Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Τα «παιχνίδια» στο Ελληνικό

Στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τους όρους πολεοδόμησης για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό (οι οποίοι συμπίπτουν με το masterplan της επένδυσης) προχώρησε, όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί, η κυβέρνηση.

Λίγη ώρα αργότερα όμως η εταιρεία Lamda Development έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία χαρακτήριζε «απροσπέλαστο εμπόδιο» την κατά το νόμο γνωμοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού για τις μελέτες στο Ελληνικό.

Σταθάκης-Φλαμπουράρης: Oι μάσκες έπεσαν


«Μέχρι χθες ο κ. Μητσοτάκης, με την ανοχή του κ. Λάτση, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν εκδίδει τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό, και υποστήριζε ότι αυτός, εάν εκλεγεί, θα τις βγάλει αμέσως. Τώρα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις, η εταιρεία του κ. Λάτση καταγγέλλει ότι εμποδίζουμε το έργο, που στην πραγματικότητα εμείς ολοκληρώσαμε και με δική της ευθύνη κωλυσιεργεί τόσους μήνες. Οι μάσκες έπεσαν» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος Σταθάκης.

Από τη μεριά του ο κύριος Φλαμπουράρης σε δική του δήλωση ανέφερε: «Γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι η συνεργασία της Lamda Development με τον κ. Μητσοτάκη συνεχίζεται και εντείνεται. Από τη μια κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καθυστερεί την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν το Ελληνικό κι από την άλλη, την ώρα που εκδίδεται η πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο, με τήρηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και κανόνων και απόλυτο σεβασμό στη νομοθεσία που αφορά το περιβάλλον και τον πολιτισμό, έρχεται η καταγγελία».


«Είναι φανερό ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η στάση τους», σημείωσε και πρόσθεσε πως επιχειρούν να γίνει το έργο «χωρίς τις σημαντικότατες αλλαγές που επιτεύχθηκαν κατά την κύρωση της σύμβασης στη Βουλή. Δηλαδή χωρίς την αύξηση της έκτασης του πράσινου στο Μητροπολιτικού Πάρκου, το ελεύθερο και αδόμητο μέτωπο στην παραλία μήκους 1 χλμ, τις υποδομές δημοσίου συμφέροντος κ.λ.π». 

Μητσοτάκης - Κυρανάκης «αποκαλύπτουν» το σχέδιο της ΝΔ

Στην αντιπαράθεση παρενέβη σήμερα μέσω συνέντευξής του στον Real FM οΚυριάκος Μητσοτάκης, καθώς προανήγγειλε άμεση κατάργηση της επίμαχης ΚΥΑ, εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν ήθελε ποτέ το έργο και νόμιζε ότι με την ΚΥΑ θα δυσκολέψει την επόμενη μέρα για τη Ν.Δ.».

Ταυτόχρονα, ήρθε ο Κώστας Κυρανάκης να αποκαλύψει το πραγματικό σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το ζήτημα. Το στέλεχος της ΝΔ σε τηλεοπτική του εμφάνιση τόνισε πως στόχος είναι να αλλάξουν το νόμο και τη σύμβαση για το Ελληνικό και οι διαδικασίες να προχωρούν με το νομοθετικό πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Οι νόμοι αλλάζουν. Εμείς θα αλλάξουμε το νομοθετικό πλαίσιο την αδειοδότηση της επένδυσης με βάση το νομοθετικό πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, άρα όλες οι προσφυγές, όλα τα εμπόδια θα επιδικάζονται ΑΡΓΟΤΕΡΑ. Θα προχωράει το έργο γιατί όποιος μπλοκάρει αυτό το έργο μπλοκάρει 70.000 νέες δουλειές» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κώστα Κυρανάκη.

Τσίπρας: Εμφανές το deal Μητσοτάκη-Lamda

Την ίδια ώρα, για παρασκηνιακή συμφωνία με τη Lamda Develpment κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και εκεί deal έχουν κάνει. Ο κ. Μητσοτάκης μας κατηγορούσε μέχρι χθες με την ανοχή της εταιρείας, ενώ εμείς έχουμε τελειώσει όλη τη διαδικασία. Το πήραμε ένα σκέτο οικόπεδο, αλλάξαμε όμως τη σύμβαση και είπαμε ότι θα υπάρχει και πράσινο, την κυρώσαμε στη Βουλή και φέραμε το ΠΔ, ο παραχωρησιούχος καθυστερεί εδώ και 5 - 6 μήνες, παίζει κατενάτσιο. Βγαίνει ο παραχωρησιούχος και λέει ότι δεν τις θέλω αυτές τις αποφάσεις, θέλουμε άλλες. Αυτό το κάνουν γιατί και σε αυτό έχει κάνει deal , αν κερδίσει τις εκλογές να αλλάξει η σύμβαση και να δώσει περισσότερο μπετόν και λιγότερο πράσινο και περισσότερα κέρδη στον ιδιώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου