμός δεν εφάνη άξιος της επι­δει­χθεί­σης εμπι­στο­σύ­νης»


Μνή­μες Εθνι­κής Αντί­στα­σης: Προ­κή­ρυ­ξις διοι­κη­τού Φρου­ρί­ου Κρή­της, Μπρώ­υ­ερ. Ο Γερ­μα­νός διοι­κη­τής ανέ­φε­ρε λοι­πόν την 5η Ιου­λί­ου 1943:

«ΚΡΗ­ΤΕΣ! Από της ανα­λή­ψε­ως των κα­θη­κό­ντων μου ως διοι­κη­τού του Φρου­ρί­ου Κρή­της επέ­δει­ξα ένα­ντι του πλη­θυ­σμού την με­γα­λυ­τέ­ραν συ­μπά­θειαν, εν τη ελ­πί­δι μιας ει­λι­κρι­νούς στά­σε­ώς του και πα­ρέ­σχον συ­νε­χώς σει­ράν ευ­νοϊ­κών μέ­τρων. Παρ’ όλα ταύτα, κατά την νύκτα της 4 προς την 5 Ιου­λί­ου, έλαβε χώραν σει­ράν ενερ­γειών από σχε­δί­ου, ενα­ντί­ον εγκα­τα­στά­σε­ων του Γερ­μα­νι­κού στρα­τού, καθ’ ας εφο­νεύ­θη είς Γερ­μα­νός στρα­τιώ­της και ετραυ­μα­τί­σθη είς Ιτα­λός τοιού­τος.

Διά του τρό­που τού­του, ο πλη­θυ­σμός δεν εφάνη άξιος της επι­δει­χθεί­σης εμπι­στο­σύ­νης. Επει­δή οι δρά­σται, δεν ηδυ­νή­θη­σαν να δια­πρά­ξουν τας ενέρ­γειας ταύ­τας σα­μπο­τάζ, είμη μόνον διά της υπο­στη­ρή­ξε­ως ενός τμή­μα­τος του πλη­θυ­σμού, διέ­τα­ξα τα κά­τω­θι:

1) Η αστυ­νο­μι­κή ώρα εις ολό­κλη­ρον την νήσον, κα­θω­ρί­ζε­ται από της εκ­δό­σε­ως της πα­ρού­σης και μέχρι νε­ω­τέ­ρας δια­τα­γής, από της 21ης – 4.30 ώρας. Τα κέ­ντρα δέον να κλεί­νουν κατά την 20.00 ώραν.
2) Οι κι­νη­μα­το­γρά­φοι, κλεί­ο­νται μέχρι νε­ω­τέ­ρας δια­τα­γής διά τον αστι­κόν πλη­θυ­σμόν.

3) Αι άδειαι των ερ­γα­τών, οί­τι­νες ειρ­γά­ζο­ντο εις Γερ­μα­νι­κάς υπη­ρε­σί­ας και οι οποί­οι είχον λάβει άδειαν θε­ρι­σμού, ανα­κα­λού­νται.

Κανιβαλικές νεοδημοκρατικές προθέσεις

Γράφει ο mitsos175

Ο πρώτος νόμος του Κούλη είναι γνωστός. Αν ο Μητσοτάκης πάρει την εξουσία, θα καταργήσει το Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Ο δεύτερος νόμος που θα φέρει η ΝΔ ποιος θα είναι;
Η κατάργηση των συντάξεων και των επιδομάτων; Η κατάργηση των αργιών; Η κατάργηση του μισθού και η επαναφορά της δουλείας; 

Σίγουρα όλα αυτά και άλλα πολλά, όπως το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, οι διώξεις, η άγρια καταστολή, οι μίζες και τα ρουσφέτια (μόνο στα βαφτιστήρια) θα είναι στο μενού της Νέας Δικτατορίας.
Φυσικά, άλλο οι πραγματικές προθέσεις τους -τις οποίες για ευνόητους λόγους δεν κάνουν γνωστές- και άλλο τι τελικά θα κατορθώσουν.
Η ΝΔ έρχεται για να πηδήξει. "Έρχεται π0%*$α". Να δούμε όμως σε ποιανού οπίσθια θα μπει. 

Χάρη στις τούμπες του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ αναστήθηκε. Έτσι ο Κούλης είναι έτοιμος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Ένα κατάδικό του Μνημόνιο, πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα.
Ένα Μνημόνιο που θα κάνει επιτέλους την Ελλάδα "Γη Μαδιάμ". Ένα καταγάλανο Μνημόνιο αφιερωμένο στα γαλάζια πρόβατα, που ψηφίζουν στις 7 τοχασάπη. 
"Φρεσκοκομμένος κιμάς εργαζόμενου, συνταξιούχος λουκάνικο, φιλέτο άνεργου και μπριζόλα μετανάστη". Κρέατα για κάθε κανίβαλο. 

Ο «πίνακας» του Μακεδονικού και η βουβαμάρα στη ΝΔ


Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψη του Tvxs.gr.

Εσχάτως πληροφορηθήκαµε ότι ο πρόεδρος της Ν∆ -εφόσον το κόµµα του κερδίσει τις εκλογές και ο ίδιος ορκιστεί πρωθυπουργός- θα διακοσµήσει το γραφείο του µε έναν ωραίο µπλε πίνακα που τώρα απολαµβάνει στα κεντρικά της Πειραιώς. ∆εν είναι κακό να αναφέρεται και σε τέτοια θέµατα, ιδίως όταν ερωτάται σχετικά. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να είναι αποστειρωµένα πρόσωπα που κινούνται µέσα σε γυάλες, έχοντας άγνοια των διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία, αλλά πρέπει να είναι κανονικοί άνθρωποι.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως ο κ. Μητσοτάκης τα τελευταία 24ωρα δεν έχει πει ούτε µία κουβέντα για τις αποκαλύψεις περί το Μακεδονικό που αφορούν τη διακυβέρνηση Καραµανλή και τις επιστολές που έφευγαν µε πυκνή συχνότητα από το γραφείο του προς αξιωµατούχους των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και ποιος δεν πήρε γράµµα από τον πρώην πρωθυπουργό για την αποδοχή της ονοµασίας Μακεδονία-Σκόπια, µε πρώτο και καλύτερο τον Μπους: Σρέντερ - Γερµανός καγκελάριος, Θαπατέρο - Ισπανός πρωθυπουργός, Γιούνκερ - πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συµβουλίου, Ρεν -Επίτροπος Οικονοµικών, Σολάνα - επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ.

Α. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη: Προσκλητήριο ενότητας για τη μεγάλη ανατροπή

«Ένα μόνο μήνυμα σας φέρνω από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη χώρα και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά η ανατροπή έχει ήδη αρχίσει. Το βλέπω στο πλήθος και στο πάθος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ('Α Προβλήτα). Πρόσθεσε πως αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ότι γι' αυτό κάποιοι δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη την κάλπη, καθώς «ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμη τη τελευταία του λέξη». Ο λαός θα αποφασίσει πώς και με ποιους θέλει να προχωρήσει την επόμενη 4ετία, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι χρειάζονται αυτή τη νίκη οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι διανοούμενοι, όλοι εκείνοι που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο, όλοι οι μη προνομιούχοι. Αυτό διότι, σημείωσε, «μόνο λίγους μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μετά τις πρώτες ανάσες που πήραμε ελεύθεροι, θα ήταν αδιανόητο να επιτρέψουμε να μας βουλιάξουν πάλι στην ασφυξία του χτες, στο βυθό του ΔΝΤ, των μνημονίων και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού κατεστημένου που μας χρεοκόπησε και που τώρα ζητάει πίσω τα κλειδιά της χώρας».

Ο λαός έχει και μνήμη και κρίση και θα πετύχει τη μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία του

Ηράκλειτος: μοιραίοι και άβουλοι οι πολλοί

Ηράκλειτος ο Εφέσιος ⁓540 ‒⁓480 π.Χ.

Οι πολλοί, οι άριστοι και οι φιλόσοφοι

§1
Εισαγωγικά ‒ κείμενο ‒ μετάφραση

Ι. Εισαγωγικά:

α) Ο Ηράκλειτος συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός από τους πιο σημαντικούς στοχαστές ανάμεσα στους Προσωκρατικούς αλλά και ανάμεσα στο σύνολο των στοχαστών έως σήμερα. Η σπουδαιότητά του, στον κύκλο των Προσωκρατικών, είναι ευθέως ανάλογη με την εκπληκτική άνθηση της σκέψης που βρίσκουμε στα σωζόμενα αποσπάσματα των μεγάλων εκείνων στοχαστών, ομαδοποιημένων ως Προσωκρατικών. Με την ευκαιρία αξίζει να τονιστεί ότι η εν λόγω ομαδοποίηση δεν πρέπει να νοείται ως μια συμπερίληψη διανοητών με ομοιογένεια στον τρόπο και τα περιεχόμενα του στοχασμού τους, στον τρόπο ζωής, σε χρονολογικές και γεωγραφικές ομοιότητες. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο συνιστούν τα πρώτα γενναία βήματα, αλλά εξίσουανυπέρβλητα μέχρι τις ημέρες μας, του φιλοσοφικού στοχασμού, αλλά και της ιστορίας των επιστημών. 

Συνέντευξη Που Σκάει Γάιδαρο...

Μια καταπληκτική συνέντευξη δόθηκε στον Σκάει Γάιδαρο (και δεν λέω το skai_xeftilesγιατί ενοχλεί τον Παπαχελά) από τον Αλέξη Τσίπρα στους εκπρόσωπους της ΝΔ την νύφη Κοσιώνη και τον ανεξάρτητο Παπαχελά.

Συγγνώμη, δεν είναι νύφη, είναι δημοσιογράφος. Και τα γέλια από το Φάληρο ακούστηκαν μέχρι την Αλεξανδρούπολη. 
Δυόμιση ώρες και δεν βρέθηκε λίγος χρόνος να ρωτήσουν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.
Ή για τα έργα που έκανε. Και όταν ο Τσίπρας άρχισε να λέει για τα έργα του Πολλάκη και του Ξανθού στην Υγεία, ο μεν Παπαχελάς έτρωγε τα ανύπαρκτα μουστάκια του η δε νύφη, σόρυ η δημοσιογράφος, του την είπε: Δεν σας ρώτησα εγώ για το έργο του Πολλάκη.
Τι μας νοιάζει τι έργο έκανε; Εμείς απλά θέλουμε να σε φέρουμε σε δύσκολη θέση. Ούτε μας ενδιαφέρει να ενημερωθούν οι θεατές. 
Να κάνουμε κίτρινη προπαγάνδα θέλουμε.
Και περιχαρής ο Γιαννακίδης, αναφώνησε από το facebook: Αυτή είναι δημοσιογραφία, έτσι πρέπει να γίνονται οι ερωτήσεις.
Μόνο που είμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, και οκ να μας πει για το κότερο, αλλά μήπως να μας πει και για το αφορολόγητο; Για το ασφαλιστικό; Για τους μισθούς; Για τους φόρους; 

Δικαστής έδειξε επιείκεια σε 16χρονο κατηγορούμενο για βιασμό γιατί είναι από “καλή οικογένεια”

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι το θύμα θα πρέπει να ενημερωθεί ότι αν προχωρήσει την υπόθεση και συνεχίζει να κατηγορεί τον δράστη, θα του καταστρέψει τη ζωή.
July 4, 2019 - 10:02 pm

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχει βρεθεί τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ ένας δικαστής λόγω της υπερβάλλουσας επιείκειας που είχε δείξει σε έναν 16χρονο, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό το 2017 ενός συνομήλικου του κοριτσιού σε πάρτι, καταγράφοντας μάλιστα και την πράξη του σε βίντεο. Ο δράστης διέδωσε στη συνέχεια το βίντεο, γράφοντας “Όταν η πρώτη φορά που κάνεις σεξ είναι βιασμός”.

Ο εν λόγω δικαστής ονόματι Τζέιμς Τροϊάνο είχε δηλώσει ότι ο κατηγορούμενος “προέρχεται από μια καλή οικογένεια”, παρακολουθεί ένα “εξαιρετικό σχολείο” και έγραψε καλά στις εξετάσεις για την είσοδό του στο κολέγιο. Όλα αυτά ως επιχειρήματα για να υποστηρίξει ότι η υπόθεση πρέπει να εξεταστεί από δικαστήριο ανηλίκων, όπως αναφέρουν και οι NY Times.

Είχε επισημάνει μάλιστα ότι οι εισαγγελείς πρέπει να εξηγήσουν στο θύμα και την οικογένειά του ότι αν προχωρήσουν την υπόθεση θα καταστρέψουν τη ζωή του δράστη. “Είναι ξεκάθαρα υποψήφιος όχι απλά για ένα κολέγιο αλλά για ένα καλό κολέγιο”, είχε πει ο Τροϊάνο, απορρίπτοντας πέρσι την πρόταση της εισαγγελίας να δικαστεί ο 16χρονος ως ενήλικας. Είχε τονίσει, επίσης, ότι δεν επρόκειτο για βιασμό και αναρωτιόταν αν ήταν σεξουαλική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι ο βιασμός είναι επίθεση με απειλή όπλου από άγνωστο στο θύμα, δράστη.

Η Μακρόνησος κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Μακρόνησος κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος
Η κήρυξη ολόκληρου του νησιού ως αρχαιολογικού χώρου ολοκληρώνει το πλέγμα της διαχρονικής προστασίας των ανθρωπογενών της Μακρονήσου από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 4/7/19 από το υπουργείο Πολιτισμού, αρχαιολογικός χώρος κηρύχθηκε με ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (02/07/2019) ολόκληρη η Μακρόνησος, ύστερα από πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που διεξάγει στο νησί τα τελευταία χρόνια έρευνες πεδίου.

Η Μακρόνησος, γνωστή ως πεδίο δραματικών στιγμών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, προστατεύεται από την ελληνική πολιτεία ήδη από το 1989, όταν κηρύχθηκε εξ ολοκλήρου ως ιστορικός τόπος, ενώ τα κατάλοιπα των στρατοπέδων του νησιού κηρύχθηκαν αυτομάτως ως διατηρητέα κτήρια (ΦΕΚ 436/Β/1989).

Επιπροσθέτως, για την προστασία των καταλοίπων της σύγχρονης ιστορίας θεσμοθετήθηκαν από το 1995 ειδικές χρήσεις γης (ΦΕΚ 895/Δ/1995).

Στο ψηφοδέλτιο Βαρουφάκη πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, επί Σαμαρά, που εκβίαζε εργαζόμενους


Το ΜεΡΑ25 με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε βουλευτικές εκλογές.
Ο τέως «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας είχε στόχο να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του με έμπειρα πρόσωπα που η επαγγελματική τους διαδρομή συνδέεται με τομείς που η κοινωνία έχει πληγεί, ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης.
Μια τέτοια επιλογή, είναι και αυτή του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ -πνευμονολόγου, Γεώργιου Βεργούλα, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός μεγαλωμένος στις γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου, διετέλεσε διοικητής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και πολιτεύεται με το ΜεΡΑ25 στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.


ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΡΓΟΥΛΑ.....

Πρώτον, ότι ήταν διοικητής επί Σαμαρά, άρα προέρχεται είτε από ΝΔ είτε από ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον, οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ, ζητούσαν τότε την απομάκρυνση του, όπως διαβάζουμε στο σχετικόάρθρο

Σήμερα 11/09 πραγματοποιήθηκε συνέλευση όλου του προσωπικού (ειδικευόμενων, ειδικών, νοσηλευτών κτλ) στο ΑΧΕΠΑ, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν οι απλήρωτες εφημερίες, οι επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης, οι εκβιασμοί του γνωστού πλέον διοικητή Βέργουλα και η ανησυχία για το μέλλον του νοσοκομείου και της υγείας στο σύνολο της χώρας.

Kερδίζει τις εντυπώσεις η υποψηφιότητα της Ιωάννας Κοντούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα – Β1

Με ένα πολύ ενδιαφέρον και σε οικολογικό χαρτί τυπωμένο προεκλογικό φυλλάδιο και με καθημερινή πολύωρη παρουσία και συζήτηση με τους κατοίκους του Βόρειου Τομέα της Αθήνας – Β1 δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις η υποψηφιότητα της Ιωάννας Κοντούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η κα Κοντούλη, μια από τις αντιπροσωπευτικότερες παρουσίες της Πολιτικής Οικολογίας στη χώρα μας φέτος κλείνει μια 30ετία προσφοράς στο συγκεκριμένο χώρο.

Η Ιωάννα Κοντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα «Περιβάλλον & Ανάπτυξη». Εργάστηκε ως μηχανικός σε τεχνικές εταιρείες και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθηνών, θέματα Φωτοερμηνείας και Τηλεπισκόπησης και από το 2002 προσελήφθη στη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.).

Συμμετείχε ενεργά σε κοινωνικά κινήματα όπως η «Διαδημοτική Επιτροπή για την διάσωση του Υμηττού» και η «Κίνηση Πολιτών για την διάσωση της βίλας Ζωγράφου» και σε κινήσεις-δράσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων, στο «Ένα καράβι για την Γάζα».

Υπήρξε στέλεχος του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων και διετέλεσε επικεφαλής του κατά την εκλογική εκστρατεία του 2012.

Πλήθος κόσμου στην κεντρική ομιλία της Ηρούς Ζαβογιάννη στην Αμφιλοχία

Ο «κουμπαράς» των 37 δις και τα golden boys των τραπεζών

«Θέλουν να πάρουν τα 37 δισ. και να τα δώσουν στις τράπεζες. Τις πληρώσαμε χρυσές όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουν να πάρουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι οι κόποι μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί, στην συνέντευξή του στον AΝΤ1. Και δεν το είπε, προφανώς, απευθυνόμενος στον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, που απλώςανέλαβε να κάνει την δύσκολη δουλειά παραμονές των εκλογών.

Η αλήθεια είναι πως το «μαξιλάρι», ή ο «κουμπαράς», ασφαλείας των 37 δις ευρώ έχει μπει εδώ και καιρό στο «μάτι» των διψασμένων για ρευστό τραπεζών. Κι αυτός ο κουμπαράς είναι και ο πραγματικός, και τελικός στόχος, πίσω από την συζήτηση που άνοιξε γύρω από το ενδεχόμενο προσφυγής σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης – μιας γραμμής που, πλην των άλλων, δεν έχει κανέναν οικονομικό και πολιτικό νόημα όταν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων οδεύουν τάχιστα κάτω από το επίπεδο του 2% και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα βρίσκεται πολύ σύντομα σε επενδυτική βαθμίδα, άρα και σε πλήρη δυνατότητα άντλησης ρευστού απ’ ευθείας από τις αγορές.

Η συζήτηση για την χρήση μεγάλου μέρους κεφαλαίων από το «μαξιλάρι» ασφαλείας, το λεγόμενο cash buffer,υπέρ των τραπεζών έχει ανοίξει εδώ και μήνες και προωθείται συντονισμένα από συγκεκριμένους οικονομικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους εντός και εκτός ΝΔ.

Βασιλειάδης: Ήθελα την αστυνομία εκτός γηπέδων, αλλά...


Συνέντευξη στον Λουκά Βελιδάκη

"Εγώ δεν θα αφαιρούσα κανένα από τα λάθη και αυτό επειδή τα λάθη αυτά δεν είχαν σκοπό να βλάψουν κανέναν, αλλά ήταν λάθη τα οποία -θα μου επιτρέψετε να τα χαρακτηρίσω ως “λάθη ειλικρίνειας”", σημειώνει ο Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Μιλώντας στο nooz, επισημαίνει ότι "τα πράγματα είναι δραματικά απλά. Το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής εδώ της κυβέρνησης, είναι η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο και η έναρξη της δυνατότητας να χαράσσει από μόνη της την εθνική οικονομική της πολιτική".

Ο κ. Βασιλειάδης είναι μόλις 41 ετών και ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στον πολιτικό στίβο.

Στις 5 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμοδίου για τον Αθλητισμό, αντικαθιστώντας τον Σταύρο Κοντονή.

Τώρα κατεβαίνει για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές και δίνει τη μάχη του σταυρού και το nooz του έθεσε μία σειρά ερωτημάτων.
"Κάποιος έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις στον τελικό"

- Μετανιώνετε καθόλου για το ότι ο τελικός του κυπέλλου έγινε χωρίς κόσμο; Και σε τελική ανάλυση, γιατί πρέπει να κάνουμε τελικό, εφόσον δεν μπορούμε;

Να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια!

Ιωάννα Κοντούλη*

Οι κάλπες της 7ης Ιουλίου έχουν ιστορική σημασία και η μάχη που δίνεται δεν είναι πρωτίστως κομματική, ούτε απλώς πολιτική. Είναι μάχη αξιακή και πολιτισμική. Καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε σε ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποια Ελλάδα θέλουμε για το παρόν και το μέλλον.

Θέλουμε μια Δημοκρατική Ελλάδα, αρχών και αξιών, η οποία θα προχωρήσει, έξω πλέον από τη στενωπό των καταστροφικών μνημονίων, με την κοινωνία όρθια και με ανάπτυξη για όλους, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον; Ή θέλουμε μια Ελλάδα με «αξίες» βγαλμένες από το νοσηρό παρελθόν της, η οποία θα γαλουχείται από μια δεξιά της υπέρ-συντήρησης και ενός φαιδρού εθνικισμού που ταυτόχρονα θα φορά «σοβαρό» νεοφιλελεύθερο κοστούμι;

Θέλουμε Βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο ή πλήρη κυριαρχία των ολιγαρχών και των εκλεκτών τους με «ανάπτυξη» των offshore που θεωρεί τους ανθρώπους και το περιβάλλον εμπόδιο και τα καταστρέφει στο όνομα της;

Εδώ δεν δίνεται μια μάχη για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Δίνεται μια μάχη για την πατρίδα. Θα είναι ιστορικό λάθος να επιστρέψουμε στην αγκαλιά εκείνων που ευθύνονται για τη χρεοκοπία. Θα είναι ιστορικό λάθος να αναστραφεί η πορεία που με κόπο και θυσίες έκανε η κοινωνία για να βγει από τη μέγγενη της ακραίας μνημονιακής λιτότητας και για να ανακτήσει η χώρα την κυριαρχία της.