Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρώτος πολιτικός που δηλώνει ότι υπέγραψε το ψήφισμα για τα Τέμπη έγινε ο Στέφανος Κασσελάκης


Ο πρώτος πολιτικός που δηλώνει ότι υπέγραψε το ψήφισμα για τα Τέμπη έγινε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έταξε μάλιστα κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

Σε ανάρτησή του στο Twitter (Χ) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε βίντεο όπου φαίνεται να υπογράφει το ψήφισμα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της προέδρου του Συλλόγου των συγγενών θυμάτων, Μαρίας Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι «πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους».

Όπως έγραψε ο ίδιος: «εμείς, η Προοδευτική παράταξη, όταν αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας, θα καταργήσουμε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Πριν από έναν χρόνο ζήσαμε το κρατικό έγκλημα των Τεμπών.

Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους.

Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Ουκρανία: «Βόμβα» Από Σλοβακία – Χώρες Της ΕΕ Και Του ΝΑΤΟ Σκέφτονται Να Στείλουν Στρατιώτες Στο Κίεβο

Πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Ο Φίτσο, ο οποίος εδώ και καιρό εκφράζει τη διαφωνία του για την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και τηρεί μια στάση που ορισμένοι τη χαρακτηρίζουν φιλορωσική, δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τον ισχυρισμό αυτό. Άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν κάνει προς το παρόν κάποιο σχόλιο.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις του Φίτσο εκ μέρους του ΝΑΤΟ

Οι δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού έγιναν πριν από τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σήμερα το ουκρανικό ζήτημα και στην οποία θα παραστεί και ο ίδιος ο Φίτσο.

Η Σλοβακία δεν θα στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία

«ΠΕΤΑΞΑΝ την τέφρα των νεκρών μας!» ΒΟΜΒΑ από μητέρα θύματος για τα Τέμπη...

Ο Άρειος Πάγος ζητά τώρα να ερευνηθούν οι καταγγελίες Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελε...
Ο Άρειος Πάγος ζητά τώρα να ερευνηθούν οι καταγγελίες

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε εκδήλωσε για τον ένα χρόνο από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Στο βήμα ανέβηκε για να μιλήσει η Ελένη Βασάρα, η οποία έχασε την κόρη της, Αγάπη Τσακλίδου στην τραγωδία. Η αδικοχαμένη νεαρή φοιτούσε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και η μητέρα της διδάσκει στο τμήμα Βιολογίας.
Την γυναίκα παρακολούθησε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα που αποτελούνταν από φοιτητές, πολίτες, συγγενείς και φίλους των θυμάτων. Στο τέλος της ομιλίας της όλοι σηκώθηκαν για να την χειροκροτήσουν.

Κασσελάκης: Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κέρδιζα τις εκλογές με 90% – Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης

«Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος από το Συνέδριο, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης» τόνισε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Νομίζω είδατε ένα ολόκληρο στάδιο, το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό «τον οποίο είχε αρχίσει ο
Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Εάν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα ξανακερδίσω»

«Θα παραμείνω ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω τεράστια εντολή από τα μέλη του κόμματος να κάνω ακριβώς αυτό και έχω εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα» τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές.