Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Τέλος στην «Οδύσσεια» για το πλοίο με του 629 μετανάστες – Έπιασε λιμάνι στην Βαλένθια


Στο λιμάνι της Βελάνθια έφτασε το πλοίο "Aquarius" με τους 629 μετανάστες, το οποίο "βολόδερνε" μέρες στην Μεσόγειο μιας και Ιταλία και Μάλτα το είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο.

Στη Βαλένθια, αξιωματούχοι με ειδικές προστατευτικές φόρμες και μάσκες υποδέχτηκαν τους μετανάστες καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο, ενώ αστυνομικοί ξεκίνησαν τη διαδικασία ταυτοποίησής τους και επεξεργασίας των προσωπικών τους εγγράφων.
Όπως αναφέρει το BBC, ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, το Dattilo, εισήλθε στο λιμάνι της Βαλένθια στις 06:20 σήμερα τοπική ώρα και όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μετέφερε 274 μετανάστες.
Στην αποβάθρα της Βαλένθια, 1.000 εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού είχαν επιστρατευτεί για να υποδεχτούν τους μετανάστες. Συνολικά όμως, 2.320 άνθρωποι–από εθελοντές ως διερμηνείς και αξιωματούχοι του τομέα υγείας–περίμεναν τους μετανάστες.
Το ίδιο το Aquarius έφθασε στο λιμάνι λίγο μετά τις 09:30 μεταφέροντας 106 μετανάστες. Σύμφωνα με την ισπανίδα δημοσιογράφο Γκαμπριέλα Σάντσεθ η οποία ανήρτησε σχετικά σχόλια στο Twitter και η οποία επέβαινε σε παραπλέον σκάφος, οι μετανάστες άρχισαν να ζητωκραυγάζουν και να τραγουδούν κατά την άφιξή τους.
Ο γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Ελάτζ Ας Σάι βρισκόταν επίσης εκεί.

Στο Ναρκοπέδιο του ονόματος "Μακεδονία": Γεωγραφία και Γεωπολιτική εναντίον Ιστορίας

 Του Κλεάνθη Γρίβα

Ανεξάρτητα από τις όποιες -δικαιολογημένες ή όχι- συναισθηματικές αντιδράσεις, η επίλυση της διαφοράς με τη γειτονική χώρα με την αποδοχή από την πλευρά της Ελλάδας μιας σύνθετης ονομασίας της που θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία», εναρμονίζεται (για λόγους που αναλύονται παρακάτω) με τα –διαφορετικά-- γεωπολιτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πΓΔΜ αλλά και της Ελλάδας, για την οποία είναι, προτιμότερο να υπάρχει στα βόρεια σύνορά της ένα μικρό αλλά σταθερό κράτος (η οικονομία του οποίου εξαρτάται εν πολλοίς από την Ελλάδα) θωρακισμένο κάπως από την συμμετοχή του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΝΑΤΟ, παρά ένα ασταθές και σαθρό «κράτος» που θα είναι έρμαιοενός επιθετικού αλβανικού εθνικισμού, ο οποίος αποσκοπεί στη δημιουργία μιας «μεγάλης Αλβανίας» με την πιθανή ενσωμάτωση του Κόσσοβου και της πΓΔΜ ως πρώτα θύματα και την Ελλάδα ως επόμενο στόχο, μιας «μεγάλης Αλβανίας» η οποία μαζί με την Τουρκία θα πιέζουν ασφυκτικά την Ελλάδα από τα βόρεια και από τα ανατολικά.

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Στη διεθνή αρχιτεκτονική δομή της ισχύος που έχει πυραμιδικό σχήμα, όλες οι χώρες τοποθετούνται σε ένα ορισμένο επίπεδο με βάση τον πλούτο, τον πληθυσμό και τη γεωγραφική τους θέση.

Η Ευρώπη, ως σύνολο, βρισκόταν στην κορυφή αυτής της πυραμίδας επί 4 αιώνες (1492-1914), έχοντας κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Και, μέσα στα 31 χρόνια ενός ευρωπαϊκού εμφυλίου πολέμου (1914-1945), μεταβλήθηκε σε μια κατακερματισμένη, κατεστραμμένη και κατεχόμενη ήπειρο.