Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Οι Γερμανοί με το Μνημόνιο αναγνωρίζουν το χρέος τους προς την Ελλάδα»


«Οι Γερμανοί με το Μνημόνιο αναγνωρίζουν το χρέος τους προς την Ελλάδα»
Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και την ευρωπαϊκή ηγεσία άσκησε ο Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας ότι «τις αποφάσεις για τη χώρα δεν τις λαμβάνει η κυβέρνηση αλλά κάποιοι τεχνοκράτες και ξένοι πολιτικοί», ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στοιχειώδους δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, τα μέτρα της οποίας υπερψηφίστηκαν την Κυριακή, ο κ. Γλέζος υπενθύμισε με νόημα ότι «τα δάνεια του 1825 η Ελλάδα τα αποπλήρωσε πριν από 12 χρόνια» κάνοντας λόγο για πολυετή δέσμευση του ελληνικού λαού, ενώ τόνισε ότι «όσο δανειζόμαστε θα είμαστε υπόδουλοι της Γερμανίας με αυτού του είδους τα τοκογλυφικά δάνεια».«Η επιθετικότητα των Γερμανών και το άρθρο του Μνημονίου που προβλέπει για το μη συμψηφισμό των χρεών αποτελούν άμεση αναγνώριση του γερμανικού χρέους προς την Ελλάδα» δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μίκης Θεοδωράκης: Ένα Πανεθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο θα προκαλέσει τρόμο στους αντιπάλους μας


Συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο.
Πηγαίος και χειμαρρώδης, όπως πάντα, ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλά στο Δρόμο για τις τελευταίες εξελίξεις, τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει και αναλύει τις απόψεις του για τα κύρια προβλήματα της κοινωνικής και εθνικής ζωής.
Χωρίς διπλωματικές εκφράσεις, με το θάρρος της γνώμης του και χωρίς να μασά τα λόγια του κάνει λόγο για προδότες και προδοσία και δηλώνει ότι μόνο αντισυστημικές - ριζοσπαστικές προτάσεις μπορούν να δώσουν λύση στο κουβάρι των προβλημάτων της χώρας και του λαού.
Επίσης, μιλά ξεκάθαρα για την πρωτοβουλία της Ε.ΛΑ.Δ.Α. και τους στόχους της, ενώ σχολιάζει με καυστικό τρόπο τη στάση και τη συμπεριφορά της Αριστεράς.

Λ. Κατσέλη: Ψευτοδίλημμα τα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας»


«Ψευτοδίλημμα» χαρακτήρισε η διαγραφείσα για δεύτερη φορά από το ΠΑΣΟΚ και πλέον ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη το επιχείρημα που έθεσαν η κυβέρνηση και η τρόικα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας», για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «όχι» στην ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή επί της νέας δανειακής σύμβασης, επισημαίνοντας πως «το "όχι" που πρότεινε εγώ, αποτρέπει τη χρεοκοπία και όχι το "ναι"». Σημείωσε συγκεκριμένα πως δεν υπήρχε καμία νομική διαβεβαίωση ότι δεν περιορίζεται η εθνική κυριαρχία, ενώ τόνισε πως τα μέτρα είναι κοινωνικά δυσβάσταχτα, ενισχύουν την ύφεση και καταπατούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε «μάχη οπισθοφυλακής» και συμφώνησε στη βάση των προτάσεων της τρόικας, τις οποίες χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερες και ξεπερασμένες επιταγές».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Πανεργατικό συλλαλητήριο προγραμματίζουν για τις 10:30 το πρωί της Κυριακής η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά, «για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη της δημιουργίας ενός παλλαϊκού κινήματος αντίστοιχου με εκείνο του «1-1-4».

«Εδώ και δυο χρόνια» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, «με την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και τώρα με τη ψήφιση του δεύτερου, οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν την υπέρτατη πρόκληση. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις καταργούν το εργατικό δίκαιο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας το δίκαιο των κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ το Σύνταγμα παραβιάζεται».

Καλές απόκριες:Δόμνα Σαμίου - Πώς το τρίβουν το πιπέρι - Domna Samiou

Δρομολογείται η αναμόρφωση του πλαισίου για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας


Στιγμιότυπο από απεργιακό συλλαλητήριο
Μήπως να διαδηλώνουν μόνο οι κουκουλοφόροι της αστυνομίας? ΓΖ

Την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη διοργάνωση μικρών σε μέγεθος διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα τους πρόσφατους βανδαλισμούς. Το πρωί είχε συνεδριάσει αντίστοιχη διυπουργική επιτροπή, υπό την προεδρία του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Διαδηλώσεις

«Όχι» σε εκλογές, «ναι» σε κυβέρνηση τεχνοκρατών

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που εκφράστηκαν κατά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που επικεντρώνονται στην ενίσχυση του αντιμνημονιακού πόλου στην πολιτική σκηνή. Σε συνδυασμό με τις παροτρύνσεις Βερολίνου και Ρώμης υπέρ κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ελλάδα και αποφυγής πρόωρων εκλογών και τις απειλές περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, δημιουργείται ένα εκρηκτικό σκηνικό, που εκφράστηκε διά στόματος Προέδρου της Δημοκρατίας με τη φράση: «Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε, ποιοι είναι οι Ολλανδοί, ποιοι είναι οι Φινλανδοί;»

Σ’ ευχαριστώ, ω Γερμανία

Toυ ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗ
german-political-systemΣ' ευχαριστώ, ω Γερμανία. Σ' ευχαριστώ που είσαι τόσο απεχθής. Τόσο υπέροχα ικανή να φταις για όλα.

Εσύ δεν διέφθειρες το πολιτικό μας σύστημα; Εσύ δεν μόλυνες - ψηφιακώς και υποβρυχίως - τους άσπιλους ευπατρίδες που μας διακονούσαν; Εσύ τους χάλασες, όπως χάλασες κι εμάς, φυτεύοντας Μπέμπες, Καγιέν και Μερσεντές στο φαντασιακό μας.

Μόνο το ανάθεμα σου πρέπει, Γερμανία. Χωρίς εσένα θα είχαμε καταφέρει να εισπράξουμε κάτι περισσότερο από το ένα τοις εκατό των βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο. Χωρίς τη βαριά σκιά σου, θα είχαμε εξυγιάνει το κράτος. Θα είχαμε ξεριζώσει τις ελλειμματικές παραφυάδες του. Θα είχαμε καλύτερα νοσοκομεία. Καλύτερες εφορίες. Καλύτερα πανεπιστήμια.

ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ…


Αν ανάμεσα στους 199 βουλευτές υπάρχει έστω ένας που διάβασε το κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης και εντελώς ανυστερόβουλα, με μόνο κριτήριο το καλό της χώρας και των πολιτών ψήφισε «ΝΑΙ», πιστεύοντας τον Λουκά Παπαδήμο όταν έλεγε ότι τα μέτρα αυτά «διασφαλίζουν το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας και δεν αφήνουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια», ας διαβάσει τη «διασφάλιση» που πέτυχε τις αμέσως επόμενες 24 ώρες.
Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ «Δεν έλαβα ακόμη τις απαιτούμενες πολιτικές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος (…) Η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις για την κάλυψη του κενού των 325 εκατ.»

«Καλπάζει» ο καρκίνος του μαστού


«Καλπάζει» ο καρκίνος του μαστούΈως το 2020 αναμένεται αύξηση 50%

Ποσοστό αύξησης 50% αναμένεται να παρουσιάσει έως το 2020 ο αριθμός των γυναικών που θα πάσχουν από καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία της Οργάνωσης ο καρκίνος του μαστού αναμένεται να πλήξει 15.000.000 γυναίκες, δηλαδή 5.000.000 περισσότερες, απ' όσες είχαν προσβληθεί έως το 2000.
Τα δυσοίωνα στοιχεία παρουσιάστηκαν πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Κέντρα Παθήσεων του Μαστού.

Ντ. Κον Μπεντίτ: 'Οι νεοφιλελεύθεροι ... ταλιμπάν της ΕΕ γονατίζουν την Ελλάδα'

Ντ. Κον Μπεντίτ: 'Οι νεοφιλελεύθεροι ... ταλιμπάν της ΕΕ γονατίζουν την Ελλάδα'Επίθεση στους «νεοφιλελεύθερους … ταλιμπάν της Ε.Ε.» που ασκούν απαράδεκτη πίεση στην Ελλάδα επιμένοντας να κόψει συντάξεις αντί αμυντικές δαπάνες, ώστε να καλύψει την «τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ το 2012, εξαπέλυσε από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.
Στη διάρκεια μιας ιδιαίτερα φορτισμένης συζήτησης ο επικεφαλής των Πρασίνων δήλωσε πως οι Γερμανοί, που είναι απρόθυμοι να αποδεσμεύσουν χρήματα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, θα πρέπει να θυμηθούν ότι στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου οι δυνάμεις των Ναζί λεηλάτησαν την ελληνική κεντρική τράπεζα με αποτέλεσμα τα χρωστούμενα στην Αθήνα να φτάνουν μαζί με τους τόκους τα 81 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε δε πως «όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίσουν πρέπει να είσαι μαζί τους ειλικρινής».
Δριμύτατη κριτική στην τρόικα για τη στάση της έναντι της Ελλάδας άσκησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής Χάνες
Σβόμποντα. «Η τρόικα ζητά πράγματα, τα οποία σίγουρα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση του ελληνικού πληθυσμού» επεσήμανε σχετικά επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι «η Ελλάδα εκβιάζεται».

ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ !..


Ενισχύονται στην Ευρώπη οι φωνές αποδοκιμασίας των πολιτικών που επιβάλλει το διευθυντήριο της Ε.Ε. και η τρόικα στην Ελλάδα, οι οποίες χαρακτηρίζονται όχι απλώς ως αδιέξοδες, αλλά και ως επικίνδυνες. Παράλληλα, αρκετοί πολιτικοί χώροι -και κυρίως οι Σοσιαλιστές, οι Οικολόγοι-Πράσινοι και η Αριστερά- δείχνουν να κατανοούν τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η ελληνική κοινωνία, οι οποίες την οδηγούν στα πρόθυρα της έκρηξης.

Τραγική κατάσταση
Εξαιρετικά σοβαρή έως και τραγική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του υποψηφίου των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία, Φρανσουά Ολάντ. «Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί υποφέρουν οι λαοί και αμφισβητείται η δημοκρατία. Τι σημαίνει ότι θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, όταν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα υποχρεώθηκαν να συμφωνήσουν για τη νέα δανειακή σύμβαση;», αναρωτήθηκε ο Ολάντ, ο οποίος εξαπέλυσε και επίθεση κατά του Βερολίνου και της Ανγκελα Μέρκελ. «Και επειδή δεν το θέλουν οι Γερμανοί; Η Μέρκελ, τι ακριβώς αποφάσισε να υποστούν οι Ελληνες;», είπε.