Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Άνεργα, χαμηλόμισθα "γίδια" κάνουν πορεία υπέρ του Μαρινάκη....Δεν έχει πάτο το χάλι μας!

Επειτα από τις αποκαλύψεις ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης

Περισσότεροι από 4.000 οπαδοί του Ολυμπιακού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Θύρας 7, του Συνδέσμου Βετεράνων και της ΠΕΦΟ, βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της Δευτέρας και διαδήλωσαν ειρηνικά, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα στήριξης στον Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από τις αποκαλύψεις ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Η Χρηματιστικοποίηση του Θανάτου

Γράφει ο Γρ. Σουλτάνης

Ο θάνατος-το προσδόκιμο του θανάτου-είναι ένα νέος επενδυτικός τομέας, όπου επενδυτικά χαρτοφυλάκια μπορούν να προσφέρουν αυξημένες αποδόσεις. Το συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό προϊόν δημιουργήθηκε από την Deutsche Bank και κάθε ανυποψίαστος πολίτης θα μπορούσε να αποτελεί αντικείμενό του.

Και ενώ, η επέκταση του κεφαλαίου, σε πεδία κερδοφορίας που άπτονται αξιακές σφαίρες της ανθρώπινης ζωής έχει συντελεστεί ήδη από τον 19ο αιώνα (πχ. ασφάλειες υγείας, θανάτου κτλ.), η κεφαλαιοποίηση του ίδιου του γεγονότος του θανάτου αποτελεί μια πρόσφατη εξέλιξη: μια ασφάλεια ζωής εκμεταλλεύεται το αναπόφευκτο του θανάτου ώστε να εκβιάσει ένα είδος αποταμίευσης από την οποία θα αποκομίσει κέρδος η ασφαλιστική εταιρία και ένα ποσό οι συγγενείς του ενδιαφερόμενου· αντίθετα, η επένδυση στο θάνατο αφορά την κερδοφορία που επέρχεται από την πιθανότητα του θανάτου χωρίς τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου.