Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Kερδίζει τις εντυπώσεις η υποψηφιότητα της Ιωάννας Κοντούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα – Β1

Με ένα πολύ ενδιαφέρον και σε οικολογικό χαρτί τυπωμένο προεκλογικό φυλλάδιο και με καθημερινή πολύωρη παρουσία και συζήτηση με τους κατοίκους του Βόρειου Τομέα της Αθήνας – Β1 δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις η υποψηφιότητα της Ιωάννας Κοντούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η κα Κοντούλη, μια από τις αντιπροσωπευτικότερες παρουσίες της Πολιτικής Οικολογίας στη χώρα μας φέτος κλείνει μια 30ετία προσφοράς στο συγκεκριμένο χώρο.

Η Ιωάννα Κοντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα «Περιβάλλον & Ανάπτυξη». Εργάστηκε ως μηχανικός σε τεχνικές εταιρείες και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθηνών, θέματα Φωτοερμηνείας και Τηλεπισκόπησης και από το 2002 προσελήφθη στη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.).

Συμμετείχε ενεργά σε κοινωνικά κινήματα όπως η «Διαδημοτική Επιτροπή για την διάσωση του Υμηττού» και η «Κίνηση Πολιτών για την διάσωση της βίλας Ζωγράφου» και σε κινήσεις-δράσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων, στο «Ένα καράβι για την Γάζα».

Υπήρξε στέλεχος του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων και διετέλεσε επικεφαλής του κατά την εκλογική εκστρατεία του 2012.

Το 2014 ίδρυσε την ανεξάρτητη «Πρωτοβουλία για μια Νέα Οικολογική Αθήνα» και συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων .

Το 2015 ήταν υποψήφια στις εθνικές εκλογές, συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Β΄Αθηνών.

Από τον Γενάρη του 2016 ήταν πρόεδρος της δημόσιας εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ μέχρι τον Μάρτιο του 2018 όπου παραιτήθηκε προκειμένου να πολιτευτεί.

Είναι μητέρα δύο αγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου