Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Φοβισμένοι "χωριάτες" λαός και Κολωνάκι – Κανείς δεν θα μας σώσει


Αποστολόπουλος Απόστολος
Βρισκόμαστε στη δίνη μεγάλων και ισχυρών διεθνών ανακατατάξεων και η χώρα μας είναι πλέον στην πρώτη γραμμή. Η διακομματική θεωρία ότι η Ελλάδα είναι όαση ειρήνης σε μια ταραγμένη γειτονιά ενός σεισμογενούς κόσμου, είναι παραπλανητική και ψευδής. Είναι λάθος! Είχαμε ηρεμία, όχι επειδή την επιβάλλαμε και μπορούμε να την υπερασπιστούμε, αλλά γιατί οι ισχυροί παίκτες δεν είχαν ασχοληθεί μαζί μας. Τώρα, όμως, ασχολούνται. Και δεν είναι για το καλό μας. Ποτέ δεν ήταν.

Το δεύτερο λάθος, μεγαλύτερο από το πρώτο, είναι η συνεχής υποτίμηση της Τουρκίας. Είναι οι φρούδες ελπίδες ότι ο θεός (της Ελλάδας) "θα μας σώσει". Κι αν αυτός καθυστερήσει, θα επέμβουν οι Αμερικάνοι και σε παραλλαγή (περί θεού) ότι ο Ερντογάν "είναι άρρωστος του θανατά". Υπάρχει και η τρίτη παραλλαγή ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας κλπ. Το κοινό σημείο όλων αυτών είναι ότι εμείς δεν χρειάζεται να κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι.

Κάποιος άλλος λοιπόν θα μας σώσει! Έτσι, καλλιεργούμε αυταπάτες, αντί να φροντίζουμε την παιδεία, την παραγωγή και την άμυνα της χώρας. Αυτό το τρίπτυχο συγκροτεί μια κυρίαρχη χώρα. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη αυτών των τριών αξόνων αποκαλύπτουν ένα προτεκτοράτο. Ο λαός αποχαυνωμένος, ενώ οι ιθύνοντες πωλούν τοις μετρητοίς ή με δόσεις τη χώρα και σαν καλοί πλασιέ βρίσκουν τρόπους να το πλασάρουν στον κοσμάκη.

"Λαός και Κολωνάκι"

Δολοφονία Φλόιντ: Νέα νύχτα οργής στην Μινεάπολη - Απειλεί με όπλα ο Τραμπ

Συνεχίστηκαν για ακόμα μία μέρα οι ταραχές στις ΗΠΑ μετά τη βάρβαρη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολις, με το πλήθος να ζητά δικαιοσύνη.
Οι δρόμοι της πόλης όπου ο άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της υπέρμετρης βίας αστυνομικού, μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με οδοφράγματα και συγκρούσεις με την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. 
Η αστυνομία αναγκάστηκε να απομακρύνει όλο το προσωπικό προκειμένου ν α αποτραπούν τα χειρότερα, όπως ανακοίνωσε ο Τζον Έλντερ, διευθυντής του τμήματος Επικιονωνίας της αστυνομίας.
Από τη μεριά του ο στέλνει Ντόναλντ Τραμπ στέλνει την Εθνική Φρουρά στους δρόμους της Μινεάπολης προειδοποιώντας πως αν οι ταραχές συνεχιστούν το λόγο θα έχουν τα όπλα.
«Δεν αντέχω να βλέπω να συμβαίνει αυτό σε μια μεγάλη Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα οργανωθεί και θα πάρει τον έλεγχο της πόλης ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά .....» έργαψε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο εξαγριωμένο πλήθος, ο Τραμπ τους χαρακτήρισε «εγκληματίες που ατιμάζουν την μνήμη του Φλόιντ», κάτι που δεν θα επιτρέψει να συμβεί. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα, επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη της Μινεσότα, Tim Walz, και του δήλωσε ότι «ο στρατός είναι μαζί του, σε κάθε περίπτωση». «Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!» κατέληξε ο Τραμπ.

Αναστολή λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού στο «Αγία Σοφία»

Μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οικογενειών με παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες, εκφράζοντας την «ανησυχία και την αγανάκτηση ενός ολόκληρου κόσμου», στην προσπάθειά του να αναδείξει την σοβαρότητα του θέματος, κάνει δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας να παρέμβουν άμεσα, με δεδομένο ότι ο κίνδυνος για τους ανήλικους ασθενείς αλλά και τα βρέφη είναι τεράστιος, αν ληφθεί υπόψιν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα προσφεύγουν παιδιά από κατά κανόνα χαμηλές εισοδηματικά οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να αναταποκριθούν στο κόστος μιας ιδιωτικής κλινικής.

Ο σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεδομένου του ιδιάζοντος καθεστώτος το οποίο ισχύει για το αντίστοιχο τμήμα στο "Ωνάσειο Κ.Κ.", αποτελεί πρακτικά και ουσιαστικά τη μοναδική δημόσια δομή η οποία αντιμετωπίζει περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από κάποια μορφή συγγενούς καρδιοπάθειας, καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου Κέντρου. Και η σημασία αυτή καθίσταται ακόμη μεγαλύτερη λαμβάνοντας υπόψη ότι στο συγκεκριμένο Τμήμα προσφεύγουν κατά κανόνα και για λόγους προφανείς παιδιά προερχόμενα από χαμηλού εισοδηματικού προφίλ οικογένειες, οι οποίες δεν δύνανται να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος της νοσηλείας σε κάποια ιδιωτική κλινική ή ακόμη περισσότερο σε παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του εξφωτερικού».